Siirry suoraan sisältöön

Avoin AMK, Polkuopetussuunnitelma,Restonomi (AMK), Ravitsemispalvelut: POLKURESTO21

Tunnus: POLKURESTO21

Kesto:
1 vuotta (60 op)

Aloituslukukausi:
Syksy 2021

Kuvaus

TUTKINTO-OHJELMAN KUVAUS JA OSAAMISALUEET
Tämä opetussuunnitelma on avoimen AMK:n polkuopiskelijoille (päivä- ja monimuoto-opiskelijat). Opetussuunnitelma sisältää Restonomi (AMK), Ravitsemispalvelut ensimmäisen vuoden opinnot sekä perusopinnot. Avoimen AMK:n polkuopinnoissa tehdään jonkin verran myös henkilökohtaista opintojen suunnittelua.
Ravitsemispalvelujen tutkinto-ohjelmassa opiskelijalla on mahdollisuus saavuttaa monipuoliset taidot toimiakseen liikeideoiltaan erilaisissa ravitsemis- ja palvelualan organisaatioissa. Restonomi (AMK) työskentelee matkailu-, ravitsemis- ja talousalan asiantuntija- ja kehittämistehtävissä, myynti- ja markkinointitehtävissä, esimiestehtävissä ravitsemispalveluissa tai yrittäjänä.


AMMATILLINEN OSAAMISPROFIILI
Restonomi (AMK) on kansainvälistyvä, mutta paikallisuutta arvostava ammattilainen, jolla on niin käden taitoja kuin liiketoimintaosaamistakin. Hän on työelämän kehittäjä, joka huomioi kuluttajan tarpeet ja kantaa yhteiskunnallista ja ekologista vastuuta. Hän on ammattilainen, joka saa ravinnosta aikaan ruokaelämyksen. Ravitsemispalveluja tuottaessaan hän huomioi terveellisyyden, turvallisuuden, kokemuksellisuuden ja liiketoiminnallisuuden. Valinnaiset opinnot auttavat syventämään osaamista ravitsemuksessa, palveluliiketoiminnassa ja ruokatuotteiden kehittämisessä. Osaamistaan voi täydentää myös muiden koulutusalojen sisältöjä hyödyntäen.


PEDAGOGISET TOIMINTAMALLIT
Restonomin opinnot koostuvat palvelutoiminnasta, projekteista, harjoittelusta, vapaasti valittavista opinnoista ja opinnäytetyöstä. Opetussuunnitelma mahdollistaa opintoja myös koko ruokaketjun opinnoissa tai muilta koulutusaloilta. Opintokokonaisuudet ovat eri oppiaineiden muodostamia kokonaisuuksia ja asiakaslähtöisiä palveluja ja projekteja. Myöhemmässä opintojen vaiheessa opintokokonaisuudet toteutuvat työelämän kehittämisprojekteina.

Näytä opintojen ajoitukset lukuvuosittain, lukukausittain tai periodeittain

Tunnus Opinnon nimi Laajuus (op) 2021-2022 Syksy
2021
Kevät
2022
1. / 2021 2. / 2021 3. / 2022 4. / 2022 5. / 2022
POLKURESTO21-1001
KAIKILLE YHTEISET PERUSOPINNOT

(Valitaan kaikki)

20
POLKURESTO21-1002
Osaajaksi kehittyminen

(Valitaan kaikki)

10
XX00CG82 Opiskelu ammattikorkeakoulussa 2 2 1 1 0.5 0.5 0.3 0.3 0.3
XX00CG83 Urasuunnittelu ja kansainvälisyys 2
YPO3A3 Viestintätaidot 3 3 3 1.5 1.5
YPO4A3 Tieto- ja viestintätekniikka 3 3 3 1.5 1.5
POLKURESTO21-1003
Liiketoiminta- ja yrittäjyysosaaminen

(Valitaan kaikki)

5
XX00CL55 Yrittäjyyden perusteet 3
XX00BE91 SeAMK innovaatioviikko 2 2 2 0.7 0.7 0.7
POLKURESTO21-1004
Tutkimus- ja projektiosaaminen

