Siirry suoraan sisältöön

Kemian laboratoriotyötLaajuus (5 op)

Tunnus: 8B00BS80

Osaamistavoitteet

Opintojakson suoritettuaan opiskelija osaa työskennellä kemian laboratoriossa monipuolisesti ja turvallisesti. Opiskelija tuntee turvalliset ja huolelliset työskentelytavat kemian laboratoriossa ja hän on tutustunut erilaisiin analyysimenetelmiin sekä epäorgaanisen että orgaanisen kemian töitä tekemällä. Opiskelija osaa laatia ja arvioida harjoitustyöraportin saamiensa mittaustulosten ja suorittamiensa analyysien pohjalta.

Sisältö

Opintojaksolla tutustutaan mm. titrausmenetelmien, spektrofotometristen analyysien sekä orgaanisten perusreaktioiden käytännön suorittamiseen ja teoriaan. Opiskelija oppii laatimaan harjoitustyöraportteja ja laskemaan analyyttisen kemian laskuja. Opintojakso alkaa laboratoriotyöturvallisuusosiolla.

Esitietovaatimukset

Kemia

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Opiskelija osaa työskennellä laboratoriossa ohjatusti ja kirjata riittävät muistiinpanot ja laskea töihin liittyvät laskut ja tulokset.

Arviointikriteerit, hyvä (3)

Opiskelija osaa työskennellä laboratoriossa itsenäisesti työohjeita noudattaen ja laskea työhön liittyvät laskut ja tulokset sekä osaa kirjoittaa laboratoriotyöstään asianmukaisen raportin.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Opiskelija osaa työskennellä laboratoriossa itsenäisesti työohjeita noudattaen ja laskea työhön liittyvät laskut ja tulokset sekä osaa kirjoittaa laboratoriotyöstään asianmukaisen raportin. Opiskelija osaa soveltaa oppimiaan työskentelymenetelmiä uusien ongelmien ratkaisemisessa.

Ilmoittautumisaika

11.11.2024 - 15.01.2025

Ajoitus

07.01.2025 - 23.02.2025

Laajuus

5 op

Yksikkö

VANHENNETTU SeAMK Bio- ja elintarviketekniikka sekä restonomi

Toimipiste

SeAMK Seinäjoki, Frami

Opetuskielet
  • Suomi
Tutkinto-ohjelma
  • Insinööri (AMK), Bio- ja elintarviketekniikka
Opettaja
  • Sarita Ventelä
Ajoitusryhmät
  • Pienryhmä 1 (Koko: 16. Avoin AMK: 0.)
  • Pienryhmä 2 (Koko: 16. Avoin AMK: 0.)
Opiskelijaryhmät
  • BIELI24
    Insinööri (AMK), Bio- ja elintarviketekniikka, Päivätoteutus
Koulutusryhmat
  • Pienryhmä 1
  • Pienryhmä 2

Tavoitteet

Opintojakson suoritettuaan opiskelija osaa työskennellä kemian laboratoriossa monipuolisesti ja turvallisesti. Opiskelija tuntee turvalliset ja huolelliset työskentelytavat kemian laboratoriossa ja hän on tutustunut erilaisiin analyysimenetelmiin sekä epäorgaanisen että orgaanisen kemian töitä tekemällä. Opiskelija osaa laatia ja arvioida harjoitustyöraportin saamiensa mittaustulosten ja suorittamiensa analyysien pohjalta.

Sisältö

Opintojaksolla tutustutaan mm. titrausmenetelmien, spektrofotometristen analyysien sekä orgaanisten perusreaktioiden käytännön suorittamiseen ja teoriaan. Opiskelija oppii laatimaan harjoitustyöraportteja ja laskemaan analyyttisen kemian laskuja. Opintojakso alkaa laboratoriotyöturvallisuusosiolla.

Oppimateriaalit

Opettajan Moodlessa jakama materiaali

Opetusmenetelmät

Laboratorioharjoitukset, raportointi ja laskuharjoitukset sekä itsenäinen opiskelu

Toteutuksen valinnaiset suoritustavat

Opintojakso on mahdollista opinnollistaa.

