Siirry suoraan sisältöön

Virtaus- ja lämmönsiirtotekniikkaLaajuus (5 op)

Tunnus: 8B00BT46

Osaamistavoitteet

Opiskelija osaa
- virtaus- ja lämmönsiirtotekniikan keskeisten laitteiden, kuten venttiilien, pumppujen, lämmönsiirtimien ja uunien toiminta- ja mitoitusperiaatteet
- arvioida prosessoitavien aineiden ominaisuuksien merkityksen prosessisuunnittelussa ja valinnassa
- tehdä yksinkertaisia prosessilaitteiden mitoituksia ja laitevalintoja.

Sisältö

Aine- ja energiataseet

Virtaustekniikka
- painehäviöt putkistoissa
- venttiilityypit
- pumpputyypit
- venttiilien ja pumppujen mitoitus
- kiertopesujärjestelmien suunnittelu.

Lämmönsiirtotekniikka
- lämmönsiirron teoria laitemitoituksen perustana
- lämmönsiirtolaitteet ja niiden mitoitus
- lämmönsiirron yksikköprosessit
- kylmätekniikan perusteet.

Esitietovaatimukset

Mekaniikka ja lämpöoppi tai Fysiikka 1

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Opiskelija on suorittanut hyväksytysti annetut tehtävät/osiot. Opiskelija tuntee ja hallitsee tyydyttävässä määrin aiheeseen liittyvät peruskäsitteet ja menetelmät.

Arviointikriteerit, hyvä (3)

Opiskelija on suorittanut hyväksytysti annetut tehtävät/osiot ja osallistunut aktiivisesti opintojaksoon. Opiskelija tuntee aiheeseen liittyvät peruskäsitteet ja menetelmät sekä kykenee soveltamaan niitä tavanomaisten kysymysten ratkaisemisessa. Hän kykenee yhdistämään oppimansa aiempiin kokemuksiinsa aihepiiristä.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Opiskelija on suorittanut hyväksytysti annetut tehtävät/osiot ja osallistunut aktiivisesti opintojaksoon. Opiskelija tuntee aiheeseen liittyvät peruskäsitteet ja menetelmät sekä osaa soveltaa niitä tavanomaisten kysymysten ratkaisemisessa. Hän on osoittanut kykyä luoda aihepiirin puitteissa uusia merkityksiä ja ajatuksia aiemmin oppimaansa soveltaen.

Oppimateriaalit

Fellows, P. J. (2022). Food Processing Technology - Principles and Practice (5. p.). Elsevier. https://app.knovel.com/hotlink/toc/id:kpFPTPPE38/food-processing-technology/food-processing-technology

Ilmoittautumisaika

11.11.2024 - 15.01.2025

Ajoitus

07.01.2025 - 30.03.2025

Laajuus

5 op

Yksikkö

SeAMK Bio- ja elintarviketekniikka sekä restonomi

Toimipiste

SeAMK Seinäjoki, Frami

Opetuskielet
  • Suomi
Tutkinto-ohjelma
  • Insinööri (AMK), Bio- ja elintarviketekniikka
Opettaja
  • Ilmari Äijö
Opiskelijaryhmät
  • BIELI23
    Insinööri (AMK), Bio- ja elintarviketekniikka, Päivätoteutus

Tavoitteet

Opiskelija osaa
- virtaus- ja lämmönsiirtotekniikan keskeisten laitteiden, kuten venttiilien, pumppujen, lämmönsiirtimien ja uunien toiminta- ja mitoitusperiaatteet
- arvioida prosessoitavien aineiden ominaisuuksien merkityksen prosessisuunnittelussa ja valinnassa
- tehdä yksinkertaisia prosessilaitteiden mitoituksia ja laitevalintoja.

Sisältö

Aine- ja energiataseet

Virtaustekniikka
- painehäviöt putkistoissa
- venttiilityypit
- pumpputyypit
- venttiilien ja pumppujen mitoitus
- kiertopesujärjestelmien suunnittelu.

Lämmönsiirtotekniikka
- lämmönsiirron teoria laitemitoituksen perustana
- lämmönsiirtolaitteet ja niiden mitoitus
- lämmönsiirron yksikköprosessit
- kylmätekniikan perusteet.

