Siirry suoraan sisältöön

Vilja- ja leipomoprosessitLaajuus (5 op)

Tunnus: 8B00CX66

Osaamistavoitteet

Opintojakson suoritettuaan opiskelija
- osaa arvioida viljan laatuun vaikuttavia tekijöitä
- osaa määritellä viljatuotteiden valmistusprosesseja ja -laitteistoja
- osaa arvioida leivontaprosesseja ja tuotteen laatuun vaikuttavia tekijöitä
- osaa soveltaa ja kehittää leipomoalan eri menetelmiä

Sisältö

Viljan laadulliset mittarit ja laadunhallinta, mallastus, leivän leivontaprosessit, esitaikinat, gluteenittomat tuotteet ja muut viljatuotteet.

Esitietovaatimukset

Elintarvikekemia
Elintarviketeknologia

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Opiskelija on suorittanut hyväksytysti annetut tehtävät/osiot. Opiskelija tuntee ja osaa nimetä tyydyttävässä määrin aiheeseen liittyviä peruskäsitteitä ja menetelmiä.

Arviointikriteerit, hyvä (3)

Opiskelija on suorittanut hyväksytysti annetut tehtävät/osiot ja osallistunut aktiivisesti opintojaksoon. Opiskelija tuntee aiheeseen liittyvät peruskäsitteet ja menetelmät sekä kykenee soveltamaan niitä tavanomaisten kysymysten ratkaisemisessa. Hän kykenee yhdistämään oppimansa aiempiin kokemuksiinsa aihepiiristä.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Opiskelija on suorittanut hyväksytysti annetut tehtävät/osiot ja osallistunut aktiivisesti opintojaksoon. Opiskelija tuntee aiheeseen liittyvät peruskäsitteet ja menetelmät sekä osaa soveltaa niitä tavanomaisten kysymysten ratkaisemisessa. Hän on osoittanut kykyä luoda aihepiirin puitteissa uusia merkityksiä ja ajatuksia aiemmin oppimaansa soveltaen ja kykenee perustelemaan valintansa.

Oppimateriaalit

Salovaara, H., Ignatius, A., Jussila, A., & Hurri-Martikainen, M. (2017). Leivonnan teknologia: Ruokaleipä. Suomen Leipuriliitto ry.

Ilmoittautumisaika

22.04.2024 - 04.09.2024

Ajoitus

26.08.2024 - 18.12.2024

Laajuus

5 op

Yksikkö

VANHENNETTU SeAMK Bio- ja elintarviketekniikka sekä restonomi

Toimipiste

SeAMK Seinäjoki, Frami

Opetuskielet
  • Suomi
Tutkinto-ohjelma
  • Insinööri (AMK), Bio- ja elintarviketekniikka
Opettaja
  • Merja Kyntäjä
Opiskelijaryhmät
  • BIELI22
    Insinööri (AMK), Bio- ja elintarviketekniikka

Tavoitteet

Opintojakson suoritettuaan opiskelija
- osaa arvioida viljan laatuun vaikuttavia tekijöitä
- osaa määritellä viljatuotteiden valmistusprosesseja ja -laitteistoja
- osaa arvioida leivontaprosesseja ja tuotteen laatuun vaikuttavia tekijöitä
- osaa soveltaa ja kehittää leipomoalan eri menetelmiä

Sisältö

Viljan laadulliset mittarit ja laadunhallinta, mallastus, leivän leivontaprosessit, esitaikinat, gluteenittomat tuotteet ja muut viljatuotteet.

Oppimateriaalit

Opettajan materiaali.
Kirja: Salovaara, Ignatius, Jussila, Hurri, Martikainen: Leivonnan teknologia - Ruokaleipä.

Opetusmenetelmät

Luennot, tuntitehtävät, laboratorioharjoitukset ja kurssitehtävä

Tenttien ajankohdat ja uusintamahdollisuudet

Kurssilla perinteinen paperitentti, uusinta examissa

Toteutuksen valinnaiset suoritustavat

Osan opintojaksosta voi opinnollistaa.

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

Työmäärä yhteensä: 135 h
- mistä työjärjestyksessä olevaa opiskelua: 42 h
- mistä itsenäistä opiskelua: 93 h

Arviointiasteikko

1-5

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Opiskelija on suorittanut hyväksytysti annetut tehtävät/osiot. Opiskelija tuntee ja osaa nimetä tyydyttävässä määrin aiheeseen liittyviä peruskäsitteitä ja menetelmiä.