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

Kokonaistyömäärä 5x27h, josta 10x4h laboratorioharjoituksia, loput itsenäistä opiskelua

Lisätietoja opiskelijoille

Oma laboratoriotakkija suojalasit suositeltava

Arviointiasteikko

1-5

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Opiskelija osaa työskennellä laboratoriossa ohjatusti ja kirjata riittävät muistiinpanot ja laskea töihin liittyvät laskut ja tulokset.

Arviointikriteerit, hyvä (3)

Opiskelija osaa työskennellä laboratoriossa itsenäisesti työohjeita noudattaen ja laskea työhön liittyvät laskut ja tulokset sekä osaa kirjoittaa laboratoriotyöstään asianmukaisen raportin.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Opiskelija osaa työskennellä laboratoriossa itsenäisesti työohjeita noudattaen ja laskea työhön liittyvät laskut ja tulokset sekä osaa kirjoittaa laboratoriotyöstään asianmukaisen raportin. Opiskelija osaa soveltaa oppimiaan työskentelymenetelmiä uusien ongelmien ratkaisemisessa.

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

Kurssin arvosana määräytyy seuraavista osista:
- laboratoriotyöskentely + labrapäiväkirja + töiden raportointi 50%
- laboratoriolaskut + laboratoriotentti 50%

Esitietovaatimukset

Kemia

Ilmoittautumisaika

22.04.2024 - 04.09.2024

Ajoitus

26.08.2024 - 18.12.2024

Laajuus

5 op

Yksikkö

VANHENNETTU SeAMK Bio- ja elintarviketekniikka sekä restonomi

Toimipiste

SeAMK Seinäjoki, Frami

Opetuskielet
  • Suomi
Tutkinto-ohjelma
  • Insinööri (AMK), Bio- ja elintarviketekniikka
Opettaja
  • Sari Hautamäki
Ajoitusryhmät
  • Pienryhmä 1 (Koko: 16. Avoin AMK: 0.)
  • Pienryhmä 2 (Koko: 16. Avoin AMK: 0.)
Opiskelijaryhmät
  • MBIELI24
    Insinööri (AMK), Bio- ja elintarviketekniikka, Monimuotototeutus
Koulutusryhmat
  • Pienryhmä 1
  • Pienryhmä 2

Tavoitteet

Opintojakson suoritettuaan opiskelija osaa työskennellä kemian laboratoriossa monipuolisesti ja turvallisesti. Opiskelija tuntee turvalliset ja huolelliset työskentelytavat kemian laboratoriossa ja hän on tutustunut erilaisiin analyysimenetelmiin sekä epäorgaanisen että orgaanisen kemian töitä tekemällä. Opiskelija osaa laatia ja arvioida harjoitustyöraportin saamiensa mittaustulosten ja suorittamiensa analyysien pohjalta.

Sisältö

Opintojaksolla tutustutaan mm. titrausmenetelmien, spektrofotometristen analyysien sekä orgaanisten perusreaktioiden käytännön suorittamiseen ja teoriaan. Opiskelija oppii laatimaan harjoitustyöraportteja ja laskemaan analyyttisen kemian laskuja. Opintojakso alkaa laboratoriotyöturvallisuusosiolla.

Oppimateriaalit

Opettajan jakamat työohjeet ja muu materiaali

Opetusmenetelmät

kvalitatiiviset ja kvantitatiiviset laboratorioharjoitukset

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

Kokonaistyömäärä 135 h, josta laboratoriotyöskentelyä 24 h ja loput tehtävien ja raporttien tekemistä sekä itsenäistä opiskelua

Lisätietoja opiskelijoille

Laboratorioharjoituksissa on pakollinen läsnäolo. Kurssilla tarvitaan oma labratakki, suojalasit ja laskin.

Arviointiasteikko

1-5

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Opiskelija osaa työskennellä laboratoriossa ohjatusti ja kirjata riittävät muistiinpanot ja laskea töihin liittyvät laskut ja tulokset.

Arviointikriteerit, hyvä (3)

Opiskelija osaa työskennellä laboratoriossa itsenäisesti työohjeita noudattaen ja laskea työhön liittyvät laskut ja tulokset sekä osaa kirjoittaa laboratoriotyöstään asianmukaisen raportin.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Opiskelija osaa työskennellä laboratoriossa itsenäisesti työohjeita noudattaen ja laskea työhön liittyvät laskut ja tulokset sekä osaa kirjoittaa laboratoriotyöstään asianmukaisen raportin. Opiskelija osaa soveltaa oppimiaan työskentelymenetelmiä uusien ongelmien ratkaisemisessa.

