Siirry suoraan sisältöön

Ruotsia amk-opintoihinLaajuus (2 op)

Tunnus: YE00BS77

Osaamistavoitteet

Opiskelija saavuttaa hyvän ruotsin yleiskielen taidon. Lisäksi hän pystyy käyttämään alakohtaista ja opinnoissa tarvittavaa sanastoa sekä suullisessa että kirjallisessa viestinnässä.
Opiskelija osaa ohjata ja arvioida omaa ruotsin kielen oppimistaan.suullisessa että kirjallisessa viestinnässä.

Sisältö

Kielen rakenteiden teoriaa ja harjoitustehtäviä.
Yleiskielen ja ammattikielen sanastoa kartuttavia tehtäviä.

Esitietovaatimukset

Ei edeltäviä opintoja.
Kurssia suositellaan niille opiskelijoille, jotka saavat ruotsin lähtötasotestistä hylätyn tai tyydyttävän (T1, T2) arvosanan.

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

x

Arviointikriteeri, hyväksytty/hylätty

Hyväksytty: Opiskelija osallistuu aktiivisesti kontaktiopetukseen (80%) ja suorittaa annetut tehtävät hyväksytysti. Hän käyttää suullisessa ja kirjallisessa viestinnässään perusrakenteita ja suppeahkoa sanastoa ja ymmärtää hidasta ja selkeää puhetta sekä helpohkoa ammattialan tekstiä. Hän selviää kohtuullisesti tutuista arkielämän kielenkäyttötilanteista. Ääntäminen on ymmärrettävää.
Hylätty: Opintojaksolle ei osallistuta tai tehtäviä ei tehdä vaatimusten mukaan

Ilmoittautumisaika

22.04.2024 - 04.09.2024

Ajoitus

26.08.2024 - 13.10.2024

Laajuus

2 op

Yksikkö

VANHENNETTU SeAMK Bio- ja elintarviketekniikka sekä restonomi

Toimipiste

SeAMK Seinäjoki, Frami

Opetuskielet
  • Suomi
Tutkinto-ohjelma
  • Restonomi (AMK), Ravitsemispalvelut
  • Insinööri (AMK), Bio- ja elintarviketekniikka
Opettaja
  • Erja Heikkilä
Opiskelijaryhmät
  • BIELI23
    Insinööri (AMK), Bio- ja elintarviketekniikka, Päivätoteutus

Tavoitteet

Opiskelija saavuttaa hyvän ruotsin yleiskielen taidon. Lisäksi hän pystyy käyttämään alakohtaista ja opinnoissa tarvittavaa sanastoa sekä suullisessa että kirjallisessa viestinnässä.
Opiskelija osaa ohjata ja arvioida omaa ruotsin kielen oppimistaan.suullisessa että kirjallisessa viestinnässä.

Sisältö

Kielen rakenteiden teoriaa ja harjoitustehtäviä.
Yleiskielen ja ammattikielen sanastoa kartuttavia tehtäviä.

Oppimateriaalit

Materiaali ilmoitetaan kurssin alussa. Moodle-aineistot ja oheisaineistona esim esim Reflex.

Opetusmenetelmät

Kontaktitunnit ja virtuaalinen opiskelu (Moodle)

Tenttien ajankohdat ja uusintamahdollisuudet

Lähtötasotesti lukuvuoden alussa, jonka perusteella suositellaan kurssia osalle opiskelijoista.

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

Noin 10 h kontaktitunteja ja loput 2op:n kuormituksesta itsenäistä opiskelua Moodlessa

Arviointiasteikko

Hyväksytty/hylätty

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

x

Arviointikriteeri, hyväksytty/hylätty

Hyväksytty: Opiskelija osallistuu aktiivisesti kontaktiopetukseen (80%) ja suorittaa annetut tehtävät hyväksytysti. Hän käyttää suullisessa ja kirjallisessa viestinnässään perusrakenteita ja suppeahkoa sanastoa ja ymmärtää hidasta ja selkeää puhetta sekä helpohkoa ammattialan tekstiä. Hän selviää kohtuullisesti tutuista arkielämän kielenkäyttötilanteista. Ääntäminen on ymmärrettävää.
Hylätty: Opintojaksolle ei osallistuta tai tehtäviä ei tehdä vaatimusten mukaan

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

Aktiivinen osallistuminen, tehtävät suoritettava hyväksytysti. Arviointi: hyväksytty /hylätty.

Esitietovaatimukset

Ei edeltäviä opintoja.
Kurssia suositellaan niille opiskelijoille, jotka saavat ruotsin lähtötasotestistä hylätyn tai tyydyttävän (T1, T2) arvosanan.

