Siirry suoraan sisältöön

Työikäisen ja hänen yhteisönsä terveydenhoitajatyön harjoitteluLaajuus (5 op)

Tunnus: TH00CT52

Osaamistavoitteet

Opiskelija osaa hyvän työterveyshuoltokäytännön periaatteet ja osaa toimia niiden mukaisesti suunnitellessaan ja toteuttaessaan työikäisen ja työyhteisön terveyttä ja työkykyä ylläpitävää ja kuntouttavaa terveydenhoitajatyötä. Lisäksi hän osaa arvioida työn, työyhteisöjen ja -ympäristöjen vaikutuksia työikäisen terveyteen ja työkykyyn. Opiskelija osaa suunnitella, toteuttaa ja arvioida sekä tehdä tarvittavia kehittämisehdotuksia asiakkaiden (yksilö, perhe, ryhmä, työpaikka, työ- tai muu yhteisö) terveyden ja työkyvyn edistämiseksi. Hän osaa toimia moniammatillisissa ja -alaisissa työyhteisöissä sekä eri yhteistyöverkostoissa. Opiskelija osaa toteuttaa työterveyspainotteista sairaanhoitoa.

Sisältö

Harjoittelu toteutuu työterveyshuollossa. Sähköinen lääkehoitopassi. Harjoittelutehtävät.

Esitietovaatimukset

Työikäisen ja hänen yhteisönsä terveydenhoitotyön teoriaopinnot ja lääkelaskujen hyväksytty suorittaminen.

Arviointikriteeri, hyväksytty/hylätty

Hylätty = 0
Opiskelija ei osaa vastata asiakkaan sisäisestä ja ulkoisesta turvallisuudesta.
Opiskelija ei suoriudu dialogisesta ja asiakaslähtöisestä keskustelusta terveydenhoitajatyössä eikä osaa ottaa mukaan asiakasta, hänen perhettään tai läheisiään terveydenhoitoon. Opiskelija ei suoriudu ohjausmenetelmien käytöstä yksilön/perheen terveyden ylläpitämisessä ja edistämisessä.
Opiskelija ei osaa ottaa huomioon asiakkaan yksilöllisyyttä ja itsemääräämisoikeutta ohjauksessaan.
Opiskelija ei suoriudu asiakkaan ja hänen perheensä voimavarojen tukemisesta ja eikä osaa puuttua terveyttä uhkaaviin tekijöihin. Opiskelija ei osaa hyödyntää monisektorista työryhmää terveyden edistämiseksi. Opiskelija ei tunnista terveyden edistämisen tuloksellisuutta ja vaikuttavuutta työssään. Opiskelija ei suoriudu itsenäisesti perhekeskeisen terveydenhoitajatyön suunnittelusta ja toteutuksesta eikä osaa tehdä päätöksiä yhteistyössä asiakkaan ja hänen perheensä kanssa.
Opiskelija ei suoriudu yksilön, perheen, ryhmän, yhteisön ja ympäristön terveyden edistämisestä eikä osaa käyttää terveydenhoitajatyön näyttöön perustuvia työmenetelmiä.
Opiskelija ei osaa seurata ja tukea asiakkaan terveyttä, kasvua ja kehitystä.
Opiskelija ei osaa toimia monisektorisesti.

Oppimateriaalit

Ilmoitetaan opintojakson toteutussuunnitelmassa