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

Arviointi 1-5 edellyttää:
Hyväksytyt laboratoriotyöt, hyväksytty työpäiväkirja sekä raportit + laskutentti

Esitietovaatimukset

Kemia

Ilmoittautumisaika

13.11.2023 - 14.01.2024

Ajoitus

08.01.2024 - 28.04.2024

Laajuus

5 op

Yksikkö

VANHENNETTU SeAMK Bio- ja elintarviketekniikka sekä restonomi

Toimipiste

SeAMK Seinäjoki, Frami

Opetuskielet
  • Suomi
Tutkinto-ohjelma
  • Insinööri (AMK), Bio- ja elintarviketekniikka
Opettaja
  • Sarita Ventelä
Ajoitusryhmät
  • Pienryhmä 1 (Koko: 16. Avoin AMK: 0.)
  • Pienryhmä 2 (Koko: 16. Avoin AMK: 0.)
Opiskelijaryhmät
  • BIELI23
    Insinööri (AMK), Bio- ja elintarviketekniikka, Päivätoteutus
Koulutusryhmat
  • Pienryhmä 1
  • Pienryhmä 2

Tavoitteet

Opintojakson suoritettuaan opiskelija osaa työskennellä kemian laboratoriossa monipuolisesti ja turvallisesti. Opiskelija tuntee turvalliset ja huolelliset työskentelytavat kemian laboratoriossa ja hän on tutustunut erilaisiin analyysimenetelmiin sekä epäorgaanisen että orgaanisen kemian töitä tekemällä. Opiskelija osaa laatia ja arvioida harjoitustyöraportin saamiensa mittaustulosten ja suorittamiensa analyysien pohjalta.

Sisältö

Opintojaksolla tutustutaan mm. titrausmenetelmien, spektrofotometristen analyysien sekä orgaanisten perusreaktioiden käytännön suorittamiseen ja teoriaan. Opiskelija oppii laatimaan harjoitustyöraportteja ja laskemaan analyyttisen kemian laskuja. Opintojakso alkaa laboratoriotyöturvallisuusosiolla.

Oppimateriaalit

Opettajan Moodlessa jakama materiaali

Opetusmenetelmät

Laboratorioharjoitukset, raportointi ja laskuharjoitukset sekä itsenäinen opiskelu

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

Kokonaistyömäärä 5x27h, josta 11x4h laboratorioharjoituksia, loput itsenäistä opiskelua

Lisätietoja opiskelijoille

Oma laboratoriotakki suositeltava

Arviointiasteikko

1-5

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Opiskelija osaa työskennellä laboratoriossa ohjatusti ja kirjata riittävät muistiinpanot ja laskea töihin liittyvät laskut ja tulokset.

Arviointikriteerit, hyvä (3)

Opiskelija osaa työskennellä laboratoriossa itsenäisesti työohjeita noudattaen ja laskea työhön liittyvät laskut ja tulokset sekä osaa kirjoittaa laboratoriotyöstään asianmukaisen raportin.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Opiskelija osaa työskennellä laboratoriossa itsenäisesti työohjeita noudattaen ja laskea työhön liittyvät laskut ja tulokset sekä osaa kirjoittaa laboratoriotyöstään asianmukaisen raportin. Opiskelija osaa soveltaa oppimiaan työskentelymenetelmiä uusien ongelmien ratkaisemisessa.

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

Kurssin arvosana määräytyy seuraavista osista:
- laboratoriotyöskentely + labrapäiväkirja + töiden raportointi 50%
- laboratoriolaskut + laboratoriotentti 50%

Esitietovaatimukset

Kemia

Ilmoittautumisaika

14.11.2022 - 15.01.2023

Ajoitus

09.01.2023 - 31.03.2023

Laajuus

5 op

Yksikkö

VANHENNETTU SeAMK Bio- ja elintarviketekniikka sekä restonomi

Toimipiste

SeAMK Seinäjoki, Frami

Opetuskielet
  • Suomi
Tutkinto-ohjelma
  • Insinööri (AMK), Bio- ja elintarviketekniikka
Opettaja
  • Sarita Ventelä
Ajoitusryhmät
  • Ryhmä 1 (Koko: 16. Avoin AMK: 0.)
  • Ryhmä 2 (Koko: 16. Avoin AMK: 0.)
Opiskelijaryhmät
  • BIELI22
    Insinööri (AMK), Bio- ja elintarviketekniikka
Koulutusryhmat
  • Ryhmä 1
  • Ryhmä 2

