Siirry suoraan sisältöön

Yrityksen oikeudellinen ympäristöLaajuus (3 op)

Tunnus: LT00DK10

Osaamistavoitteet

Opiskelija osaa tuntee Suomen ja EU:n oikeusjärjestelmän pääpiirteet. Hän tunnistaa seikat, jotka aiheuttavat oikeustoimen pätemättömyyden ja tietää, miten valtuutetaan sopimuksen tekemiseen.

Opiskelija tuntee velkasuhteen osapuolten oikeudet ja velvollisuudet.

Hän osaa hankkia tietoa oikeudellisista tietolähteistä sekä soveltaa hankkimaansa tietoa käytäntöön.

Sisältö

- Suomen oikeusjärjestelmä
- EU:n oikeusjärjestelmä
- oikeustoimilaki (228/1928)
- velkakirjalaki (622/1947)
- korkolaki (633/1982)

Esitietovaatimukset

Oikeustieteen perusteet tai oikeustieteen opinnot virtuaaliyritystoiminnassa

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Opiskelija osaa selittää, minkälainen oikeusjärjestelmä Suomessa ja EU:ssa on. Hän osaa hankkia tietoa Finlexistä. Opiskelija osaa selittää keskeiset valtuutuksen ja oikeustoimen pätemättömyyden periaatteet. Hän tuntee pääpiirteittäin velkasuhteen osapuolten ja takaajan aseman.

Arviointikriteerit, hyvä (3)

Opiskelija osaa esitellä Suomen ja EU:n oikeusjärjestelmän. Hän osaa hankkia tietoa Finlexistä ja muista oikeudellisista tietolähteistä. Hän osaa soveltaa käytäntöön valtuutukseen ja oikeustoimen pätemättömyyteen liittyvää lainsäädäntöä. Hän tuntee hyvin velkasuhteen osapuolten ja takaajan aseman.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Opiskelija osaa vertailla Suomen ja EU:n oikeusjärjestelmiä. Hän osaa hankkia tietoa oikeudellisista tietolähteistä ja soveltaa hankkimaansa tietoa käytäntöön. Hän osaa erinomaisesti soveltaa käytäntöön valtuutukseen ja oikeustoimen pätemättömyyteen liittyviä säädöksiä. Hän tuntee syvällisesti velkasuhteen osapuolten ja takaajan aseman.