Restonomi (ylempi AMK), Ruokaketjun kehittäminen: YRKK24R
Tunnus: YRKK24R
Kuvaus
Restonomi (ylempi AMK) -opinnot on tarkoitettu ruokaketjun yrityksessä/organisaatiossa toimivalle restonomille, joka haluaa kehittää omaa osaamistaan. Ylempi ammattikorkeakoulututkinto tuottaa julkisiin virkoihin saman kelpoisuuden kuin ylempi korkeakoulututkinto.
Opiskelija oppii tuntemaan ruokaketjun eri vaiheita ja kehittämään omaa asiantuntijuuttaan ruokaketjun toimijana. Koulutuksen suoritettuaan hän pystyy hyödyntämään laaja-alaista ymmärtämystään ruokaketjusta työssään ja kohdatessaan uusia haasteita. Koulutus antaa valmiudet toimia alan asiantuntija- ja johtotehtävissä, toimia yrityksen vastuutehtävissä ja itsenäisenä yrittäjänä.
Ruokaketjun kehittämien opinnoissa on laaja valikoima opintoja menetelmä- ja toimintaympäristön analysointiopinnoista liiketoimintaosaamiseen, prosessiosaamiseen, ravitsemusosaamiseen ja markkinointiosaamiseen. Opinnäytetyöllä, vaihtoehtoisilla opinnoilla ja vapaasti valittavilla opinnoilla opiskelija voi syventää osaamistaan haluamalleen alueelle.
Opinnoissa sovelletaan sosiokonstruktiivista oppimiskäsitystä. Opettaja toimii ohjaajana ja valmentajana joka johtaa opiskelijan löytämään lähiopetuksen yhteydessä oppimissisältöihin teoriataustaa ja yhdistämään sen työelämän kokemuksiin. Työkaluina tässä ongelmakeskeisessä opiskelussa ovat esseet, harjoitustyöt ja työelämän ongelmiin pohjautuvat suunnitelmat.
Valitse opintojen ajoitus-, rakenne- tai jäsentelynäkymä
Näytä opintojen ajoitukset lukuvuosittain, lukukausittain tai periodeittain
Tunnus | Opinnon nimi | Laajuus (op) | 2024-2025 | 2025-2026 |
Syksy
2024 |
Kevät
2025 |
Syksy
2025 |
Kevät
2026 |
1. / 2024 | 2. / 2024 | 3. / 2025 | 4. / 2025 | 5. / 2025 | 1. / 2025 | 2. / 2025 | 3. / 2026 | 4. / 2026 | 5. / 2026 |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
YRKK24R-1001 |
PAKOLLISET SYVENTÄVÄT AMMATTIOPINNOT
(Valitaan kaikki) |
25 | ||||||||||||||||
9B00BT12 | Kehittäminen ja tutkiminen | 5 | 5 | 2.5 | 2.5 | 1.3 | 1.3 | 0.8 | 0.8 | 0.8 | ||||||||
KA00CA97 | Toimintaympäristön muutokset ja tulevaisuuden ennakointi | 5 | 5 | 5 | 2.5 | 2.5 | ||||||||||||
KA00CB05 | Ravitsemuslaadun kehittäminen | 5 | 5 | 2.5 | 2.5 | 1.3 | 1.3 | 0.8 | 0.8 | 0.8 | ||||||||
8F00CG28 | Ruokatuotantoprosessin kehittäminen | 5 | 5 | 5 | 2.5 | 2.5 | ||||||||||||
5E00DL17 | Tulevaisuuden lähijohtajuus | 5 | 5 | 5 | 1.7 | 1.7 | 1.7 | |||||||||||
YRKK24R-1002 |
VAIHTOEHTOISET SYVENTÄVÄT AMMATTIOPINNOT
(Valitaan opintopisteitä: 20) |
20 | ||||||||||||||||
KA00CA99 | Riskien hallinta | 5 | 5 | 5 | 2.5 | 2.5 | ||||||||||||
2E00CR52 | Palvelumuotoilun johtaminen | 5 | 5 | 5 | 1.7 | 1.7 | 1.7 | |||||||||||
KD00CD31 | Osaamispääoman johtaminen | 5 | 5 | 5 | 2.5 | 2.5 | ||||||||||||
KD00CD33 | Markkinointiviestinnän johtaminen | 5 | 5 | 5 | 2.5 | 2.5 | ||||||||||||
KD00CD39 | Markkinointikyvykkyyden kehittäminen | 5 | 5 | 5 | 2.5 | 2.5 | ||||||||||||
5E00DK76 | Talouden johtaminen ja johdon ohjausjärjestelmien kehittäminen | 5 | 5 | 5 | 1.7 | 1.7 | 1.7 | |||||||||||
CB00DB10 | Nutrition project | 5 | 5 | 5 | 1.7 | 1.7 | 1.7 | |||||||||||
8F00DR10 | Lihan biokemialliset ja rakenteelliset tekijät | 5 | 5 | 5 | 1.7 | 1.7 | 1.7 | |||||||||||
8F00DR11 | Lihateknologian erityiskysymykset | 5 | 5 | 5 | 1.7 | 1.7 | 1.7 | |||||||||||
YRKK24R-1003 |
VAPAASTI VALITTAVAT OPINNOT
(Valitaan opintopisteitä: 15) |
15 | ||||||||||||||||
YRKK24R-1004 |
OPINNÄYTETYÖ
(Valitaan kaikki) |
30 | 30 | 30 | 15 | 15 | ||||||||||||
KA00CB21 | Opinnäytetyö | 30 | 15 | 15 | 7.5 | 7.5 | 7.5 | 7.5 | 3.8 | 3.8 | 2.5 | 2.5 | 2.5 | 3.8 | 3.8 | 2.5 | 2.5 | 2.5 |
Yhteensä | 90 | 60 | 40 | 27.5 | 32.5 | 22.5 | 17.5 | 13.85 | 13.85 | 10.9 | 10.9 | 10.9 | 11.25 | 11.25 | 5.9 | 5.9 | 5.9 |
Lukukausi- ja lukuvuosikohtaiset opintopistekertymät vaihtelevat valinnaisten ja vapaasti valittavien opintojen ajoituksesta johtuen.