Oppimateriaalit

Luentomateriaalit

Opetusmenetelmät

Luennot ja harjoitukset

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

Työmäärä yhteensä 135 h
- työjärjestyksessä olevaa 48 h
- itseänäistä opiskelua 87 h

Arviointiasteikko

1-5

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Opiskelija on suorittanut hyväksytysti annetut tehtävät/osiot. Opiskelija tuntee ja hallitsee tyydyttävässä määrin aiheeseen liittyvät peruskäsitteet ja menetelmät.

Arviointikriteerit, hyvä (3)

Opiskelija on suorittanut hyväksytysti annetut tehtävät/osiot ja osallistunut aktiivisesti opintojaksoon. Opiskelija tuntee aiheeseen liittyvät peruskäsitteet ja menetelmät sekä kykenee soveltamaan niitä tavanomaisten kysymysten ratkaisemisessa. Hän kykenee yhdistämään oppimansa aiempiin kokemuksiinsa aihepiiristä.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Opiskelija on suorittanut hyväksytysti annetut tehtävät/osiot ja osallistunut aktiivisesti opintojaksoon. Opiskelija tuntee aiheeseen liittyvät peruskäsitteet ja menetelmät sekä osaa soveltaa niitä tavanomaisten kysymysten ratkaisemisessa. Hän on osoittanut kykyä luoda aihepiirin puitteissa uusia merkityksiä ja ajatuksia aiemmin oppimaansa soveltaen.

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

Tentti ja annetut tehtävät

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1-2)

Opiskelija on suorittanut hyväksytysti annetut tehtävät/osiot. Opiskelija tuntee ja hallitsee tyydyttävässä määrin aiheeseen liittyvät peruskäsitteet ja menetelmät.

Arviointikriteerit, hyvä (3-4)

Opiskelija on suorittanut hyväksytysti annetut tehtävät/osiot ja osallistunut aktiivisesti opintojaksoon. Opiskelija tuntee aiheeseen liittyvät peruskäsitteet ja menetelmät sekä kykenee soveltamaan niitä tavanomaisten kysymysten ratkaisemisessa. Hän kykenee yhdistämään oppimansa aiempiin kokemuksiinsa aihepiiristä

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Opiskelija on suorittanut hyväksytysti annetut tehtävät/osiot ja osallistunut aktiivisesti opintojaksoon. Opiskelija tuntee aiheeseen liittyvät peruskäsitteet ja menetelmät sekä osaa soveltaa niitä tavanomaisten kysymysten ratkaisemisessa. Hän on osoittanut kykyä luoda aihepiirin puitteissa uusia merkityksiä ja ajatuksia aiemmin oppimaansa soveltaen.

Esitietovaatimukset

Mekaniikka ja lämpöoppi tai Fysiikka 1

Ilmoittautumisaika

13.11.2023 - 17.01.2024

Ajoitus

08.01.2024 - 28.04.2024

Laajuus

5 op

Yksikkö

SeAMK Bio- ja elintarviketekniikka sekä restonomi

Toimipiste

SeAMK Seinäjoki, Frami

Opetuskielet
  • Suomi
Tutkinto-ohjelma
  • Insinööri (AMK), Bio- ja elintarviketekniikka
Opettaja
  • Ilmari Äijö
Opiskelijaryhmät
  • BIELI22
    Insinööri (AMK), Bio- ja elintarviketekniikka

Tavoitteet

Opiskelija osaa
- virtaus- ja lämmönsiirtotekniikan keskeisten laitteiden, kuten venttiilien, pumppujen, lämmönsiirtimien ja uunien toiminta- ja mitoitusperiaatteet
- arvioida prosessoitavien aineiden ominaisuuksien merkityksen prosessisuunnittelussa ja valinnassa
- tehdä yksinkertaisia prosessilaitteiden mitoituksia ja laitevalintoja.

Sisältö

Aine- ja energiataseet

Virtaustekniikka
- painehäviöt putkistoissa
- venttiilityypit
- pumpputyypit
- venttiilien ja pumppujen mitoitus
- kiertopesujärjestelmien suunnittelu.

