Insinööri (ylempi AMK), Ruokaketjun kehittäminen: YRKK24I
Tunnus: YRKK24I
Kuvaus
Insinööri (ylempi AMK) -opinnot on tarkoitettu ruokaketjun yrityksessä/organisaatiossa toimivalle insinöörille, joka haluaa kehittää omaa osaamistaan. Ylempi ammattikorkeakoulututkinto tuottaa julkisiin virkoihin saman kelpoisuuden kuin ylempi korkeakoulututkinto.
Opiskelija oppii tuntemaan ruokaketjun eri vaiheita ja kehittämään omaa asiantuntijuuttaan ruokaketjun toimijana. Koulutuksen suoritettuaan hän pystyy hyödyntämään laaja-alaista ymmärtämystään ruokaketjusta työssään ja kohdatessaan uusia haasteita. Koulutus antaa valmiudet toimia alan asiantuntija- ja johtotehtävissä, toimia yrityksen vastuutehtävissä ja itsenäisenä yrittäjänä.
Opinnoissa sovelletaan sosiokonstruktiivista oppimiskäsitystä. Opettaja toimii ohjaajana ja valmentajana joka johtaa opiskelijan löytämään lähiopetuksen yhteydessä oppimissisältöihin teoriataustaa ja yhdistämään sen työelämän kokemuksiin.
Valitse opintojen ajoitus-, rakenne- tai jäsentelynäkymä
Näytä opintojen ajoitukset lukuvuosittain, lukukausittain tai periodeittain
Tunnus | Opinnon nimi | Laajuus (op) | 2024-2025 | 2025-2026 |
Syksy
2024 |
Kevät
2025 |
Syksy
2025 |
1. / 2024 | 2. / 2024 | 3. / 2025 | 4. / 2025 | 5. / 2025 | 1. / 2025 | 2. / 2025 |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
YRKK24I-1001 |
PAKOLLISET SYVENTÄVÄT AMMATTIOPINNOT
(Valitaan kaikki) |
15 | ||||||||||||
9B00BT12 | Kehittäminen ja tutkiminen | 5 | 5 | 2.5 | 2.5 | 1.3 | 1.3 | 0.8 | 0.8 | 0.8 | ||||
KA00CA97 | Toimintaympäristön muutokset ja tulevaisuuden ennakointi | 5 | 5 | 5 | 2.5 | 2.5 | ||||||||
8F00CG28 | Ruokatuotantoprosessin kehittäminen | 5 | 5 | 5 | 2.5 | 2.5 | ||||||||
YRKK24I-1002 |
VAIHTOEHTOISET SYVENTÄVÄT AMMATTIOPINNOT
(Valitaan opintopisteitä: 10) |
10 | ||||||||||||
KA00CA99 | Riskien hallinta | 5 | 5 | 5 | 2.5 | 2.5 | ||||||||
KA00CB05 | Ravitsemuslaadun kehittäminen | 5 | 5 | 2.5 | 2.5 | 1.3 | 1.3 | 0.8 | 0.8 | 0.8 | ||||
KC00CF48 | Projektijohtaminen | 5 | 5 | 5 | 1.7 | 1.7 | 1.7 | |||||||
5E00DL17 | Tulevaisuuden lähijohtajuus | 5 | 5 | 5 | 1.7 | 1.7 | 1.7 | |||||||
5E00DK76 | Talouden johtaminen ja johdon ohjausjärjestelmien kehittäminen | 5 | 5 | 5 | 1.7 | 1.7 | 1.7 | |||||||
8F00DR10 | Lihan biokemialliset ja rakenteelliset tekijät | 5 | 5 | 5 | 1.7 | 1.7 | 1.7 | |||||||
8F00DR11 | Lihateknologian erityiskysymykset | 5 | 5 | 5 | 1.7 | 1.7 | 1.7 | |||||||
YRKK24I-1003 |
VAPAASTI VALITTAVAT OPINNOT
(Valitaan opintopisteitä: 5) |
5 | ||||||||||||
YRKK24I-1004 |
OPINNÄYTETYÖ
(Valitaan kaikki) |
30 | ||||||||||||
KA00CB21 | Opinnäytetyö | 30 | 20 | 10 | 10 | 10 | 10 | 5 | 5 | 3.3 | 3.3 | 3.3 | 5 | 5 |
Yhteensä | 60 | 65 | 15 | 25 | 40 | 15 | 12.6 | 12.6 | 13.43 | 13.43 | 13.43 | 7.5 | 7.5 |
Lukukausi- ja lukuvuosikohtaiset opintopistekertymät vaihtelevat valinnaisten ja vapaasti valittavien opintojen ajoituksesta johtuen.