Ilmoittautumisaika

03.04.2024 - 04.09.2024

Ajoitus

26.08.2024 - 13.10.2024

Laajuus

2 op

Yksikkö

VANHENNETTU SeAMK Bio- ja elintarviketekniikka sekä restonomi

Toimipiste

SeAMK Seinäjoki, Frami

Opetuskielet
  • Suomi
Tutkinto-ohjelma
  • Restonomi (AMK), Ravitsemispalvelut
Opettaja
  • Erja Heikkilä
Opiskelijaryhmät
  • RESTO23
    Restonomi (AMK), Päivätoteutus

Tavoitteet

Opiskelija saavuttaa hyvän ruotsin yleiskielen taidon. Lisäksi hän pystyy käyttämään alakohtaista ja opinnoissa tarvittavaa sanastoa sekä suullisessa että kirjallisessa viestinnässä.
Opiskelija osaa ohjata ja arvioida omaa ruotsin kielen oppimistaan.suullisessa että kirjallisessa viestinnässä.

Sisältö

Kielen rakenteiden teoriaa ja harjoitustehtäviä.
Yleiskielen ja ammattikielen sanastoa kartuttavia tehtäviä.

Oppimateriaalit

Materiaali ilmoitetaan kurssin alussa. Moodle-aineistot ja oheisaineistona esim esim Reflex.

Opetusmenetelmät

Kontaktitunnit ja virtuaalinen opiskelu (Moodle)

Tenttien ajankohdat ja uusintamahdollisuudet

Lähtötasotesti lukuvuoden alussa, jonka perusteella suositellaan kurssia osalle opiskelijoista.

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

Noin 10 h kontaktitunteja ja loput 2op:n kuormituksesta itsenäistä opiskelua Moodlessa

Arviointiasteikko

Hyväksytty/hylätty

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

x

Arviointikriteeri, hyväksytty/hylätty

Hyväksytty: Opiskelija osallistuu aktiivisesti kontaktiopetukseen (80%) ja suorittaa annetut tehtävät hyväksytysti. Hän käyttää suullisessa ja kirjallisessa viestinnässään perusrakenteita ja suppeahkoa sanastoa ja ymmärtää hidasta ja selkeää puhetta sekä helpohkoa ammattialan tekstiä. Hän selviää kohtuullisesti tutuista arkielämän kielenkäyttötilanteista. Ääntäminen on ymmärrettävää.
Hylätty: Opintojaksolle ei osallistuta tai tehtäviä ei tehdä vaatimusten mukaan

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

Aktiivinen osallistuminen, tehtävät suoritettava hyväksytysti. Arviointi: hyväksytty /hylätty.

Esitietovaatimukset

Ei edeltäviä opintoja.
Kurssia suositellaan niille opiskelijoille, jotka saavat ruotsin lähtötasotestistä hylätyn tai tyydyttävän (T1, T2) arvosanan.

Ilmoittautumisaika

17.04.2023 - 06.09.2023

Ajoitus

28.08.2023 - 08.10.2023

Laajuus

2 op

Virtuaaliosuus (op)

1 op

Yksikkö

VANHENNETTU SeAMK Bio- ja elintarviketekniikka sekä restonomi

Toimipiste

SeAMK Seinäjoki, Frami

Opetuskielet
  • Suomi
  • roo.sv
Tutkinto-ohjelma
  • Restonomi (AMK)
  • Insinööri (AMK), Bio- ja elintarviketekniikka
Opettaja
  • Erja Heikkilä
Opiskelijaryhmät
  • RESTO22
    Restonomi (AMK)
  • BIELI22
    Insinööri (AMK), Bio- ja elintarviketekniikka

Tavoitteet

Opiskelija saavuttaa hyvän ruotsin yleiskielen taidon. Lisäksi hän pystyy käyttämään alakohtaista ja opinnoissa tarvittavaa sanastoa sekä suullisessa että kirjallisessa viestinnässä.
Opiskelija osaa ohjata ja arvioida omaa ruotsin kielen oppimistaan.suullisessa että kirjallisessa viestinnässä.

Sisältö

Kielen rakenteiden teoriaa ja harjoitustehtäviä.
Yleiskielen ja ammattikielen sanastoa kartuttavia tehtäviä.

Oppimateriaalit

Moodle-aineistot ja oheisaineistona esim esim Reflex-oppikirja

Opetusmenetelmät

Lähiopetus (hybridi) ja virtuaalinen itsenäinen opiskelu (Moodle)

Tenttien ajankohdat ja uusintamahdollisuudet

Lähtötasotesti lukuvuoden alussa, jonka perusteella suositellaan kurssia osalle opiskelijoista.

