Planning of menusLaajuus (5 op)
Tunnus: CA00CL44
Osaamistavoitteet
- Students can analyze and develop high-quality and customer-oriented menus. Students can take into consideration the food production process when planning.
- Students can develop menus and recipes from an ecological, economical, nutritional, cultural and social point of view.
Sisältö
- Menu analysis, planning & recipe optimization
- Calculations of nutritional values
- Cost calculations
Esitietovaatimukset
Food service production, Foodstuffs and Nutrition
Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)
Students recognize high quality and customer oriented menus.
Students recognize ecological, economical, nutritional, cultural and social aspects of the menus and recipes.
Students are able to name chemical reactions of the food stuff and food preparation.
Arviointikriteerit, hyvä (3)
Students can develop high quality and customer oriented menus and food production processes for the place of business.
Students are able to plan menus and recipes taking account of ecological, economical, nutritional, cultural and social aspects.
Students manage chemical reactions of food stuff and food preparation.
Arviointikriteerit, kiitettävä (5)
Students are able to analyze and develop high quality and customer oriented menus for different places of business in accordance to their food production processes.
Students can plan and develop menus and recipes taking account of ecological, economical, nutritional, cultural and social aspects.
Students can apply chemical reactions of foodstuff and food preparation.
Lisätiedot
- Three credits for R&D
Ilmoittautumisaika
16.04.2022 - 15.09.2022
Ajoitus
12.09.2022 - 18.12.2022
Laajuus
5 op
T&K-osuus
3 op
Yksikkö
VANHENNETTU SeAMK Bio- ja elintarviketekniikka sekä restonomi
Toimipiste
SeAMK Seinäjoki, Frami
Opetuskielet
- Suomi
Tutkinto-ohjelma
- Restonomi (AMK), Ravitsemispalvelut
Opettaja
- Leena Arjanne
- Kirta Nieminen
Opiskelijaryhmät
-
MRESTO21Restonomi (AMK), monimuotototeutus
-
RESTO20Restonomi (AMK), Ravitsemispalvelut
-
IEPFF22FFrom Field to Fork
Tavoitteet
- Students can analyze and develop high-quality and customer-oriented menus. Students can take into consideration the food production process when planning.
- Students can develop menus and recipes from an ecological, economical, nutritional, cultural and social point of view.
Sisältö
- Menu analysis, planning & recipe optimization
- Calculations of nutritional values
- Cost calculations
Oppimateriaalit
Ilmoitetaan opintojakson alussa
Opetusmenetelmät
Luennot, kehitysprojekti ryhmätyönä
Harjoittelu- ja työelämäyhteistyö
Työelämälähtöinen kehitysprojekti
Tenttien ajankohdat ja uusintamahdollisuudet
Työmäärä yhteensä 135 h, lähiopetuksena luennot ja kehitysprojekti Prikassa (päiväopiskelijat 43 h ja monimuoto-opiskelijat 37 h), itsenäinen opiskelu ja kehitysprojekti (päiväopiskelijat 92 h ja monimuoto-opiskelijat 98 h).
Toteutuksen valinnaiset suoritustavat
Opintojakso on opinnollistettavissa.
Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus
Aktiivinen osallistuminen (80 %), kehitysprojekti, itse- ja vertaisarvioinnit. Käytännön tunnit Prikassa edellyttävät lukujärjestyksen mukaista läsnäoloa.
Lisätietoja opiskelijoille
Opintojakso toteutetaan tarvittaessa englanniksi.
Arviointiasteikko
1-5
Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)
Students recognize high quality and customer oriented menus.
Students recognize ecological, economical, nutritional, cultural and social aspects of the menus and recipes.
Students are able to name chemical reactions of the food stuff and food preparation.
Arviointikriteerit, hyvä (3)
Students can develop high quality and customer oriented menus and food production processes for the place of business.
Students are able to plan menus and recipes taking account of ecological, economical, nutritional, cultural and social aspects.
Students manage chemical reactions of food stuff and food preparation.
Arviointikriteerit, kiitettävä (5)
Students are able to analyze and develop high quality and customer oriented menus for different places of business in accordance to their food production processes.
Students can plan and develop menus and recipes taking account of ecological, economical, nutritional, cultural and social aspects.
Students can apply chemical reactions of foodstuff and food preparation.
Esitietovaatimukset
Food service production, Foodstuffs and Nutrition
Lisätiedot
- Three credits for R&D