(Valitaan kaikki)

5
YPO1C2 Tutkimus- ja kehittämistyön perusteet 2
YPO2C3 Projektitoiminnan perusteet 3 3 3 1 1 1
POLKURESTO21-1005
PERUSOPINNOT

(Valitaan kaikki)

9
POLKURESTO21-1013
Matemaattis-luonnontieteet

(Valitaan kaikki)

6
CA00CY34 Matematiikka 3 3 3 1.5 1.5
YE00BW49 Ruokaketjun kemia 3 3 3 1.5 1.5
POLKURESTO21-1014
Viestintävalmiudet

(Valitaan kaikki)

3
YELENGLI06 English 1 3 3 3 1.5 1.5
POLKURESTO21-1008
AMMATTIOPINNOT

(Valitaan kaikki)

57
POLKURESTO21-1015
Kestävä ruokaketju

(Valitaan kaikki)

6
XX00CX20 Ruokaketjun toiminta 3 3 3 1 1 1
XX00CX21 Ruokaketjun vastuullisuus 3 3 3 1 1 1
POLKURESTO21-1016
Ruokapalvelut ja johtaminen

(Valitaan kaikki)

19
CA00CW02 Ruokapalvelujen tuottaminen 8 8 4 4 2 2 1.3 1.3 1.3
CA00CX00 Ruokapalvelut suurkeittiöissä 3 3 3 1 1 1
CA00CX01 Asiakkaan kohtaaminen 2 2 2 1 1
CA00CX02 Elämykselliset ruokapalvelut 2 2 2 0.7 0.7 0.7
CA00CX07 Tiedolla johtaminen ammattikeittiössä 4
POLKURESTO21-1017
Elintarviketurvallisuus ja laatu

(Valitaan kaikki)

9
CA00CX10 Elintarviketurvallisuus ja mikrobiologia 5 5 5 2.5 2.5
CA00CX11 Ruokapalvelujen laadun kehittäminen 4
POLKURESTO21-1018
Ravitsemus ja elintarviketieto

(Valitaan kaikki)

10
CA00CX13 Erityisruokavaliot 2 2 2 1 1
CA00CX14 Elintarvikkeet ja ravitsemus 4 4 4 2 2
CA00CX15 Ravitsemuslaatu ruokapalveluissa 4
POLKURESTO21-1019
Liiketoiminta ja johtaminen

(Valitaan kaikki)

13
YE00BW57 Marketing Planning and Implementation in the Food Chain 5
YE00CY05 Henkilöstöjohtaminen ruokaketjussa 5
CA00CX18 Yritystalouden hallinta 3
POLKURESTO21-1011
HARJOITTELU

(Valitaan kaikki)

12
CA00CL48 Perusharjoittelu 12 12 12 4 4 4
POLKURESTO21-1012
VAIHTOEHTOISET OPINNOT

(Valitaan kaikki)

2
YE00BS76 Englantia amk-opintoihin 2 2 2 1 1
Yhteensä 60 68 35 33 17.5 17.5 11 11 11

Lukukausi- ja lukuvuosikohtaiset opintopistekertymät vaihtelevat valinnaisten ja vapaasti valittavien opintojen ajoituksesta johtuen.

Yleiset kompetenssit (AMK)

1 Oppimisen taidot

- osaa arvioida ja kehittää osaamistaan ja oppimistapojaan
- osaa hankkia, käsitellä ja arvioida tietoa kriittisesti
- kykenee ottamaan vastuuta ryhmän oppimisesta ja opitun jakamisesta

