Siirry suoraan sisältöön

Lihateknologia: YLIHA25

Tunnus: YLIHA25

Kesto:
0.5 vuotta (10 op)

Aloituslukukausi:
Kevät 2025

Kuvaus

Koulutus tarjoaa syvällistä tietoa lihateollisuuden kehittämiseen ja laadunhallintaan sekä tukee asiantuntijuuden kasvua.

Opinnot sisältävät kaksi opintojaksoa: Lihan biokemialliset ja rakenteelliset tekijät (5 op) sekä Lihateknologian erityiskysymykset (5 op). Kokonaisuuden opinnot keskittyvät lihan hienorakenteeseen ja biokemiallisiin vuorovaikutuksiin lihaprosessien aikana. Opinnoissa käsitellään lihantuotannon eri vaiheiden merkitystä ja niiden vaikutusta tuotteiden laatuun, sekä perehdytään analyyttisiin menetelmiin, joilla lihateknologista laatua hallitaan ja arvioidaan. Lisäksi tarkastellaan erilaisten raaka-aineiden teknologisia ominaisuuksia ja niiden soveltuvuutta eri prosesseihin.

Valitse opintojen ajoitus-, rakenne- tai jäsentelynäkymä

Näytä opintojen ajoitukset lukuvuosittain, lukukausittain tai periodeittain

Tunnus Opinnon nimi Laajuus (op) 2024-2025 Kevät
2025
3. / 2025 4. / 2025 5. / 2025
YLIHA25-1001
YAMK-tasoiset opinnot

(Valitaan kaikki)

10
8F00DR10 Lihan biokemialliset ja rakenteelliset tekijät 5 3.3 3.3 1.7 1.7
8F00DR11 Lihateknologian erityiskysymykset 5 3.3 3.3 1.7 1.7
Yhteensä 10 6.6 6.6 3.37 3.37 0

Lukukausi- ja lukuvuosikohtaiset opintopistekertymät vaihtelevat valinnaisten ja vapaasti valittavien opintojen ajoituksesta johtuen.

Tunnus Opinnon nimi Laajuus (op)
YLIHA25-1001
YAMK-tasoiset opinnot

(Valitaan kaikki)

10
8F00DR10 Lihan biokemialliset ja rakenteelliset tekijät 5
8F00DR11 Lihateknologian erityiskysymykset 5