Restonomi (ylempi AMK), Ruokaketjun kehittäminen -kompetenssit
1 Tutkimuksellinen kehittämisosaaminen
- Osaa suunnitella, organisoida ja kehittää omaa toimintaansa |
Kehittäminen ja tutkiminen |
Nutrition project |
Opinnäytetyö |
2 Prosessien hallinta
- osaa analysoida ja kehittää ruoka-alan yrityksen/organisaation prosesseja |
Kehittäminen ja tutkiminen |
Toimintaympäristön muutokset ja tulevaisuuden ennakointi |
Ruokatuotantoprosessin kehittäminen |
Tulevaisuuden lähijohtajuus |
Riskien hallinta |
Osaamispääoman johtaminen |
Markkinointiviestinnän johtaminen |
Talouden johtaminen ja johdon ohjausjärjestelmien kehittäminen |
Lihan biokemialliset ja rakenteelliset tekijät |
Lihateknologian erityiskysymykset |
Opinnäytetyö |
3 Strategiaosaaminen
- kykenee ennakoimaan ja analysoimaan kansallisen ja kansainvälisen toimintaympäristön muutoksia. |
Toimintaympäristön muutokset ja tulevaisuuden ennakointi |
Ruokatuotantoprosessin kehittäminen |
Tulevaisuuden lähijohtajuus |
Riskien hallinta |
Osaamispääoman johtaminen |
Talouden johtaminen ja johdon ohjausjärjestelmien kehittäminen |
Lihateknologian erityiskysymykset |
Opinnäytetyö |
4 Matkailu- ja palveluliiketoiminnan osaaminen
- osaa analysoida ja arvioida palvelujen asiakas- ja käyttäjälähtöisyyttä |
Ravitsemuslaadun kehittäminen |
Ruokatuotantoprosessin kehittäminen |
Palvelumuotoilun johtaminen |
Markkinointiviestinnän johtaminen |
Markkinointikyvykkyyden kehittäminen |
Opinnäytetyö |
5 Ravitsemusosaaminen
- hallitsee keskeiset ravitsemusta koskevat suositukset ja niiden soveltamisen |
Ravitsemuslaadun kehittäminen |
Nutrition project |
Opinnäytetyö |
Luokittelemattomat |
yamk::tutkintoon johtava koulutus
1 Syventävät ammattiopinnot |
Kehittäminen ja tutkiminen |
Toimintaympäristön muutokset ja tulevaisuuden ennakointi |
Ravitsemuslaadun kehittäminen |
Ruokatuotantoprosessin kehittäminen |
Tulevaisuuden lähijohtajuus |
Riskien hallinta |
Palvelumuotoilun johtaminen |
Osaamispääoman johtaminen |
Markkinointiviestinnän johtaminen |
Markkinointikyvykkyyden kehittäminen |
Talouden johtaminen ja johdon ohjausjärjestelmien kehittäminen |
Nutrition project |
Lihan biokemialliset ja rakenteelliset tekijät |
Lihateknologian erityiskysymykset |
2 Vapaasti valittavat opinnot |
Ei liitettyjä opintojaksoja |
3 Opinnäytetyö |
Opinnäytetyö |
Luokittelemattomat |
Ammattikorkeakoulujen yhteiset kompetenssit (YAMK), 2022
Ammattikorkeakoulujen yhteiset kompetenssit (YAMK), 2022, Arene
1. Oppimaan oppiminen
Valmistuva opiskelija edistää omaa ja yhteisönsä jatkuvaa oppimista ja osaamisen kehittymistä hyödyntäen eri alojen tietoa ja digitalisaation mahdollisuuksia. |
Kehittäminen ja tutkiminen |
Tulevaisuuden lähijohtajuus |
Osaamispääoman johtaminen |
Nutrition project |
Opinnäytetyö |
2. Työelämässä toimiminen
Valmistuva opiskelija osaa kehittää ja johtaa työyhteisöään sekä uudistaa työelämää |
Kehittäminen ja tutkiminen |
Toimintaympäristön muutokset ja tulevaisuuden ennakointi |
Ruokatuotantoprosessin kehittäminen |
Tulevaisuuden lähijohtajuus |
Riskien hallinta |
Palvelumuotoilun johtaminen |
Osaamispääoman johtaminen |
Markkinointiviestinnän johtaminen |
Nutrition project |
Lihan biokemialliset ja rakenteelliset tekijät |
Lihateknologian erityiskysymykset |