Opiskelu ammattikorkeakoulussa
Urasuunnittelu ja kansainvälisyys
Viestintätaidot
Tieto- ja viestintätekniikka
Tutkimus- ja kehittämistyön perusteet
Projektitoiminnan perusteet
Matematiikka
Ruokaketjun kemia
English 1
Ruokaketjun toiminta
Ruokaketjun vastuullisuus
Ruokapalvelujen tuottaminen
Ruokapalvelut suurkeittiöissä
Tiedolla johtaminen ammattikeittiössä
Elintarviketurvallisuus ja mikrobiologia
Erityisruokavaliot
Elintarvikkeet ja ravitsemus
Ravitsemuslaatu ruokapalveluissa
Marketing Planning and Implementation in the Food Chain
Perusharjoittelu
Englantia amk-opintoihin
2 Eettinen osaaminen

- kykenee ottamaan vastuun omasta toiminnastaan ja sen seurauksista
- osaa toimia alansa ammattieettisten periaatteiden mukaisesti
- osaa ottaa erilaiset toimijat huomioon työskentelyssään
- osaa soveltaa tasa-arvoisuuden periaatteita
- osaa soveltaa kestävän kehityksen periaatteita
- kykenee vaikuttamaan yhteiskunnallisesti osaamistaan hyödyntäen ja eettisiin arvoihin perustuen

Opiskelu ammattikorkeakoulussa
Urasuunnittelu ja kansainvälisyys
Viestintätaidot
Tutkimus- ja kehittämistyön perusteet
Projektitoiminnan perusteet
Ruokaketjun toiminta
Ruokaketjun vastuullisuus
Ruokapalvelujen tuottaminen
Ruokapalvelut suurkeittiöissä
Asiakkaan kohtaaminen
Elämykselliset ruokapalvelut
Elintarviketurvallisuus ja mikrobiologia
Erityisruokavaliot
Elintarvikkeet ja ravitsemus
Ravitsemuslaatu ruokapalveluissa
Henkilöstöjohtaminen ruokaketjussa
Perusharjoittelu
3 Työyhteisöosaaminen

- osaa toimia työyhteisön jäsenenä ja edistää yhteisön hyvinvointia
- osaa toimia työelämän viestintä- ja vuorovaikutustilanteissa
- osaa hyödyntää tieto- ja viestintätekniikkaa oman alansa tehtävissä
- kykenee luomaan henkilökohtaisia työelämäyhteyksiä ja toimimaan verkostoissa
- osaa tehdä päätöksiä ennakoimattomissa tilanteissa
- kykenee työn johtamiseen ja itsenäiseen työskentelyyn asiantuntijatehtävissä
- omaa valmiuksia yrittäjyyteen

Opiskelu ammattikorkeakoulussa
Urasuunnittelu ja kansainvälisyys
Viestintätaidot
Tieto- ja viestintätekniikka
Yrittäjyyden perusteet
Tutkimus- ja kehittämistyön perusteet
Projektitoiminnan perusteet
English 1
Ruokapalvelujen tuottaminen
Ruokapalvelut suurkeittiöissä
Elintarviketurvallisuus ja mikrobiologia
Erityisruokavaliot
Elintarvikkeet ja ravitsemus
Ravitsemuslaatu ruokapalveluissa
Marketing Planning and Implementation in the Food Chain
Henkilöstöjohtaminen ruokaketjussa
Yritystalouden hallinta
Perusharjoittelu
Englantia amk-opintoihin
4 Innovaatio-osaaminen

- kykenee luovaan ongelmanratkaisuun ja työtapojen kehittämiseen
- osaa työskennellä projekteissa
- osaa toteuttaa tutkimus- ja kehittämishankkeita soveltaen alan olemassa olevaa tietoa ja menetelmiä
- osaa etsiä asiakaslähtöisiä, kestäviä ja taloudellisesti kannattavia ratkaisuja

SeAMK innovaatioviikko
Tutkimus- ja kehittämistyön perusteet
Projektitoiminnan perusteet
Matematiikka
Elintarvikkeet ja ravitsemus
Ravitsemuslaatu ruokapalveluissa
5 Kansainvälistymisosaaminen

- omaa alansa työtehtävissä ja niissä kehittymisessä tarvittavan kielitaidon
- kykenee monikulttuuriseen yhteistyöhön
- osaa ottaa työssään huomioon alansa kansainvälisyyskehityksen vaikutuksia ja mahdollisuuksia