Toteutuksen valinnaiset suoritustavat

Vastaava kurssi esim Campus Online -tarjonnasta

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

Noin 10 h oppitunteja (mieluusti lähiopetuksessa) ja loput 2op:n kuormituksesta itsenäistä verkko-opiskelua Moodlessa

Arviointiasteikko

Hyväksytty/hylätty

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

x

Arviointikriteeri, hyväksytty/hylätty

Hyväksytty: Opiskelija osallistuu aktiivisesti kontaktiopetukseen (80%) ja suorittaa annetut tehtävät hyväksytysti. Hän käyttää suullisessa ja kirjallisessa viestinnässään perusrakenteita ja suppeahkoa sanastoa ja ymmärtää hidasta ja selkeää puhetta sekä helpohkoa ammattialan tekstiä. Hän selviää kohtuullisesti tutuista arkielämän kielenkäyttötilanteista. Ääntäminen on ymmärrettävää.
Hylätty: Opintojaksolle ei osallistuta tai tehtäviä ei tehdä vaatimusten mukaan

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

Aktiivinen osallistuminen, tehtävät suoritettava hyväksytysti. Arviointi: hyväksytty /hylätty.

Esitietovaatimukset

Ei edeltäviä opintoja.
Kurssia suositellaan niille opiskelijoille, jotka saavat ruotsin lähtötasotestistä hylätyn tai tyydyttävän (T1, T2) arvosanan.

Ilmoittautumisaika

16.04.2022 - 07.09.2022

Ajoitus

29.08.2022 - 18.12.2022

Laajuus

2 op

Virtuaaliosuus (op)

1 op

Yksikkö

VANHENNETTU SeAMK Bio- ja elintarviketekniikka sekä restonomi

Toimipiste

SeAMK Seinäjoki, Frami

Opetuskielet
  • Suomi
  • roo.sv
Tutkinto-ohjelma
  • Restonomi (AMK), Ravitsemispalvelut
  • Insinööri (AMK), Bio- ja elintarviketekniikka
Opettaja
  • Erja Heikkilä
Opiskelijaryhmät
  • BIELI21
    Insinööri (AMK), Bio- ja elintarviketekniikka
  • RESTO21
    Restonomi (AMK)

Tavoitteet

Opiskelija saavuttaa hyvän ruotsin yleiskielen taidon. Lisäksi hän pystyy käyttämään alakohtaista ja opinnoissa tarvittavaa sanastoa sekä suullisessa että kirjallisessa viestinnässä.
Opiskelija osaa ohjata ja arvioida omaa ruotsin kielen oppimistaan.suullisessa että kirjallisessa viestinnässä.

Sisältö

Kielen rakenteiden teoriaa ja harjoitustehtäviä.
Yleiskielen ja ammattikielen sanastoa kartuttavia tehtäviä.

Oppimateriaalit

Materiaali ilmoitetaan kurssin alussa. Moodle-aineistot ja oheisaineistona esim esim Reflex.

Opetusmenetelmät

Kontaktitunnit ja virtuaalinen opiskelu (Moodle)

Tenttien ajankohdat ja uusintamahdollisuudet

Lähtötasotesti lukuvuoden alussa, jonka perusteella suositellaan kurssia osalle opiskelijoista.

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

Noin 10 h kontaktitunteja ja loput 2op:n kuormituksesta itsenäistä opiskelua Moodlessa

Arviointiasteikko

Hyväksytty/hylätty

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

x

Arviointikriteeri, hyväksytty/hylätty

Hyväksytty: Opiskelija osallistuu aktiivisesti kontaktiopetukseen (80%) ja suorittaa annetut tehtävät hyväksytysti. Hän käyttää suullisessa ja kirjallisessa viestinnässään perusrakenteita ja suppeahkoa sanastoa ja ymmärtää hidasta ja selkeää puhetta sekä helpohkoa ammattialan tekstiä. Hän selviää kohtuullisesti tutuista arkielämän kielenkäyttötilanteista. Ääntäminen on ymmärrettävää.
Hylätty: Opintojaksolle ei osallistuta tai tehtäviä ei tehdä vaatimusten mukaan

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

Aktiivinen osallistuminen, tehtävät suoritettava hyväksytysti. Arviointi: hyväksytty /hylätty.

Esitietovaatimukset

Ei edeltäviä opintoja.
Kurssia suositellaan niille opiskelijoille, jotka saavat ruotsin lähtötasotestistä hylätyn tai tyydyttävän (T1, T2) arvosanan.