Lihateknologia: YLIHA25
Tunnus: YLIHA25
Kuvaus
Koulutus tarjoaa syvällistä tietoa lihateollisuuden kehittämiseen ja laadunhallintaan sekä tukee asiantuntijuuden kasvua.
Opinnot sisältävät kaksi opintojaksoa: Lihan biokemialliset ja rakenteelliset tekijät (5 op) sekä Lihateknologian erityiskysymykset (5 op). Kokonaisuuden opinnot keskittyvät lihan hienorakenteeseen ja biokemiallisiin vuorovaikutuksiin lihaprosessien aikana. Opinnoissa käsitellään lihantuotannon eri vaiheiden merkitystä ja niiden vaikutusta tuotteiden laatuun, sekä perehdytään analyyttisiin menetelmiin, joilla lihateknologista laatua hallitaan ja arvioidaan. Lisäksi tarkastellaan erilaisten raaka-aineiden teknologisia ominaisuuksia ja niiden soveltuvuutta eri prosesseihin.
Valitse opintojen ajoitus-, rakenne- tai jäsentelynäkymä
Näytä opintojen ajoitukset lukuvuosittain, lukukausittain tai periodeittain
Tunnus | Opinnon nimi | Laajuus (op) | 2024-2025 |
Kevät
2025 |
3. / 2025 | 4. / 2025 | 5. / 2025 |
---|---|---|---|---|---|---|---|
YLIHA25-1001 |
YAMK-tasoiset opinnot
(Valitaan kaikki) |
10 | |||||
8F00DR10 | Lihan biokemialliset ja rakenteelliset tekijät | 5 | 3.3 | 3.3 | 1.7 | 1.7 | |
8F00DR11 | Lihateknologian erityiskysymykset | 5 | 3.3 | 3.3 | 1.7 | 1.7 | |
Yhteensä | 10 | 6.6 | 6.6 | 3.37 | 3.37 | 0 |
Lukukausi- ja lukuvuosikohtaiset opintopistekertymät vaihtelevat valinnaisten ja vapaasti valittavien opintojen ajoituksesta johtuen.
Tunnus | Opinnon nimi | Laajuus (op) |
---|---|---|
YLIHA25-1001 |
YAMK-tasoiset opinnot
(Valitaan kaikki) |
10 |
8F00DR10 | Lihan biokemialliset ja rakenteelliset tekijät | 5 |
8F00DR11 | Lihateknologian erityiskysymykset | 5 |