Arviointikriteerit, hyvä (3)

Opiskelija on suorittanut hyväksytysti annetut tehtävät/osiot ja osallistunut aktiivisesti opintojaksoon. Opiskelija tuntee aiheeseen liittyvät peruskäsitteet ja menetelmät sekä kykenee soveltamaan niitä tavanomaisten kysymysten ratkaisemisessa. Hän kykenee yhdistämään oppimansa aiempiin kokemuksiinsa aihepiiristä.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Opiskelija on suorittanut hyväksytysti annetut tehtävät/osiot ja osallistunut aktiivisesti opintojaksoon. Opiskelija tuntee aiheeseen liittyvät peruskäsitteet ja menetelmät sekä osaa soveltaa niitä tavanomaisten kysymysten ratkaisemisessa. Hän on osoittanut kykyä luoda aihepiirin puitteissa uusia merkityksiä ja ajatuksia aiemmin oppimaansa soveltaen ja kykenee perustelemaan valintansa.

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

Hyväksytysti suoritettu tentti, laboratoriotyöt ja raportoinnit

Esitietovaatimukset

Elintarvikekemia
Elintarviketeknologia

Ilmoittautumisaika

13.11.2023 - 17.01.2024

Ajoitus

08.01.2024 - 19.05.2024

Laajuus

5 op

Yksikkö

VANHENNETTU SeAMK Bio- ja elintarviketekniikka sekä restonomi

Toimipiste

SeAMK Seinäjoki, Frami

Opetuskielet
  • Suomi
Tutkinto-ohjelma
  • Insinööri (AMK), Bio- ja elintarviketekniikka
Opettaja
  • Merja Kyntäjä
Opiskelijaryhmät
  • MBIELI22
    Insinööri (AMK), Bio- ja elintarviketekniikka, monimuotototeutus

Tavoitteet

Opintojakson suoritettuaan opiskelija
- osaa arvioida viljan laatuun vaikuttavia tekijöitä
- osaa määritellä viljatuotteiden valmistusprosesseja ja -laitteistoja
- osaa arvioida leivontaprosesseja ja tuotteen laatuun vaikuttavia tekijöitä
- osaa soveltaa ja kehittää leipomoalan eri menetelmiä

Sisältö

Viljan laadulliset mittarit ja laadunhallinta, mallastus, leivän leivontaprosessit, esitaikinat, gluteenittomat tuotteet ja muut viljatuotteet.

Oppimateriaalit

Opettajan materiaali.
Kirja: Salovaara, Ignatius, Jussila, Hurri, Martikainen: Leivonnan teknologia - Ruokaleipä.

Opetusmenetelmät

Luennot, verkko-opetus, laboratorioharjoitukset ja ryhmätyöt

Tenttien ajankohdat ja uusintamahdollisuudet

Kurssilla perinteinen paperitentti, uusinta examissa

Toteutuksen valinnaiset suoritustavat

Osan opintojaksosta voi opinnollistaa.

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

Työmäärä yhteensä: 135 h
- mistä työjärjestyksessä olevaa opiskelua: 42 h
- mistä itsenäistä opiskelua: 93 h

Arviointiasteikko

1-5

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Opiskelija on suorittanut hyväksytysti annetut tehtävät/osiot. Opiskelija tuntee ja osaa nimetä tyydyttävässä määrin aiheeseen liittyviä peruskäsitteitä ja menetelmiä.

Arviointikriteerit, hyvä (3)

Opiskelija on suorittanut hyväksytysti annetut tehtävät/osiot ja osallistunut aktiivisesti opintojaksoon. Opiskelija tuntee aiheeseen liittyvät peruskäsitteet ja menetelmät sekä kykenee soveltamaan niitä tavanomaisten kysymysten ratkaisemisessa. Hän kykenee yhdistämään oppimansa aiempiin kokemuksiinsa aihepiiristä.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Opiskelija on suorittanut hyväksytysti annetut tehtävät/osiot ja osallistunut aktiivisesti opintojaksoon. Opiskelija tuntee aiheeseen liittyvät peruskäsitteet ja menetelmät sekä osaa soveltaa niitä tavanomaisten kysymysten ratkaisemisessa. Hän on osoittanut kykyä luoda aihepiirin puitteissa uusia merkityksiä ja ajatuksia aiemmin oppimaansa soveltaen ja kykenee perustelemaan valintansa.

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

Hyväksytysti suoritettu tentti, laboratoriotyöt ja raportoinnit

Esitietovaatimukset

Elintarvikekemia
Elintarviketeknologia