Tavoitteet

Opintojakson suoritettuaan opiskelija osaa työskennellä kemian laboratoriossa monipuolisesti ja turvallisesti. Opiskelija tuntee turvalliset ja huolelliset työskentelytavat kemian laboratoriossa ja hän on tutustunut erilaisiin analyysimenetelmiin sekä epäorgaanisen että orgaanisen kemian töitä tekemällä. Opiskelija osaa laatia ja arvioida harjoitustyöraportin saamiensa mittaustulosten ja suorittamiensa analyysien pohjalta.

Sisältö

Opintojaksolla tutustutaan mm. titrausmenetelmien, spektrofotometristen analyysien sekä orgaanisten perusreaktioiden käytännön suorittamiseen ja teoriaan. Opiskelija oppii laatimaan harjoitustyöraportteja ja laskemaan analyyttisen kemian laskuja. Opintojakso alkaa laboratoriotyöturvallisuusosiolla.

Oppimateriaalit

Opettajan jakamat työohjeet ja muu materiaali Moodlessa

Opetusmenetelmät

kvalitatiiviset ja kvantitatiiviset laboratorioharjoitukset
laskuharjoitukset

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

Kokonaistyömäärä 135 h, josta laboratoriotyöskentelyä 52 h ja itsenäistä opiskelua 83 h

Lisätietoja opiskelijoille

Laboratorioharjoituksissa on pakollinen läsnäolo. Kurssilla tarvitaan oma labratakki, suojalasit ja laskin.

Arviointiasteikko

1-5

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Opiskelija osaa työskennellä laboratoriossa ohjatusti ja kirjata riittävät muistiinpanot ja laskea töihin liittyvät laskut ja tulokset.

Arviointikriteerit, hyvä (3)

Opiskelija osaa työskennellä laboratoriossa itsenäisesti työohjeita noudattaen ja laskea työhön liittyvät laskut ja tulokset sekä osaa kirjoittaa laboratoriotyöstään asianmukaisen raportin.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Opiskelija osaa työskennellä laboratoriossa itsenäisesti työohjeita noudattaen ja laskea työhön liittyvät laskut ja tulokset sekä osaa kirjoittaa laboratoriotyöstään asianmukaisen raportin. Opiskelija osaa soveltaa oppimiaan työskentelymenetelmiä uusien ongelmien ratkaisemisessa.

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

Arviointi 1-5 edellyttää:
Hyväksytyt laboratoriotyöt, työpäiväkirja sekä työraportit,
Laboratoriolaskujen osaaminen (näyttö)

Esitietovaatimukset

Kemia

Ilmoittautumisaika

16.04.2022 - 07.09.2022

Ajoitus

12.09.2022 - 11.12.2022

Laajuus

5 op

Yksikkö

VANHENNETTU SeAMK Bio- ja elintarviketekniikka sekä restonomi

Toimipiste

SeAMK Seinäjoki, Frami

Opetuskielet
  • Suomi
Tutkinto-ohjelma
  • Insinööri (AMK), Bio- ja elintarviketekniikka
Opettaja
  • Sarita Ventelä
Ajoitusryhmät
  • Ryhmä A (lähialueen opiskelijat) (Koko: 16. Avoin AMK: 0.)
  • Ryhmä B (kauempaa tulevat) (Koko: 16. Avoin AMK: 0.)
Opiskelijaryhmät
  • MBIELI22
    Insinööri (AMK), Bio- ja elintarviketekniikka, monimuotototeutus
Koulutusryhmat
  • Ryhmä A (lähialueen opiskelijat)
  • Ryhmä B (kauempaa tulevat)

Tavoitteet

Opintojakson suoritettuaan opiskelija osaa työskennellä kemian laboratoriossa monipuolisesti ja turvallisesti. Opiskelija tuntee turvalliset ja huolelliset työskentelytavat kemian laboratoriossa ja hän on tutustunut erilaisiin analyysimenetelmiin sekä epäorgaanisen että orgaanisen kemian töitä tekemällä. Opiskelija osaa laatia ja arvioida harjoitustyöraportin saamiensa mittaustulosten ja suorittamiensa analyysien pohjalta.