Lämmönsiirtotekniikka
- lämmönsiirron teoria laitemitoituksen perustana
- lämmönsiirtolaitteet ja niiden mitoitus
- lämmönsiirron yksikköprosessit
- kylmätekniikan perusteet.

Oppimateriaalit

Luento materiaalit

Opetusmenetelmät

Luennot ja harjoitukset

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

Työmäärä yhteensä 135 h
- työjärjestyksessä olevaa 48 h
- itseänäistä opiskelua 87 h

Arviointiasteikko

1-5

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Opiskelija on suorittanut hyväksytysti annetut tehtävät/osiot. Opiskelija tuntee ja hallitsee tyydyttävässä määrin aiheeseen liittyvät peruskäsitteet ja menetelmät.

Arviointikriteerit, hyvä (3)

Opiskelija on suorittanut hyväksytysti annetut tehtävät/osiot ja osallistunut aktiivisesti opintojaksoon. Opiskelija tuntee aiheeseen liittyvät peruskäsitteet ja menetelmät sekä kykenee soveltamaan niitä tavanomaisten kysymysten ratkaisemisessa. Hän kykenee yhdistämään oppimansa aiempiin kokemuksiinsa aihepiiristä.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Opiskelija on suorittanut hyväksytysti annetut tehtävät/osiot ja osallistunut aktiivisesti opintojaksoon. Opiskelija tuntee aiheeseen liittyvät peruskäsitteet ja menetelmät sekä osaa soveltaa niitä tavanomaisten kysymysten ratkaisemisessa. Hän on osoittanut kykyä luoda aihepiirin puitteissa uusia merkityksiä ja ajatuksia aiemmin oppimaansa soveltaen.

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

Tentti ja annetut tehtävät

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1-2)

Opiskelija on suorittanut hyväksytysti annetut tehtävät/osiot. Opiskelija tuntee ja hallitsee tyydyttävässä määrin aiheeseen liittyvät peruskäsitteet ja menetelmät.

Arviointikriteerit, hyvä (3-4)

Opiskelija on suorittanut hyväksytysti annetut tehtävät/osiot ja osallistunut aktiivisesti opintojaksoon. Opiskelija tuntee aiheeseen liittyvät peruskäsitteet ja menetelmät sekä kykenee soveltamaan niitä tavanomaisten kysymysten ratkaisemisessa. Hän kykenee yhdistämään oppimansa aiempiin kokemuksiinsa aihepiiristä

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Opiskelija on suorittanut hyväksytysti annetut tehtävät/osiot ja osallistunut aktiivisesti opintojaksoon. Opiskelija tuntee aiheeseen liittyvät peruskäsitteet ja menetelmät sekä osaa soveltaa niitä tavanomaisten kysymysten ratkaisemisessa. Hän on osoittanut kykyä luoda aihepiirin puitteissa uusia merkityksiä ja ajatuksia aiemmin oppimaansa soveltaen.

Esitietovaatimukset

Mekaniikka ja lämpöoppi tai Fysiikka 1

Ilmoittautumisaika

17.04.2023 - 06.09.2023

Ajoitus

28.08.2023 - 17.12.2023

Laajuus

5 op

Virtuaaliosuus (op)

5 op

Yksikkö

SeAMK Bio- ja elintarviketekniikka sekä restonomi

Toimipiste

SeAMK Seinäjoki, Frami

Opetuskielet
  • Suomi
Tutkinto-ohjelma
  • Insinööri (AMK), Bio- ja elintarviketekniikka
Opettaja
  • Ilmari Äijö
Opiskelijaryhmät
  • MBIELI22
    Insinööri (AMK), Bio- ja elintarviketekniikka, monimuotototeutus

Tavoitteet

Opiskelija osaa
- virtaus- ja lämmönsiirtotekniikan keskeisten laitteiden, kuten venttiilien, pumppujen, lämmönsiirtimien ja uunien toiminta- ja mitoitusperiaatteet
- arvioida prosessoitavien aineiden ominaisuuksien merkityksen prosessisuunnittelussa ja valinnassa
- tehdä yksinkertaisia prosessilaitteiden mitoituksia ja laitevalintoja.

