Ruokatuotteen kehittämisprojekti (5op)
Opintojakson tunnus: KI15CPROJ07
Opintojakson perustiedot
- Laajuus
- 5 op
Osaamistavoitteet
Opiskelija hallitsee tuotekehitysprosessin ja tuotteistamisen teoriassa, sekä osaa suunnitella, toteuttaa ja johtaa asiakaslähtöisesti, kustannustehokkaasti, ravitsemuksellisen laadun näkökulmat huomioiden ja innovatiivisesti ruokatuotteen tuotekehitys- ja tuotteistamisprosessia. Opiskelija hallitsee reseptiikan suunnittelun, testaamisen ja vakioinnin. Hän osaa soveltaa elintarvikekemiaa ja elintarvikkeiden aistinvaraisia tutkimusmenetelmiä ruokatuotteen kehittämisprojektissa.
Sisältö
Työelämälähtöinen tuotekehitys- ja tuotteistamisprosessi
Esitietovaatimukset
Ruoan ja ruokalistojen kehittäminen
Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)
5
Opiskelija osaa suunnitella, toteuttaa ja johtaa asiakaslähtöisesti, kustannustehokkaasti, ravitsemuksellisen laadun näkökulmat huomioiden ja innovatiivisesti ruokatuotteen tuotekehitys- ja tuotteistamisprosessia.
Opiskelija osaa organisoida ja toteuttaa reseptiikan suunnittelun, testaamisen ja vakioinnin.
Hän osaa soveltaa elintarvikekemiaa ja elintarvikkeiden aistinvaraisia tutkimusmenetelmiä ruokatuotteen kehittämisprojektissa.
3
Opiskelija osaa suunnitella ja toteuttaa asiakaslähtöisiä, kustannustehokkaita, ravitsemuksellisen laadun näkökulmat huomioivia ruokatuotteen tuotekehitys- ja tuotteistamisprosessia.
Opiskelija osaa toteuttaa reseptiikan suunnittelua, testaamista ja vakiointia.
Hän hyödyntää elintarvikekemiaa ja elintarvikkeiden aistinvaraisia tutkimusmenetelmiä ruokatuotteen kehittämisprojektissa.
1
Opiskelija tunnistaa tuotekehitysprosessin ja tuotteistamisen päävaiheet ja lähtökohdat teoriassa
Opiskelija osaa kehittää ja testata reseptiikkaa.
Hän tunnistaa elintarvikekemian ja elintarvikkeiden aistinvaraisten tutkimusmenetelmien käyttötilanteita ruokatuotteen kehittämisprojektissa.
Oppimateriaalit
Tuorila, H. & Appelbye, U. Elintarvikkeiden aistinvaraiset tutkimusmenetelmät. Helsinki: Yliopistopaino.
Saatavuus: https://plari.amkit.fi/vwebv/holdingsInfo?sk=fi_FI&bibId=69717
Muu jaksolla ilmoitettu materiaali
Toteutustavat
Ilmoitetaan opintojakson alussa.
Lisätiedot
T&K osuus 3 op