Siirry suoraan sisältöön

Ruokatuotteen kehittämisprojekti (5op)

Opintojakson tunnus: KI15CPROJ07

Opintojakson perustiedot


Laajuus
5 op

Osaamistavoitteet

Opiskelija hallitsee tuotekehitysprosessin ja tuotteistamisen teoriassa, sekä osaa suunnitella, toteuttaa ja johtaa asiakaslähtöisesti, kustannustehokkaasti, ravitsemuksellisen laadun näkökulmat huomioiden ja innovatiivisesti ruokatuotteen tuotekehitys- ja tuotteistamisprosessia. Opiskelija hallitsee reseptiikan suunnittelun, testaamisen ja vakioinnin. Hän osaa soveltaa elintarvikekemiaa ja elintarvikkeiden aistinvaraisia tutkimusmenetelmiä ruokatuotteen kehittämisprojektissa.

Sisältö

Työelämälähtöinen tuotekehitys- ja tuotteistamisprosessi

Esitietovaatimukset

Ruoan ja ruokalistojen kehittäminen

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

5
Opiskelija osaa suunnitella, toteuttaa ja johtaa asiakaslähtöisesti, kustannustehokkaasti, ravitsemuksellisen laadun näkökulmat huomioiden ja innovatiivisesti ruokatuotteen tuotekehitys- ja tuotteistamisprosessia.
Opiskelija osaa organisoida ja toteuttaa reseptiikan suunnittelun, testaamisen ja vakioinnin.
Hän osaa soveltaa elintarvikekemiaa ja elintarvikkeiden aistinvaraisia tutkimusmenetelmiä ruokatuotteen kehittämisprojektissa.
3
Opiskelija osaa suunnitella ja toteuttaa asiakaslähtöisiä, kustannustehokkaita, ravitsemuksellisen laadun näkökulmat huomioivia ruokatuotteen tuotekehitys- ja tuotteistamisprosessia.
Opiskelija osaa toteuttaa reseptiikan suunnittelua, testaamista ja vakiointia.
Hän hyödyntää elintarvikekemiaa ja elintarvikkeiden aistinvaraisia tutkimusmenetelmiä ruokatuotteen kehittämisprojektissa.
1
Opiskelija tunnistaa tuotekehitysprosessin ja tuotteistamisen päävaiheet ja lähtökohdat teoriassa
Opiskelija osaa kehittää ja testata reseptiikkaa.
Hän tunnistaa elintarvikekemian ja elintarvikkeiden aistinvaraisten tutkimusmenetelmien käyttötilanteita ruokatuotteen kehittämisprojektissa.

Oppimateriaalit

Tuorila, H. & Appelbye, U. Elintarvikkeiden aistinvaraiset tutkimusmenetelmät. Helsinki: Yliopistopaino.
Saatavuus: https://plari.amkit.fi/vwebv/holdingsInfo?sk=fi_FI&bibId=69717

Muu jaksolla ilmoitettu materiaali

Toteutustavat

Ilmoitetaan opintojakson alussa.

Lisätiedot

T&K osuus 3 op

Siirry alkuun