KasvistuotteetLaajuus (5 op)
Opintojakson tunnus: 8B00CX67
Opintojakson perustiedot
- Laajuus
- 5 op
- Opetuskieli
- suomi
- Vastuuhenkilö
- Matti-Pekka Pasto
- Merja Kyntäjä
Osaamistavoitteet
Opiskelija osaa selittää syötävien kasvien käyttöön liittyviä ominaisuuksia ja laatuun vaikuttavat tekijöitä.
Opiskelija osaa soveltaa kasvistuotteiden keskeisiä valmistusprosesseja ja osaa ratkaista sekä laatuun ja tuoteturvallisuuteen liittyviä tekijöitä.
Sisältö
Syötävät kasvit elintarvikkeiden raaka-aineena
Kasvisten laatuun vaikuttavat tekijät
Kasvisten säilytys- ja prosessointitavat
Kasvistuotteiden kehittäminen
Esitietovaatimukset
Elintarviketeknologian perusteet
Elintarviketeknologia
Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)
Opiskelija osaa selittää syötävien kasvien käytön, ominaisuudet, yleiset prosessointitavat ja säilytysmenetelmät tyydyttävästi.
Arviointikriteerit, hyvä (3)
Opiskelija osaa selittää syötävien kasvien käytön, ominaisuudet, yleiset prosessointitavat ja säilytysmenetelmät hyvin. Hän osaa yhdistää oppimaansa aiempiin kokemuksiinsa aihepiiristä.
Arviointikriteerit, kiitettävä (5)
Opiskelija osaa selittää syötävien kasvien käytön, ominaisuudet, yleiset prosessointitavat ja säilytysmenetelmät kiitettävästi. Hän osaa luoda aihepiirin puitteissa uusia merkityksiä sekä osoittaa innovatiivisuutta oppimaansa soveltaen.