Opiskelu ammattikorkeakoulussa
Urasuunnittelu ja kansainvälisyys
Ruokapalvelujen tuottaminen
6 Yrittäjyysosaaminen

- ymmärtää yrityksen toiminnan ja liiketoimintaympäristön vuorovaikutuksen sekä omaksuu yrittäjyyden ja yrittäjämäisen tavan toimia ymmärtää kannattavan yritystoiminnan perusteet
- osaa analysoida yrityksen toimintaa ja riskejä

Yrittäjyyden perusteet
Asiakkaan kohtaaminen
Elämykselliset ruokapalvelut
Ruokapalvelujen laadun kehittäminen
Marketing Planning and Implementation in the Food Chain
Henkilöstöjohtaminen ruokaketjussa
Perusharjoittelu
7 Laadunhallintaosaaminen

- opiskelija tuntee alalle tyypilliset laatujärjestelmät
- opiskelija ymmärtää laatuajattelun ja laatujärjestelmien vaatimukset

Ruokaketjun kemia
Ruokaketjun toiminta
Ruokaketjun vastuullisuus
Erityisruokavaliot
Elintarvikkeet ja ravitsemus
Ravitsemuslaatu ruokapalveluissa
Luokittelemattomat

Restonomi kompetenssit 2021

01 Palvelukulttuuriosaaminen

- Osaa soveltaa vieraanvaraisuutta (Hospitality) alan keskeisenä arvona ja menestystekijänä palveluliiketoiminnassa
- Osaa suunnitella, tuottaa ja kehittää kannattavia ja asiakaslähtöisiä Mara-alan palveluja
- Osaa valita esteettiset ja eettiset ratkaisut palvelutoimintaan (palvelutuotteet, tilat, toimijat ja viestintä)
-Osaa analysoida asiakkuuksia ja osaa hyödyntää/käyttää asiakasymmärrystä

English 1
Ruokaketjun vastuullisuus
Ruokapalvelujen tuottaminen
Ruokapalvelut suurkeittiöissä
Asiakkaan kohtaaminen
Elämykselliset ruokapalvelut
Erityisruokavaliot
Elintarvikkeet ja ravitsemus
Ravitsemuslaatu ruokapalveluissa
Marketing Planning and Implementation in the Food Chain
Perusharjoittelu
02 Palveluliiketoiminta- ja esimiesosaaminen

- osaa myydä ja kehittää palvelutuotteita asiakaslähtöisesti ja kannattavasti
- osaa mallintaa ja soveltaa palveluprosesseja
- osaa soveltaa strategia-ajattelua palveluliiketoiminnan ohjauksen välineenä (liiketoiminnan käsitteet, ajattelumallit, eettisyys liiketoiminnassa)
- toimii yrittäjämäisesti
- osaa johtaa omaa ja työyhteisön toimintaa
- hyödyntää taloudellisia tunnuslukuja liiketoiminnan kehittämisessä
- osaa käyttää soveltuvaa teknologiaa ja hyödyntää digilisaatiota palveluliiketoiminnassa

Matematiikka
Ruokaketjun kemia
English 1
Ruokaketjun toiminta
Ruokapalvelujen tuottaminen
Ruokapalvelut suurkeittiöissä
Asiakkaan kohtaaminen
Elämykselliset ruokapalvelut
Tiedolla johtaminen ammattikeittiössä
Elintarviketurvallisuus ja mikrobiologia
Ruokapalvelujen laadun kehittäminen
Ravitsemuslaatu ruokapalveluissa
Marketing Planning and Implementation in the Food Chain
Henkilöstöjohtaminen ruokaketjussa
Yritystalouden hallinta
03 Globaaliymmärrys

- toimii vastuullisesti
- toimii tuloksellisesti monikulttuurisissa organisaatioissa
- hyödyntää ennakointitietoa palveluliiketoiminnan kehittämisessä

