Avoin AMK, Polkuopetussuunnitelma, Restonomi (AMK), monimuotototeutus: POLKUMRESTO23K
Tunnus: POLKUMRESTO23K
Kuvaus
TUTKINTO-OHJELMAN KUVAUS JA OSAAMISALUEET
Tämä opetussuunnitelma on avoimen AMK:n polkuopiskelijoille (päivä- ja monimuoto-opiskelijat). Opetussuunnitelma sisältää Restonomi (AMK), Ravitsemispalvelut ensimmäisen vuoden opinnot sekä perusopinnot. Avoimen AMK:n polkuopinnoissa tehdään jonkin verran myös henkilökohtaista opintojen suunnittelua.
Ravitsemispalvelujen tutkinto-ohjelmassa opiskelijalla on mahdollisuus saavuttaa monipuoliset taidot toimiakseen liikeideoiltaan erilaisissa ravitsemis- ja palvelualan organisaatioissa. Restonomi (AMK) työskentelee matkailu-, ravitsemis- ja talousalan asiantuntija- ja kehittämistehtävissä, myynti- ja markkinointitehtävissä, esimiestehtävissä ravitsemispalveluissa tai yrittäjänä.
AMMATILLINEN OSAAMISPROFIILI
Restonomi (AMK) on kansainvälistyvä, mutta paikallisuutta arvostava ammattilainen, jolla on niin käden taitoja kuin liiketoimintaosaamistakin. Hän on työelämän kehittäjä, joka huomioi kuluttajan tarpeet ja kantaa yhteiskunnallista ja ekologista vastuuta. Hän on ammattilainen, joka saa ravinnosta aikaan ruokaelämyksen. Ravitsemispalveluja tuottaessaan hän huomioi terveellisyyden, turvallisuuden, kokemuksellisuuden ja liiketoiminnallisuuden. Valinnaiset opinnot auttavat syventämään osaamista ravitsemuksessa, palveluliiketoiminnassa ja ruokatuotteiden kehittämisessä. Osaamistaan voi täydentää myös muiden koulutusalojen sisältöjä hyödyntäen.
PEDAGOGISET TOIMINTAMALLIT
Restonomin opinnot koostuvat palvelutoiminnasta, projekteista, harjoittelusta, vapaasti valittavista opinnoista ja opinnäytetyöstä. Opetussuunnitelma mahdollistaa opintoja myös koko ruokaketjun opinnoissa tai muilta koulutusaloilta. Opintokokonaisuudet ovat eri oppiaineiden muodostamia kokonaisuuksia ja asiakaslähtöisiä palveluja ja projekteja. Myöhemmässä opintojen vaiheessa opintokokonaisuudet toteutuvat työelämän kehittämisprojekteina.
Valitse opintojen ajoitus-, rakenne- tai jäsentelynäkymä
Näytä opintojen ajoitukset lukuvuosittain, lukukausittain tai periodeittain
Tunnus | Opinnon nimi | Laajuus (op) | 2022-2023 | 2023-2024 |
Kevät
2023 |
Syksy
2023 |
3. / 2023 | 4. / 2023 | 5. / 2023 | 1. / 2023 | 2. / 2023 |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
POLKUMRESTO23K-1001 |
KAIKILLE YHTEISET PERUSOPINNOT
(Valitaan kaikki) |
20 | |||||||||
POLKUMRESTO23K-1002 |
Osaajaksi kehittyminen
(Valitaan kaikki) |
10 | |||||||||
XX00CG82 | Opiskelu ammattikorkeakoulussa | 2 | 2 | 2 | 0.7 | 0.7 | 0.7 | ||||
XX00CG83 | Urasuunnittelu ja kansainvälisyys | 2 | |||||||||
