Siirry suoraan sisältöön

Liiketoiminnan menestyksellisyyden arviointi tilinpäätösaineistostaLaajuus (3 op)

Tunnus: LT00DE24

Osaamistavoitteet

Opiskelija osaa määritellä pk-yrityksen taloudellisen menestymisen arviointiin liittyvät peruskäsitteet. Opiskelija osaa arvioida yrityksen taloudellisen tilan tilinpäätöksen perusteella. Hän osaa käyttää tunnuslukuja ja niiden tulkintaohjeita yrityksen menestyksen ja arvon arvioinnissa.

Sisältö

- menestyksen arviointiin liittyvät käsitteet ja peruskysymykset
- menestyksen arvioinnin merkitys yritysten ja niiden sidosryhmien päätöksenteossa
- arvioinnin toteutusperiaatteet: aineiston muokkaus, mittauskohteiden ja tunnuslukujen valinta, tunnuslukujen tulkinta, rahavirtalaskelmat, arvonmääritys

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Opiskelija on suorittanut annetut tehtävät/osiot. Opiskelija osaa määritellä yrityksen taloudellisen menestymisen arviointiin liittyvät peruskäsitteet. Hän osaa esittää arviointiprosessin eri vaiheiden suunnittelun ja toteuttamisen. Opiskelija osaa suunnitella ja toteuttaa yksinkertaisen arvioinnin tilinpäätöksestä. Hän osaa käyttää perustunnuslukuja ja niiden tulkintaohjeita yrityksen menestyksen arvioinnissa.

Arviointikriteerit, hyvä (3)

Opiskelija on suorittanut annetut tehtävät/osiot hyvin ja on osallistunut aktiivisesti opintojaksoon. Opiskelija osaa määritellä yrityksen taloudellisen menestymisen arviointiin liittyvät peruskäsitteet. Hän osaa esittää arviointiprosessin eri vaiheiden suunnittelun ja toteuttamisen. Opiskelija osaa suunnitella ja toteuttaa yrityksen menestyksen arvioinnin tilinpäätöksestä. Hän osaa käyttää monipuolisesti tunnuslukuja ja niiden tulkintaohjeita yrityksen menestyksen arvioinnissa eri sidosryhmien näkökulmasta.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Opiskelija on suorittanut annetut tehtävät/osiot kiitettävästi ja on osallistunut aktiivisesti ja rakentavasti opintojaksoon. Opiskelija osaa määritellä tarkasti yrityksen taloudellisen menestymisen arviointiin liittyvät peruskäsitteet. Hän osaa esittää loogisesti arviointiprosessin eri vaiheiden suunnittelun ja toteuttamisen. Opiskelija osaa suunnitella ja toteuttaa kokonaisvaltaisesti pk-yrityksen menestyksen arvioinnin tilinpäätöksestä. Hän osaa käyttää monipuolisesti ja kriittisesti tunnuslukuja ja niiden tulkintaohjeita yrityksen menestyksen arvioinnissa eri sidosryhmien näkökulmasta.