English 1
Ruokaketjun vastuullisuus
Tiedolla johtaminen ammattikeittiössä
Elintarviketurvallisuus ja mikrobiologia
Ruokapalvelujen laadun kehittäminen
Ravitsemuslaatu ruokapalveluissa
Yritystalouden hallinta
Perusharjoittelu
Luokittelemattomat
Opiskelu ammattikorkeakoulussa
Urasuunnittelu ja kansainvälisyys
Viestintätaidot
Tieto- ja viestintätekniikka
Yrittäjyyden perusteet
SeAMK innovaatioviikko
Tutkimus- ja kehittämistyön perusteet
Projektitoiminnan perusteet
Englantia amk-opintoihin

Tunnus Opinnon nimi Laajuus (op)
POLKURESTO21-1001
KAIKILLE YHTEISET PERUSOPINNOT

(Valitaan kaikki)

20
POLKURESTO21-1002
Osaajaksi kehittyminen

(Valitaan kaikki)

10
XX00CG82 Opiskelu ammattikorkeakoulussa 2
XX00CG83 Urasuunnittelu ja kansainvälisyys 2
YPO3A3 Viestintätaidot 3
YPO4A3 Tieto- ja viestintätekniikka 3
POLKURESTO21-1003
Liiketoiminta- ja yrittäjyysosaaminen

(Valitaan kaikki)

5
XX00CL55 Yrittäjyyden perusteet 3
XX00BE91 SeAMK innovaatioviikko 2
POLKURESTO21-1004
Tutkimus- ja projektiosaaminen

(Valitaan kaikki)

5
YPO1C2 Tutkimus- ja kehittämistyön perusteet 2
YPO2C3 Projektitoiminnan perusteet 3
POLKURESTO21-1005
PERUSOPINNOT

(Valitaan kaikki)

9
POLKURESTO21-1013
Matemaattis-luonnontieteet

(Valitaan kaikki)

6
CA00CY34 Matematiikka 3
YE00BW49 Ruokaketjun kemia 3
POLKURESTO21-1014
Viestintävalmiudet

(Valitaan kaikki)

3
YELENGLI06 English 1 3
POLKURESTO21-1008
AMMATTIOPINNOT

(Valitaan kaikki)

57
POLKURESTO21-1015
Kestävä ruokaketju

(Valitaan kaikki)

6
XX00CX20 Ruokaketjun toiminta 3
XX00CX21 Ruokaketjun vastuullisuus 3
POLKURESTO21-1016
Ruokapalvelut ja johtaminen

(Valitaan kaikki)

19
CA00CW02 Ruokapalvelujen tuottaminen 8
CA00CX00 Ruokapalvelut suurkeittiöissä 3
CA00CX01 Asiakkaan kohtaaminen 2
CA00CX02 Elämykselliset ruokapalvelut 2
CA00CX07 Tiedolla johtaminen ammattikeittiössä 4
POLKURESTO21-1017
Elintarviketurvallisuus ja laatu

(Valitaan kaikki)

9
CA00CX10 Elintarviketurvallisuus ja mikrobiologia 5
CA00CX11 Ruokapalvelujen laadun kehittäminen 4
POLKURESTO21-1018
Ravitsemus ja elintarviketieto

(Valitaan kaikki)

10
CA00CX13 Erityisruokavaliot 2
CA00CX14 Elintarvikkeet ja ravitsemus 4
CA00CX15 Ravitsemuslaatu ruokapalveluissa 4
POLKURESTO21-1019
Liiketoiminta ja johtaminen

(Valitaan kaikki)

13
YE00BW57 Marketing Planning and Implementation in the Food Chain 5
YE00CY05 Henkilöstöjohtaminen ruokaketjussa 5
CA00CX18 Yritystalouden hallinta 3
POLKURESTO21-1011
HARJOITTELU

(Valitaan kaikki)

12
CA00CL48 Perusharjoittelu 12
POLKURESTO21-1012
VAIHTOEHTOISET OPINNOT

(Valitaan kaikki)

2
YE00BS76 Englantia amk-opintoihin 2