YPO3A3 | Viestintätaidot | 3 | 3 | 3 | 1 | 1 | 1 | ||||
YPO4A3 | Tieto- ja viestintätekniikka | 3 | 3 | 3 | 1 | 1 | 1 | ||||
POLKUMRESTO23K-1003 |
Liiketoiminta- ja yrittäjyysosaaminen
(Valitaan kaikki) |
5 | |||||||||
XX00CL55 | Yrittäjyyden perusteet | 3 | 3 | 3 | 1.5 | 1.5 | |||||
XX00BE91 | SeAMK innovaatioviikko | 2 | 2 | 2 | 0.7 | 0.7 | 0.7 | ||||
POLKUMRESTO23K-1004 |
Tutkimus- ja projektiosaaminen
(Valitaan kaikki) |
5 | |||||||||
YPO1C2 | Tutkimus- ja kehittämistyön perusteet | 2 | |||||||||
YPO2C3 | Projektitoiminnan perusteet | 3 | 3 | 3 | 1 | 1 | 1 | ||||
POLKUMRESTO23K-1005 |
RESTONOMIN YDINOSAAMINEN
(Valitaan opintopisteitä: 140) |
140 | |||||||||
POLKUMRESTO23K-1006 |
Vastuullinen palveluosaaja
(Valitaan opintopisteitä: 24) |
24 | |||||||||
CA00CX10 | Elintarviketurvallisuus ja mikrobiologia | 5 | 5 | 5 | 1.7 | 1.7 | 1.7 | ||||
CA00DA69 | Elintarvikkeet ja ravitsemus | 7 | 7 | 7 | 2.3 | 2.3 | 2.3 | ||||
XX00CX20 | Ruokaketjun toiminta | 3 | 3 | 3 | 1 | 1 | 1 | ||||
XX00CX21 | Ruokaketjun vastuullisuus | 3 | 3 | 3 | 1 | 1 | 1 | ||||
CA00DA70 | Kestävä kehitys palvelutuotannossa | 3 | 3 | 3 | 1.5 | 1.5 | |||||
POLKUMRESTO23K-1007 |
Ravintola- ja asiakaspalveluosaaja
(Valitaan opintopisteitä: 30) |
30 | |||||||||
YELENGLI06 | English 1 | 3 | 3 | 3 | 1.5 | 1.5 | |||||
CA00DA66 | Matkailu- ja elämyspalvelut | 2 | 2 | 2 | 0.7 | 0.7 | 0.7 | ||||
CA00DA65 | Palvelutuotannon suunnittelu | 6 | |||||||||
POLKUMRESTO23K-1008 |
Palveluliiketoiminnan kehittäjä
(Valitaan opintopisteitä: 32) |
32 | |||||||||
YE00CY05 | Henkilöstöjohtaminen ruokaketjussa | 5 | 5 | 5 | 2.5 | 2.5 | |||||
CA00DA62 | Yritystalouden hallinta | 5 | 5 | 5 | 2.5 | 2.5 | |||||
POLKUMRESTO23K-1009 |
Työelämätaitaja
(Valitaan opintopisteitä: 30) |
30 | |||||||||
POLKUMRESTO23K-1010 |
Hyvinvointia ja terveyttä ruoasta
(Valitaan erillisten kriteerien mukaan: 0) |
0 | |||||||||
CA00DC05 | Hyvinvointia edistävät ruokapalvelut | 5 | 5 | 5 | 2.5 | 2.5 | |||||
POLKUMRESTO23K-1011 |
Elämykselliset matkailupalvelut
(Valitaan erillisten kriteerien mukaan: 0) |
0 | |||||||||
LT00CK96 | Matkailu globaalina ilmiönä | 3 | 3 | 3 | 1.5 | 1.5 | |||||
LT00CK97 | Kestävä matkailu | 2 | 2 | 2 | 1 | 1 | |||||
POLKUMRESTO23K-1012 |
VAIHTOEHTOISET OPINNOT
(Valitaan opintopisteitä: 50) |
50 | |||||||||
POLKUMRESTO23K-1013 |
VAPAASTI VALITTAVAT OPINNOT
(Valitaan opintopisteitä: 10) |
10 | |||||||||
Yhteensä | 60 | 33 | 29 | 33 | 29 | 11.1 | 11.1 | 11.1 | 14.5 | 14.5 |
Lukukausi- ja lukuvuosikohtaiset opintopistekertymät vaihtelevat valinnaisten ja vapaasti valittavien opintojen ajoituksesta johtuen.