Sisältö

Aine- ja energiataseet

Virtaustekniikka
- painehäviöt putkistoissa
- venttiilityypit
- pumpputyypit
- venttiilien ja pumppujen mitoitus
- kiertopesujärjestelmien suunnittelu.

Lämmönsiirtotekniikka
- lämmönsiirron teoria laitemitoituksen perustana
- lämmönsiirtolaitteet ja niiden mitoitus
- lämmönsiirron yksikköprosessit
- kylmätekniikan perusteet.

Oppimateriaalit

Luentomateriaalit

Opetusmenetelmät

Videot ja harjoitukset

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

Työmäärä yhteensä 135 h
- työjärjestyksessä olevaa 5 h
- itseänäistä opiskelua 130 h

Arviointiasteikko

1-5

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Opiskelija on suorittanut hyväksytysti annetut tehtävät/osiot. Opiskelija tuntee ja hallitsee tyydyttävässä määrin aiheeseen liittyvät peruskäsitteet ja menetelmät.

Arviointikriteerit, hyvä (3)

Opiskelija on suorittanut hyväksytysti annetut tehtävät/osiot ja osallistunut aktiivisesti opintojaksoon. Opiskelija tuntee aiheeseen liittyvät peruskäsitteet ja menetelmät sekä kykenee soveltamaan niitä tavanomaisten kysymysten ratkaisemisessa. Hän kykenee yhdistämään oppimansa aiempiin kokemuksiinsa aihepiiristä.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Opiskelija on suorittanut hyväksytysti annetut tehtävät/osiot ja osallistunut aktiivisesti opintojaksoon. Opiskelija tuntee aiheeseen liittyvät peruskäsitteet ja menetelmät sekä osaa soveltaa niitä tavanomaisten kysymysten ratkaisemisessa. Hän on osoittanut kykyä luoda aihepiirin puitteissa uusia merkityksiä ja ajatuksia aiemmin oppimaansa soveltaen.

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

Tentti ja annetut tehtävät

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1-2)

Opiskelija on suorittanut hyväksytysti annetut tehtävät/osiot. Opiskelija tuntee ja hallitsee tyydyttävässä määrin aiheeseen liittyvät peruskäsitteet ja menetelmät.

Arviointikriteerit, hyvä (3-4)

Opiskelija on suorittanut hyväksytysti annetut tehtävät/osiot ja osallistunut aktiivisesti opintojaksoon. Opiskelija tuntee aiheeseen liittyvät peruskäsitteet ja menetelmät sekä kykenee soveltamaan niitä tavanomaisten kysymysten ratkaisemisessa. Hän kykenee yhdistämään oppimansa aiempiin kokemuksiinsa aihepiiristä.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Opiskelija on suorittanut hyväksytysti annetut tehtävät/osiot ja osallistunut aktiivisesti opintojaksoon. Opiskelija tuntee aiheeseen liittyvät peruskäsitteet ja menetelmät sekä osaa soveltaa niitä tavanomaisten kysymysten ratkaisemisessa. Hän on osoittanut kykyä luoda aihepiirin puitteissa uusia merkityksiä ja ajatuksia aiemmin oppimaansa soveltaen.

Esitietovaatimukset

Mekaniikka ja lämpöoppi tai Fysiikka 1

Ilmoittautumisaika

14.11.2022 - 15.01.2023

Ajoitus

09.01.2023 - 30.04.2023

Laajuus

5 op

Yksikkö

SeAMK Bio- ja elintarviketekniikka sekä restonomi

Toimipiste

SeAMK Seinäjoki, Frami

Opetuskielet
  • Suomi
Tutkinto-ohjelma
  • Insinööri (AMK), Bio- ja elintarviketekniikka
Opettaja
  • Ilmari Äijö
Vastuuhenkilö

Ilmari Äijö

Opiskelijaryhmät
  • BIELI21
    Insinööri (AMK), Bio- ja elintarviketekniikka

Tavoitteet

Opiskelija osaa
- virtaus- ja lämmönsiirtotekniikan keskeisten laitteiden, kuten venttiilien, pumppujen, lämmönsiirtimien ja uunien toiminta- ja mitoitusperiaatteet
- arvioida prosessoitavien aineiden ominaisuuksien merkityksen prosessisuunnittelussa ja valinnassa
- tehdä yksinkertaisia prosessilaitteiden mitoituksia ja laitevalintoja.