Sisältö

Opintojaksolla tutustutaan mm. titrausmenetelmien, spektrofotometristen analyysien sekä orgaanisten perusreaktioiden käytännön suorittamiseen ja teoriaan. Opiskelija oppii laatimaan harjoitustyöraportteja ja laskemaan analyyttisen kemian laskuja. Opintojakso alkaa laboratoriotyöturvallisuusosiolla.

Oppimateriaalit

Opettajan jakamat työohjeet ja muu materiaali

Opetusmenetelmät

kvalitatiiviset ja kvantitatiiviset laboratorioharjoitukset

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

Kokonaistyömäärä 135 h, josta laboratoriotyöskentelyä 22 h ja loput itsenäistä opiskelua

Lisätietoja opiskelijoille

Laboratorioharjoituksissa on pakollinen läsnäolo. Kurssilla tarvitaan oma labratakki, suojalasit ja laskin.

Arviointiasteikko

1-5

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Opiskelija osaa työskennellä laboratoriossa ohjatusti ja kirjata riittävät muistiinpanot ja laskea töihin liittyvät laskut ja tulokset.

Arviointikriteerit, hyvä (3)

Opiskelija osaa työskennellä laboratoriossa itsenäisesti työohjeita noudattaen ja laskea työhön liittyvät laskut ja tulokset sekä osaa kirjoittaa laboratoriotyöstään asianmukaisen raportin.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Opiskelija osaa työskennellä laboratoriossa itsenäisesti työohjeita noudattaen ja laskea työhön liittyvät laskut ja tulokset sekä osaa kirjoittaa laboratoriotyöstään asianmukaisen raportin. Opiskelija osaa soveltaa oppimiaan työskentelymenetelmiä uusien ongelmien ratkaisemisessa.

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

Arviointi 1-5 edellyttää:
Hyväksytyt laboratoriotyöt, työpäiväkirja sekä kirjallinen työselostus

Esitietovaatimukset

Kemia

Ilmoittautumisaika

19.04.2021 - 09.01.2022

Ajoitus

10.01.2022 - 31.03.2022

Laajuus

5 op

Yksikkö

SeAMK Ruoka

Toimipiste

SeAMK Seinäjoki, Frami

Opetuskielet
  • Suomi
Tutkinto-ohjelma
  • Insinööri (AMK), Bio- ja elintarviketekniikka
Opettaja
  • Sarita Ventelä
Vastuuhenkilö

Jukka Kauppila

Opiskelijaryhmät
  • BIELI21
    Insinööri (AMK), Bio- ja elintarviketekniikka
  • BIELI21A
    Insinööri (AMK), Bio- ja elintarviketekniikka

Tavoitteet

Opintojakson suoritettuaan opiskelija osaa työskennellä kemian laboratoriossa monipuolisesti ja turvallisesti. Opiskelija tuntee turvalliset ja huolelliset työskentelytavat kemian laboratoriossa ja hän on tutustunut erilaisiin analyysimenetelmiin sekä epäorgaanisen että orgaanisen kemian töitä tekemällä. Opiskelija osaa laatia ja arvioida harjoitustyöraportin saamiensa mittaustulosten ja suorittamiensa analyysien pohjalta.

Sisältö

Opintojaksolla tutustutaan mm. titrausmenetelmien, spektrofotometristen analyysien sekä orgaanisten perusreaktioiden käytännön suorittamiseen ja teoriaan. Opiskelija oppii laatimaan harjoitustyöraportteja ja laskemaan analyyttisen kemian laskuja. Opintojakso alkaa laboratoriotyöturvallisuusosiolla.

Oppimateriaalit

Opettajan jakamat työohjeet ja muu materiaali Moodlessa

Opetusmenetelmät

kvalitatiiviset ja kvantitatiiviset laboratorioharjoitukset
laskuharjoitukset

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

Kokonaistyömäärä 135 h, josta laboratoriotyöskentelyä 52 h ja itsenäistä opiskelua 83 h

Lisätietoja opiskelijoille

Laboratorioharjoituksissa on pakollinen läsnäolo. Kurssilla tarvitaan oma labratakki, suojalasit ja laskin.