yamk::tutkintoon johtava koulutus
1 Syventävät ammattiopinnot |
Kehittäminen ja tutkiminen |
Toimintaympäristön muutokset ja tulevaisuuden ennakointi |
Ruokatuotantoprosessin kehittäminen |
Riskien hallinta |
Ravitsemuslaadun kehittäminen |
Projektijohtaminen |
Tulevaisuuden lähijohtajuus |
Talouden johtaminen ja johdon ohjausjärjestelmien kehittäminen |
Lihan biokemialliset ja rakenteelliset tekijät |
Lihateknologian erityiskysymykset |
2 Vapaasti valittavat opinnot |
Ei liitettyjä opintojaksoja |
3 Opinnäytetyö |
Opinnäytetyö |
Luokittelemattomat |
Insinööri (ylempi AMK), Ruokaketjun kehittäminen kompetenssit
Käytetään syksystä 2022 alkaen.
1 Tutkimuksellinen kehittämisosaaminen
- Osaa suunnitella, organisoida ja kehittää omaa toimintaansa |
Kehittäminen ja tutkiminen |
Ravitsemuslaadun kehittäminen |
Lihateknologian erityiskysymykset |
Opinnäytetyö |
2 Prosessien hallinta
- osaa analysoida ja kehittää ruoka-alan yrityksen/organisaation prosesseja |
Kehittäminen ja tutkiminen |
Toimintaympäristön muutokset ja tulevaisuuden ennakointi |
Ruokatuotantoprosessin kehittäminen |
Riskien hallinta |
Ravitsemuslaadun kehittäminen |
Projektijohtaminen |
Tulevaisuuden lähijohtajuus |
Talouden johtaminen ja johdon ohjausjärjestelmien kehittäminen |
Lihan biokemialliset ja rakenteelliset tekijät |
Lihateknologian erityiskysymykset |
Opinnäytetyö |
3 Strategiaosaaminen
- kykenee ennakoimaan ja analysoimaan kansallisen ja kansainvälisen toimintaympäristön muutoksia. |
Toimintaympäristön muutokset ja tulevaisuuden ennakointi |
Tulevaisuuden lähijohtajuus |
Talouden johtaminen ja johdon ohjausjärjestelmien kehittäminen |
Lihateknologian erityiskysymykset |
Opinnäytetyö |
Luokittelemattomat |
Ammattikorkeakoulujen yhteiset kompetenssit (YAMK), 2022
Ammattikorkeakoulujen yhteiset kompetenssit (YAMK), 2022, Arene
1. Oppimaan oppiminen
Valmistuva opiskelija edistää omaa ja yhteisönsä jatkuvaa oppimista ja osaamisen kehittymistä hyödyntäen eri alojen tietoa ja digitalisaation mahdollisuuksia. |
Kehittäminen ja tutkiminen |
Projektijohtaminen |
Tulevaisuuden lähijohtajuus |
Opinnäytetyö |
2. Työelämässä toimiminen
Valmistuva opiskelija osaa kehittää ja johtaa työyhteisöään sekä uudistaa työelämää |
Kehittäminen ja tutkiminen |
Toimintaympäristön muutokset ja tulevaisuuden ennakointi |
Ruokatuotantoprosessin kehittäminen |
Riskien hallinta |
Ravitsemuslaadun kehittäminen |
Projektijohtaminen |
Tulevaisuuden lähijohtajuus |
Lihan biokemialliset ja rakenteelliset tekijät |
Lihateknologian erityiskysymykset |
Opinnäytetyö |
3. Eettisyys