Yleiset kompetenssit (AMK)
1 Oppimisen taidot
- osaa arvioida ja kehittää osaamistaan ja oppimistapojaan |
Opiskelu ammattikorkeakoulussa |
Urasuunnittelu ja kansainvälisyys |
Viestintätaidot |
Tieto- ja viestintätekniikka |
Tutkimus- ja kehittämistyön perusteet |
Projektitoiminnan perusteet |
2 Eettinen osaaminen
- kykenee ottamaan vastuun omasta toiminnastaan ja sen seurauksista |
Opiskelu ammattikorkeakoulussa |
Urasuunnittelu ja kansainvälisyys |
Viestintätaidot |
Tutkimus- ja kehittämistyön perusteet |
Projektitoiminnan perusteet |
3 Työyhteisöosaaminen
- osaa toimia työyhteisön jäsenenä ja edistää yhteisön hyvinvointia |
Opiskelu ammattikorkeakoulussa |
Urasuunnittelu ja kansainvälisyys |
Viestintätaidot |
Tieto- ja viestintätekniikka |
Yrittäjyyden perusteet |
Tutkimus- ja kehittämistyön perusteet |
Projektitoiminnan perusteet |
4 Innovaatio-osaaminen
- kykenee luovaan ongelmanratkaisuun ja työtapojen kehittämiseen |
SeAMK innovaatioviikko |
Tutkimus- ja kehittämistyön perusteet |
Projektitoiminnan perusteet |
5 Kansainvälistymisosaaminen
- omaa alansa työtehtävissä ja niissä kehittymisessä tarvittavan kielitaidon |
Opiskelu ammattikorkeakoulussa |
Urasuunnittelu ja kansainvälisyys |
6 Yrittäjyysosaaminen
- ymmärtää yrityksen toiminnan ja liiketoimintaympäristön vuorovaikutuksen sekä omaksuu yrittäjyyden ja yrittäjämäisen tavan toimia ymmärtää kannattavan yritystoiminnan perusteet |
Yrittäjyyden perusteet |
7 Laadunhallintaosaaminen
- opiskelija tuntee alalle tyypilliset laatujärjestelmät |
Ei liitettyjä opintojaksoja |
Luokittelemattomat |
Elintarviketurvallisuus ja mikrobiologia |
Elintarvikkeet ja ravitsemus |
Ruokaketjun toiminta |
Ruokaketjun vastuullisuus |
Kestävä kehitys palvelutuotannossa |
English 1 |
Matkailu- ja elämyspalvelut |
Palvelutuotannon suunnittelu |
Henkilöstöjohtaminen ruokaketjussa |
Yritystalouden hallinta |
Hyvinvointia edistävät ruokapalvelut |
Matkailu globaalina ilmiönä |
Kestävä matkailu |
amk:tutkintoon johtava koulutus
1 Perusopinnot |
Opiskelu ammattikorkeakoulussa |
Urasuunnittelu ja kansainvälisyys |
Viestintätaidot |
Tieto- ja viestintätekniikka |
Yrittäjyyden perusteet |
SeAMK innovaatioviikko |
Tutkimus- ja kehittämistyön perusteet |
Projektitoiminnan perusteet |
2 Ammattiopinnot |
Ei liitettyjä opintojaksoja |
3 Vapaasti valittavat opinnot |
Ei liitettyjä opintojaksoja |
4 Harjoittelu |
Ei liitettyjä opintojaksoja |
5 Opinnäytetyö |
Ei liitettyjä opintojaksoja |
Luokittelemattomat |
Elintarviketurvallisuus ja mikrobiologia |
Elintarvikkeet ja ravitsemus |
Ruokaketjun toiminta |
Ruokaketjun vastuullisuus |
Kestävä kehitys palvelutuotannossa |
English 1 |
Matkailu- ja elämyspalvelut |
Palvelutuotannon suunnittelu |
Henkilöstöjohtaminen ruokaketjussa |
Yritystalouden hallinta |
Hyvinvointia edistävät ruokapalvelut |
Matkailu globaalina ilmiönä |
Kestävä matkailu |
Restonomi kompetenssit 2021
01 Palvelukulttuuriosaaminen
- Osaa soveltaa vieraanvaraisuutta (Hospitality) alan keskeisenä arvona ja menestystekijänä palveluliiketoiminnassa |