Opinnäytetyö |
3. Eettisyys
Valmistuva opiskelija arvioi ja edistää ammattialan eettisten periaatteiden ja arvojen toteutumista huomioiden tasa-arvon ja yhdenvertaisuuden. |
Kehittäminen ja tutkiminen |
Tulevaisuuden lähijohtajuus |
Osaamispääoman johtaminen |
Markkinointiviestinnän johtaminen |
Markkinointikyvykkyyden kehittäminen |
Talouden johtaminen ja johdon ohjausjärjestelmien kehittäminen |
Lihan biokemialliset ja rakenteelliset tekijät |
Opinnäytetyö |
4. Kestävä kehitys
Valmistuva opiskelija kehittää ja johtaa kestäviä ja vastuullisia toimintatapoja työssään sekä |
Toimintaympäristön muutokset ja tulevaisuuden ennakointi |
Ruokatuotantoprosessin kehittäminen |
Tulevaisuuden lähijohtajuus |
Riskien hallinta |
Palvelumuotoilun johtaminen |
Osaamispääoman johtaminen |
Markkinointikyvykkyyden kehittäminen |
Talouden johtaminen ja johdon ohjausjärjestelmien kehittäminen |
Lihateknologian erityiskysymykset |
Opinnäytetyö |
5. Kansainvälisyys ja monikulttuurisuus
Valmistuva opiskelija osaa kehittää ja johtaa |
Toimintaympäristön muutokset ja tulevaisuuden ennakointi |
Tulevaisuuden lähijohtajuus |
Markkinointiviestinnän johtaminen |
Markkinointikyvykkyyden kehittäminen |
Nutrition project |
Lihateknologian erityiskysymykset |
Opinnäytetyö |
6. Ennakoiva kehittäminen
Valmistuva opiskelija osaa johtaa uusien, tulevaisuutta ennakoivien ratkaisujen kehittämistä |
Toimintaympäristön muutokset ja tulevaisuuden ennakointi |
Ruokatuotantoprosessin kehittäminen |
Riskien hallinta |
Palvelumuotoilun johtaminen |
Osaamispääoman johtaminen |
Markkinointikyvykkyyden kehittäminen |
Talouden johtaminen ja johdon ohjausjärjestelmien kehittäminen |
Lihateknologian erityiskysymykset |
Opinnäytetyö |
7. Yrittäjyysosaaminen
• edistää yrittäjämäistä toimintaa työyhteisössään |
Toimintaympäristön muutokset ja tulevaisuuden ennakointi |
Tulevaisuuden lähijohtajuus |
Riskien hallinta |
Palvelumuotoilun johtaminen |
Markkinointiviestinnän johtaminen |
Markkinointikyvykkyyden kehittäminen |
Talouden johtaminen ja johdon ohjausjärjestelmien kehittäminen |
Opinnäytetyö |
Luokittelemattomat |
Ravitsemuslaadun kehittäminen |
Tunnus | Opinnon nimi | Laajuus (op) |
---|---|---|
YRKK24R-1001 |
PAKOLLISET SYVENTÄVÄT AMMATTIOPINNOT
(Valitaan kaikki) |
25 |
9B00BT12 | Kehittäminen ja tutkiminen | 5 |
KA00CA97 | Toimintaympäristön muutokset ja tulevaisuuden ennakointi | 5 |
KA00CB05 | Ravitsemuslaadun kehittäminen | 5 |
8F00CG28 | Ruokatuotantoprosessin kehittäminen | 5 |
5E00DL17 | Tulevaisuuden lähijohtajuus | 5 |
YRKK24R-1002 |
VAIHTOEHTOISET SYVENTÄVÄT AMMATTIOPINNOT
(Valitaan opintopisteitä: 20) |
20 |
KA00CA99 | Riskien hallinta | 5 |
2E00CR52 | Palvelumuotoilun johtaminen | 5 |
KD00CD31 | Osaamispääoman johtaminen | 5 |
KD00CD33 | Markkinointiviestinnän johtaminen | 5 |
KD00CD39 | Markkinointikyvykkyyden kehittäminen | 5 |
5E00DK76 | Talouden johtaminen ja johdon ohjausjärjestelmien kehittäminen | 5 |
CB00DB10 | Nutrition project | 5 |
8F00DR10 | Lihan biokemialliset ja rakenteelliset tekijät | 5 |
8F00DR11 | Lihateknologian erityiskysymykset | 5 |
YRKK24R-1003 |
VAPAASTI VALITTAVAT OPINNOT
(Valitaan opintopisteitä: 15) |
15 |
YRKK24R-1004 |
OPINNÄYTETYÖ
(Valitaan kaikki) |
30 |
KA00CB21 | Opinnäytetyö | 30 |