Arviointiasteikko

1-5

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Opiskelija osaa työskennellä laboratoriossa ohjatusti ja kirjata riittävät muistiinpanot ja laskea töihin liittyvät laskut ja tulokset.

Arviointikriteerit, hyvä (3)

Opiskelija osaa työskennellä laboratoriossa itsenäisesti työohjeita noudattaen ja laskea työhön liittyvät laskut ja tulokset sekä osaa kirjoittaa laboratoriotyöstään asianmukaisen raportin.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Opiskelija osaa työskennellä laboratoriossa itsenäisesti työohjeita noudattaen ja laskea työhön liittyvät laskut ja tulokset sekä osaa kirjoittaa laboratoriotyöstään asianmukaisen raportin. Opiskelija osaa soveltaa oppimiaan työskentelymenetelmiä uusien ongelmien ratkaisemisessa.

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

Arviointi 1-5 edellyttää:
Hyväksytyt laboratoriotyöt, työpäiväkirja sekä työraportit,
Laboratoriolaskujen osaaminen (näyttö)

Esitietovaatimukset

Kemia

Ilmoittautumisaika

19.04.2021 - 09.01.2022

Ajoitus

10.01.2022 - 31.03.2022

Laajuus

5 op

Yksikkö

SeAMK Ruoka

Toimipiste

SeAMK Seinäjoki, Frami

Opetuskielet
  • Suomi
Tutkinto-ohjelma
  • Insinööri (AMK), Bio- ja elintarviketekniikka
Opettaja
  • Sarita Ventelä
Vastuuhenkilö

Jukka Kauppila

Opiskelijaryhmät
  • BIELI21B
    Insinööri (AMK), Bio- ja elintarviketekniikka

Tavoitteet

Opintojakson suoritettuaan opiskelija osaa työskennellä kemian laboratoriossa monipuolisesti ja turvallisesti. Opiskelija tuntee turvalliset ja huolelliset työskentelytavat kemian laboratoriossa ja hän on tutustunut erilaisiin analyysimenetelmiin sekä epäorgaanisen että orgaanisen kemian töitä tekemällä. Opiskelija osaa laatia ja arvioida harjoitustyöraportin saamiensa mittaustulosten ja suorittamiensa analyysien pohjalta.

Sisältö

Opintojaksolla tutustutaan mm. titrausmenetelmien, spektrofotometristen analyysien sekä orgaanisten perusreaktioiden käytännön suorittamiseen ja teoriaan. Opiskelija oppii laatimaan harjoitustyöraportteja ja laskemaan analyyttisen kemian laskuja. Opintojakso alkaa laboratoriotyöturvallisuusosiolla.

Oppimateriaalit

Opettajan jakamat työohjeet ja muu materiaali Moodlessa

Opetusmenetelmät

kvalitatiiviset ja kvantitatiiviset laboratorioharjoitukset
laskuharjoitukset

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

Kokonaistyömäärä 135 h, josta laboratoriotyöskentelyä 52 h ja itsenäistä opiskelua 83 h

Lisätietoja opiskelijoille

Laboratorioharjoituksissa on pakollinen läsnäolo. Kurssilla tarvitaan oma labratakki, suojalasit ja laskin.

Arviointiasteikko

1-5

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Opiskelija osaa työskennellä laboratoriossa ohjatusti ja kirjata riittävät muistiinpanot ja laskea töihin liittyvät laskut ja tulokset.

Arviointikriteerit, hyvä (3)

Opiskelija osaa työskennellä laboratoriossa itsenäisesti työohjeita noudattaen ja laskea työhön liittyvät laskut ja tulokset sekä osaa kirjoittaa laboratoriotyöstään asianmukaisen raportin.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Opiskelija osaa työskennellä laboratoriossa itsenäisesti työohjeita noudattaen ja laskea työhön liittyvät laskut ja tulokset sekä osaa kirjoittaa laboratoriotyöstään asianmukaisen raportin. Opiskelija osaa soveltaa oppimiaan työskentelymenetelmiä uusien ongelmien ratkaisemisessa.

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

Arviointi 1-5 edellyttää:
Hyväksytyt laboratoriotyöt, työpäiväkirja sekä kirjallinen työselostus
Laboratoriolaskujen hallinta (näyttö)

Esitietovaatimukset

Kemia