Valmistuva opiskelija arvioi ja edistää ammattialan eettisten periaatteiden ja arvojen toteutumista huomioiden tasa-arvon ja yhdenvertaisuuden. |
Kehittäminen ja tutkiminen |
Ravitsemuslaadun kehittäminen |
Tulevaisuuden lähijohtajuus |
Talouden johtaminen ja johdon ohjausjärjestelmien kehittäminen |
Lihan biokemialliset ja rakenteelliset tekijät |
Opinnäytetyö |
4. Kestävä kehitys
Valmistuva opiskelija kehittää ja johtaa kestäviä ja vastuullisia toimintatapoja työssään sekä |
Toimintaympäristön muutokset ja tulevaisuuden ennakointi |
Ruokatuotantoprosessin kehittäminen |
Riskien hallinta |
Ravitsemuslaadun kehittäminen |
Projektijohtaminen |
Tulevaisuuden lähijohtajuus |
Talouden johtaminen ja johdon ohjausjärjestelmien kehittäminen |
Lihateknologian erityiskysymykset |
Opinnäytetyö |
5. Kansainvälisyys ja monikulttuurisuus
Valmistuva opiskelija osaa kehittää ja johtaa |
Toimintaympäristön muutokset ja tulevaisuuden ennakointi |
Projektijohtaminen |
Lihateknologian erityiskysymykset |
Opinnäytetyö |
6. Ennakoiva kehittäminen
Valmistuva opiskelija osaa johtaa uusien, tulevaisuutta ennakoivien ratkaisujen kehittämistä |
Toimintaympäristön muutokset ja tulevaisuuden ennakointi |
Ruokatuotantoprosessin kehittäminen |
Riskien hallinta |
Tulevaisuuden lähijohtajuus |
Talouden johtaminen ja johdon ohjausjärjestelmien kehittäminen |
Lihateknologian erityiskysymykset |
Opinnäytetyö |
7. Yrittäjyysosaaminen
• edistää yrittäjämäistä toimintaa työyhteisössään |
Toimintaympäristön muutokset ja tulevaisuuden ennakointi |
Riskien hallinta |
Projektijohtaminen |
Tulevaisuuden lähijohtajuus |
Talouden johtaminen ja johdon ohjausjärjestelmien kehittäminen |
Opinnäytetyö |
Luokittelemattomat |
Tunnus | Opinnon nimi | Laajuus (op) |
---|---|---|
YRKK24I-1001 |
PAKOLLISET SYVENTÄVÄT AMMATTIOPINNOT
(Valitaan kaikki) |
15 |
9B00BT12 | Kehittäminen ja tutkiminen | 5 |
KA00CA97 | Toimintaympäristön muutokset ja tulevaisuuden ennakointi | 5 |
8F00CG28 | Ruokatuotantoprosessin kehittäminen | 5 |
YRKK24I-1002 |
VAIHTOEHTOISET SYVENTÄVÄT AMMATTIOPINNOT
(Valitaan opintopisteitä: 10) |
10 |
KA00CA99 | Riskien hallinta | 5 |
KA00CB05 | Ravitsemuslaadun kehittäminen | 5 |
KC00CF48 | Projektijohtaminen | 5 |
5E00DL17 | Tulevaisuuden lähijohtajuus | 5 |
5E00DK76 | Talouden johtaminen ja johdon ohjausjärjestelmien kehittäminen | 5 |
8F00DR10 | Lihan biokemialliset ja rakenteelliset tekijät | 5 |
8F00DR11 | Lihateknologian erityiskysymykset | 5 |
YRKK24I-1003 |
VAPAASTI VALITTAVAT OPINNOT
(Valitaan opintopisteitä: 5) |
5 |
YRKK24I-1004 |
OPINNÄYTETYÖ
(Valitaan kaikki) |
30 |
KA00CB21 | Opinnäytetyö | 30 |