Siirry suoraan sisältöön

Planning of menusLaajuus (5 op)

Tunnus: CA00CL44

Osaamistavoitteet

- Students can analyze and develop high-quality and customer-oriented menus. Students can take into consideration the food production process when planning.
- Students can develop menus and recipes from an ecological, economical, nutritional, cultural and social point of view.

Sisältö

- Menu analysis, planning & recipe optimization
- Calculations of nutritional values
- Cost calculations

Esitietovaatimukset

Food service production, Foodstuffs and Nutrition

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Students recognize high quality and customer oriented menus.
Students recognize ecological, economical, nutritional, cultural and social aspects of the menus and recipes.
Students are able to name chemical reactions of the food stuff and food preparation.

Arviointikriteerit, hyvä (3)

Students can develop high quality and customer oriented menus and food production processes for the place of business.
Students are able to plan menus and recipes taking account of ecological, economical, nutritional, cultural and social aspects.
Students manage chemical reactions of food stuff and food preparation.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Students are able to analyze and develop high quality and customer oriented menus for different places of business in accordance to their food production processes.
Students can plan and develop menus and recipes taking account of ecological, economical, nutritional, cultural and social aspects.
Students can apply chemical reactions of foodstuff and food preparation.

Lisätiedot

- Three credits for R&D

Ilmoittautumisaika

16.04.2022 - 15.09.2022

Ajoitus

12.09.2022 - 18.12.2022

Laajuus

5 op

T&K-osuus

3 op

Yksikkö

VANHENNETTU SeAMK Bio- ja elintarviketekniikka sekä restonomi

Toimipiste

SeAMK Seinäjoki, Frami

Opetuskielet
  • Suomi
Tutkinto-ohjelma
  • Restonomi (AMK), Ravitsemispalvelut
Opettaja
  • Leena Arjanne
  • Kirta Nieminen
Opiskelijaryhmät
  • MRESTO21
    Restonomi (AMK), monimuotototeutus
  • RESTO20
    Restonomi (AMK), Ravitsemispalvelut
  • IEPFF22F
    From Field to Fork

Tavoitteet

- Students can analyze and develop high-quality and customer-oriented menus. Students can take into consideration the food production process when planning.
- Students can develop menus and recipes from an ecological, economical, nutritional, cultural and social point of view.

Sisältö

- Menu analysis, planning & recipe optimization
- Calculations of nutritional values
- Cost calculations

Oppimateriaalit

Ilmoitetaan opintojakson alussa

Opetusmenetelmät

Luennot, kehitysprojekti ryhmätyönä

Harjoittelu- ja työelämäyhteistyö

Työelämälähtöinen kehitysprojekti

Tenttien ajankohdat ja uusintamahdollisuudet

Työmäärä yhteensä 135 h, lähiopetuksena luennot ja kehitysprojekti Prikassa (päiväopiskelijat 43 h ja monimuoto-opiskelijat 37 h), itsenäinen opiskelu ja kehitysprojekti (päiväopiskelijat 92 h ja monimuoto-opiskelijat 98 h).

Toteutuksen valinnaiset suoritustavat

Opintojakso on opinnollistettavissa.

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

Aktiivinen osallistuminen (80 %), kehitysprojekti, itse- ja vertaisarvioinnit. Käytännön tunnit Prikassa edellyttävät lukujärjestyksen mukaista läsnäoloa.

Lisätietoja opiskelijoille

Opintojakso toteutetaan tarvittaessa englanniksi.

Arviointiasteikko

1-5

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Students recognize high quality and customer oriented menus.
Students recognize ecological, economical, nutritional, cultural and social aspects of the menus and recipes.
Students are able to name chemical reactions of the food stuff and food preparation.

Arviointikriteerit, hyvä (3)

Students can develop high quality and customer oriented menus and food production processes for the place of business.
Students are able to plan menus and recipes taking account of ecological, economical, nutritional, cultural and social aspects.
Students manage chemical reactions of food stuff and food preparation.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Students are able to analyze and develop high quality and customer oriented menus for different places of business in accordance to their food production processes.
Students can plan and develop menus and recipes taking account of ecological, economical, nutritional, cultural and social aspects.
Students can apply chemical reactions of foodstuff and food preparation.

Esitietovaatimukset

Food service production, Foodstuffs and Nutrition

Lisätiedot

- Three credits for R&D