Siirry suoraan sisältöön

Proteiinituotannon vaihtoehdot – ValkuaiskasvitLaajuus (5 op)

Tunnus: 9A00CI30

Osaamistavoitteet

Opintojakson kuvaus (tavoitteet ja sisältö)
Opiskelija on selvillä tärkeimpien valkuaiskasvien kehitysvaiheista sekä viljelytekniikasta ja tuntee sadon laatuun ja määrään vaikuttavat tekijät. Hän tuntee valkuaiskasvien sadon korjuussa käsittelyssä ja jalostuksessa käytettävät koneet ja laitteet. Hän ymmärtää valkuaiskasvien merkityksen osana tilan viljelysuunnitelmaa taloudelliset ja ympäristönsuojelulliset näkökohdat huomioiden. Hän osaa nimetä tärkeimmät laatuanalyysit ja osaa arvioida eri laatutekijöiden merkityksen ravitsemuksen kannalta sekä eläimille että ihmisille.

Sisältö

- valkuaiskasvit
- viljelytekniikka ja -koneet
- laatu- ja määrätekijät
- taloudelliset ja ympäristötekijät
- tuntee alueelliset tuotantomahdollisuudet ja markkinointikanavat.

Esitietovaatimukset

Maatalouden ja elintarviketuotannon perusteet. Opintojakson alussa esitetään vaadittava lähtötaso ja perehdytysmateriaali tason saavuttamiseksi.

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Opiskelija tuntee tärkeimpien valkuaiskasvien kehitysvaiheet, viljelytekniikat sekä sadon laatuun ja määrään vaikuttavat tekijät. Hän on selvillä valkuaiskasvien sadon korjuussa ja käsittelyssä käytettävästä koneistuksesta. Hän tuntee viljelysuunnittelun periaatteet sekä valkuaiskasvien tärkeimmät laatuanalyysit.

Arviointikriteerit, hyvä (3)

Opiskelija osaa vertailla tärkeimpien valkuaiskasvien kehitysvaiheita, viljelytekniikoita sekä sadon laatuun ja määrään vaikuttavia tekijöitä taloudelliset ja ympäristönäkökulmat huomioon ottaen. Hän osaa keskeisen valkuaiskasvien sadon korjuussa ja käsittelyssä käytettävän koneistuksen. Hän osaa viljelysuunnittelun periaatteet sekä osaa nimetä valkuaiskasvien tärkeimmät laatuanalyysit.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Opiskelija kykenee arvioimaan tärkeimpien valkuaiskasvien kehitysvaiheiden ja viljelytekniikoiden vaikutusta sadon laatuun ja määrään taloudelliset ja ympäristönäkökulmat huomioon ottaen Hän osaa valita tarkoituksenmukaisimman sadon korjuussa ja käsittelyssä tarvittavan koneistuksen. Hän pystyy tekemään viljelysuunnitelman sekä arvioimaan laatu-analyysien merkitystä sekä eläinten että ihmisten ravitsemukseen

Lisätiedot

Opintojakso toteutetaan verkko-opintoina. Opiskelijalla tulee olla käytössä webbikamera/headset