Sisältö

Aine- ja energiataseet

Virtaustekniikka
- painehäviöt putkistoissa
- venttiilityypit
- pumpputyypit
- venttiilien ja pumppujen mitoitus
- kiertopesujärjestelmien suunnittelu.

Lämmönsiirtotekniikka
- lämmönsiirron teoria laitemitoituksen perustana
- lämmönsiirtolaitteet ja niiden mitoitus
- lämmönsiirron yksikköprosessit
- kylmätekniikan perusteet.

Oppimateriaalit

Luento materiaalit

Opetusmenetelmät

Luennot ja harjoitukset

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

Työmäärä yhteensä 135 h
- työjärjestyksessä olevaa 48 h
- itseänäistä opiskelua 87 h

Arviointiasteikko

1-5

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Opiskelija on suorittanut hyväksytysti annetut tehtävät/osiot. Opiskelija tuntee ja hallitsee tyydyttävässä määrin aiheeseen liittyvät peruskäsitteet ja menetelmät.

Arviointikriteerit, hyvä (3)

Opiskelija on suorittanut hyväksytysti annetut tehtävät/osiot ja osallistunut aktiivisesti opintojaksoon. Opiskelija tuntee aiheeseen liittyvät peruskäsitteet ja menetelmät sekä kykenee soveltamaan niitä tavanomaisten kysymysten ratkaisemisessa. Hän kykenee yhdistämään oppimansa aiempiin kokemuksiinsa aihepiiristä.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Opiskelija on suorittanut hyväksytysti annetut tehtävät/osiot ja osallistunut aktiivisesti opintojaksoon. Opiskelija tuntee aiheeseen liittyvät peruskäsitteet ja menetelmät sekä osaa soveltaa niitä tavanomaisten kysymysten ratkaisemisessa. Hän on osoittanut kykyä luoda aihepiirin puitteissa uusia merkityksiä ja ajatuksia aiemmin oppimaansa soveltaen.

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

Tentti ja annetut tehtävät

Esitietovaatimukset

Mekaniikka ja lämpöoppi tai Fysiikka 1

Ilmoittautumisaika

16.04.2022 - 07.09.2022

Ajoitus

12.09.2022 - 11.12.2022

Laajuus

5 op

Yksikkö

SeAMK Bio- ja elintarviketekniikka sekä restonomi

Toimipiste

SeAMK Seinäjoki, Frami

Opetuskielet
  • Suomi
Tutkinto-ohjelma
  • Insinööri (AMK), Bio- ja elintarviketekniikka
Opettaja
  • Ilmari Äijö
Vastuuhenkilö

Ilmari Äijö

Opiskelijaryhmät
  • MBIELI21
    Insinööri (AMK), Bio- ja elintarviketekniikka, monimuotototeutus

Tavoitteet

Opiskelija osaa
- virtaus- ja lämmönsiirtotekniikan keskeisten laitteiden, kuten venttiilien, pumppujen, lämmönsiirtimien ja uunien toiminta- ja mitoitusperiaatteet
- arvioida prosessoitavien aineiden ominaisuuksien merkityksen prosessisuunnittelussa ja valinnassa
- tehdä yksinkertaisia prosessilaitteiden mitoituksia ja laitevalintoja.

Sisältö

Aine- ja energiataseet

Virtaustekniikka
- painehäviöt putkistoissa
- venttiilityypit
- pumpputyypit
- venttiilien ja pumppujen mitoitus
- kiertopesujärjestelmien suunnittelu.

Lämmönsiirtotekniikka
- lämmönsiirron teoria laitemitoituksen perustana
- lämmönsiirtolaitteet ja niiden mitoitus
- lämmönsiirron yksikköprosessit
- kylmätekniikan perusteet.

Oppimateriaalit

Luento materiaalit

Opetusmenetelmät

Luennot ja harjoitukset

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

Työmäärä yhteensä 135 h
- työjärjestyksessä olevaa 20 h
- itseänäistä opiskelua 115 h

Arviointiasteikko

1-5

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Opiskelija on suorittanut hyväksytysti annetut tehtävät/osiot. Opiskelija tuntee ja hallitsee tyydyttävässä määrin aiheeseen liittyvät peruskäsitteet ja menetelmät.