Ei liitettyjä opintojaksoja |
02 Palveluliiketoiminta- ja esimiesosaaminen
- osaa myydä ja kehittää palvelutuotteita asiakaslähtöisesti ja kannattavasti |
Ei liitettyjä opintojaksoja |
03 Globaaliymmärrys
- toimii vastuullisesti |
Ei liitettyjä opintojaksoja |
Luokittelemattomat |
Opiskelu ammattikorkeakoulussa |
Urasuunnittelu ja kansainvälisyys |
Viestintätaidot |
Tieto- ja viestintätekniikka |
Yrittäjyyden perusteet |
SeAMK innovaatioviikko |
Tutkimus- ja kehittämistyön perusteet |
Projektitoiminnan perusteet |
Elintarviketurvallisuus ja mikrobiologia |
Elintarvikkeet ja ravitsemus |
Ruokaketjun toiminta |
Ruokaketjun vastuullisuus |
Kestävä kehitys palvelutuotannossa |
English 1 |
Matkailu- ja elämyspalvelut |
Palvelutuotannon suunnittelu |
Henkilöstöjohtaminen ruokaketjussa |
Yritystalouden hallinta |
Hyvinvointia edistävät ruokapalvelut |
Matkailu globaalina ilmiönä |
Kestävä matkailu |
Tunnus | Opinnon nimi | Laajuus (op) |
---|---|---|
POLKUMRESTO23K-1001 |
KAIKILLE YHTEISET PERUSOPINNOT
(Valitaan kaikki) |
20 |
POLKUMRESTO23K-1002 |
Osaajaksi kehittyminen
(Valitaan kaikki) |
10 |
XX00CG82 | Opiskelu ammattikorkeakoulussa | 2 |
XX00CG83 | Urasuunnittelu ja kansainvälisyys | 2 |
YPO3A3 | Viestintätaidot | 3 |
YPO4A3 | Tieto- ja viestintätekniikka | 3 |
POLKUMRESTO23K-1003 |
Liiketoiminta- ja yrittäjyysosaaminen
(Valitaan kaikki) |
5 |
XX00CL55 | Yrittäjyyden perusteet | 3 |
XX00BE91 | SeAMK innovaatioviikko | 2 |
POLKUMRESTO23K-1004 |
Tutkimus- ja projektiosaaminen
(Valitaan kaikki) |
5 |
YPO1C2 | Tutkimus- ja kehittämistyön perusteet | 2 |
YPO2C3 | Projektitoiminnan perusteet | 3 |
POLKUMRESTO23K-1005 |
RESTONOMIN YDINOSAAMINEN
(Valitaan opintopisteitä: 140) |
140 |
POLKUMRESTO23K-1006 |
Vastuullinen palveluosaaja
(Valitaan opintopisteitä: 24) |
24 |
CA00CX10 | Elintarviketurvallisuus ja mikrobiologia | 5 |
CA00DA69 | Elintarvikkeet ja ravitsemus | 7 |
XX00CX20 | Ruokaketjun toiminta | 3 |
XX00CX21 | Ruokaketjun vastuullisuus | 3 |
CA00DA70 | Kestävä kehitys palvelutuotannossa | 3 |
POLKUMRESTO23K-1007 |
Ravintola- ja asiakaspalveluosaaja
(Valitaan opintopisteitä: 30) |
30 |
YELENGLI06 | English 1 | 3 |
CA00DA66 | Matkailu- ja elämyspalvelut | 2 |
CA00DA65 | Palvelutuotannon suunnittelu | 6 |
POLKUMRESTO23K-1008 |
Palveluliiketoiminnan kehittäjä
(Valitaan opintopisteitä: 32) |
32 |
YE00CY05 | Henkilöstöjohtaminen ruokaketjussa | 5 |
CA00DA62 | Yritystalouden hallinta | 5 |
POLKUMRESTO23K-1009 |
Työelämätaitaja
(Valitaan opintopisteitä: 30) |
30 |
POLKUMRESTO23K-1010 |
Hyvinvointia ja terveyttä ruoasta
(Valitaan erillisten kriteerien mukaan: 0) |
0 |
CA00DC05 | Hyvinvointia edistävät ruokapalvelut | 5 |
POLKUMRESTO23K-1011 |
Elämykselliset matkailupalvelut
(Valitaan erillisten kriteerien mukaan: 0) |
0 |
LT00CK96 | Matkailu globaalina ilmiönä | 3 |
LT00CK97 | Kestävä matkailu | 2 |
POLKUMRESTO23K-1012 |
VAIHTOEHTOISET OPINNOT
(Valitaan opintopisteitä: 50) |
50 |
POLKUMRESTO23K-1013 |
VAPAASTI VALITTAVAT OPINNOT
(Valitaan opintopisteitä: 10) |
10 |