Arviointikriteerit, hyvä (3)

Opiskelija on suorittanut hyväksytysti annetut tehtävät/osiot ja osallistunut aktiivisesti opintojaksoon. Opiskelija tuntee aiheeseen liittyvät peruskäsitteet ja menetelmät sekä kykenee soveltamaan niitä tavanomaisten kysymysten ratkaisemisessa. Hän kykenee yhdistämään oppimansa aiempiin kokemuksiinsa aihepiiristä.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Opiskelija on suorittanut hyväksytysti annetut tehtävät/osiot ja osallistunut aktiivisesti opintojaksoon. Opiskelija tuntee aiheeseen liittyvät peruskäsitteet ja menetelmät sekä osaa soveltaa niitä tavanomaisten kysymysten ratkaisemisessa. Hän on osoittanut kykyä luoda aihepiirin puitteissa uusia merkityksiä ja ajatuksia aiemmin oppimaansa soveltaen.

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

Tentti ja annetut tehtävät

Esitietovaatimukset

Mekaniikka ja lämpöoppi tai Fysiikka 1

Ilmoittautumisaika

19.04.2021 - 09.01.2022

Ajoitus

10.01.2022 - 15.05.2022

Laajuus

5 op

Yksikkö

SeAMK Ruoka

Toimipiste

SeAMK Seinäjoki, Frami

Opetuskielet
  • Suomi
Tutkinto-ohjelma
  • Insinööri (AMK), Bio- ja elintarviketekniikka
Opettaja
  • Jarmo Alarinta
  • Ilmari Äijö
Vastuuhenkilö

Jukka Kauppila

Opiskelijaryhmät
  • BIELI20
    Insinööri (AMK), Bio- ja elintarviketekniikka

Tavoitteet

Opiskelija osaa
- virtaus- ja lämmönsiirtotekniikan keskeisten laitteiden, kuten venttiilien, pumppujen, lämmönsiirtimien ja uunien toiminta- ja mitoitusperiaatteet
- arvioida prosessoitavien aineiden ominaisuuksien merkityksen prosessisuunnittelussa ja valinnassa
- tehdä yksinkertaisia prosessilaitteiden mitoituksia ja laitevalintoja.

Sisältö

Aine- ja energiataseet

Virtaustekniikka
- painehäviöt putkistoissa
- venttiilityypit
- pumpputyypit
- venttiilien ja pumppujen mitoitus
- kiertopesujärjestelmien suunnittelu.

Lämmönsiirtotekniikka
- lämmönsiirron teoria laitemitoituksen perustana
- lämmönsiirtolaitteet ja niiden mitoitus
- lämmönsiirron yksikköprosessit
- kylmätekniikan perusteet.

Arviointiasteikko

1-5

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Opiskelija on suorittanut hyväksytysti annetut tehtävät/osiot. Opiskelija tuntee ja hallitsee tyydyttävässä määrin aiheeseen liittyvät peruskäsitteet ja menetelmät.

Arviointikriteerit, hyvä (3)

Opiskelija on suorittanut hyväksytysti annetut tehtävät/osiot ja osallistunut aktiivisesti opintojaksoon. Opiskelija tuntee aiheeseen liittyvät peruskäsitteet ja menetelmät sekä kykenee soveltamaan niitä tavanomaisten kysymysten ratkaisemisessa. Hän kykenee yhdistämään oppimansa aiempiin kokemuksiinsa aihepiiristä.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Opiskelija on suorittanut hyväksytysti annetut tehtävät/osiot ja osallistunut aktiivisesti opintojaksoon. Opiskelija tuntee aiheeseen liittyvät peruskäsitteet ja menetelmät sekä osaa soveltaa niitä tavanomaisten kysymysten ratkaisemisessa. Hän on osoittanut kykyä luoda aihepiirin puitteissa uusia merkityksiä ja ajatuksia aiemmin oppimaansa soveltaen.

Esitietovaatimukset

Mekaniikka ja lämpöoppi tai Fysiikka 1