Siirry suoraan sisältöön

Yritystoiminnan käynnistysLaajuus (7 op)

Tunnus: LT00CG41

Osaamistavoitteet

Opiskelija osaa aloittaa yritystoiminnan. Opiskelija tietää, mitä taloudellisia ja henkisiä resursseja yritystoiminnan aloittaminen vaatii. Opiskelija osaa kertoa yritystoiminnan aloittamista koskevasta lainsäädännöstä ja määräyksistä. Opiskelija osaa kertoa yritystoimintaan liittyvistä taloushallinnon toimenpiteistä. Opiskelija osaa syöttää yrityksen perustietoja toiminnanohjausjärjestelmään. Opiskelija osaa suunnitella ja käynnistää oikeanlaisia markkinointitoimenpiteitä. Opiskelija osaa kertoa henkilöstöhallinnon merkityksestä osana yrityksen toimintaa, ja opiskelija osaa suunnitella yrityksen organisointia kohdeyritykselle sopivaksi. Opiskelija osaa kertoa, mitä ovat kannattavan liiketoiminnan edellytykset. Opiskelija osaa arvioida kestävän kehityksen merkitystä yritystoiminnassa ja omassa toiminnassaan.

Sisältö

- tuotanto ja tuotantoprosessi
- toiminnanohjausjärjestelmän käyttö
- markkinoinnin toimintamuodot
- markkinointitoimenpiteiden käynnistäminen
- osakeyhtiön perustamisasiakirjat
- osakeyhtiön eri toimielinten toimivalta, hallitustyöskentely sekä eri toimielinten vahingonkorvausvelvollisuuteen liittyvät säädökset
- yrityksen kirjanpidon peruskirjaukset
- arvonlisäverotuksen perusteet, palkkahallinnon ja rahoituksen perusteet
- työsopimus ja siihen liittyvä lainsäädäntö

Esitietovaatimukset

Yritystoiminnan suunnittelu.

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Tyydyttävä (2-1): Opiskelija on suorittanut annetut tehtävät/osiot ja on osallistunut opintojaksolle. Opiskelija osaa aloittaa yritystoiminnan. Opiskelija tietää, mitä taloudellisia ja henkisiä resursseja yritystoiminnan aloittaminen vaatii. Opiskelija osaa kertoa yritystoiminnan aloittamista koskevasta lainsäädännöstä ja määräyksistä. Opiskelija osaa kertoa yritystoimintaan liittyvistä taloushallinnon toimenpiteistä. Opiskelija osaa selvittää markkinoinnin merkityksen liiketoiminnassa sekä osaa suunnitella ja käynnistää oikeanlaisia markkinointitoimenpiteitä. Opiskelija osaa kertoa henkilöstöhallinnon merkityksestä osana yrityksen toimintaa, ja opiskelija osaa suunnitella yrityksen organisointia kohdeyritykselle sopivaksi. Opiskelija osaa kertoa, mitä ovat kannattavan liiketoiminnan edellytykset.

Arviointikriteerit, hyvä (3)

Hyvä (4-3): Opiskelija on suorittanut annetut tehtävät/osiot hyvin ja on osallistunut aktiivisesti opintojaksolle. Opiskelija osaa aloittaa yritystoiminnan. Opiskelija tietää, mitä taloudellisia ja henkisiä resursseja yritystoiminnan aloittaminen vaatii. Opiskelija osaa kertoa yritystoiminnan aloittamista koskevasta lainsäädännöstä ja määräyksistä. Opiskelija osaa kertoa yritystoimintaan liittyvistä taloushallinnon toimenpiteistä. Opiskelija osaa selvittää markkinoinnin merkityksen liiketoiminnassa sekä osaa suunnitella ja käynnistää oikeanlaisia markkinointitoimenpiteitä. Opiskelija osaa kertoa henkilöstöhallinnon merkityksestä osana yrityksen toimintaa, ja opiskelija osaa suunnitella yrityksen organisointia kohdeyritykselle sopivaksi. Opiskelija osaa kertoa, mitä ovat kannattavan liiketoiminnan edellytykset.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Kiitettävä (5): Opiskelija on suorittanut annetut tehtävät/osiot kiitettävästi ja on osallistunut aktiivisesti ja rakentavasti opintojaksoon. Opiskelija osaa aloittaa yritystoiminnan. Opiskelija tietää, mitä taloudellisia ja henkisiä resursseja yritystoiminnan aloittaminen vaatii. Opiskelija osaa kertoa yritystoiminnan aloittamista koskevasta lainsäädännöstä ja määräyksistä. Opiskelija osaa kertoa yritystoimintaan liittyvistä taloushallinnon toimenpiteistä. Opiskelija osaa selvittää markkinoinnin merkityksen liiketoiminnassa sekä osaa suunnitella ja käynnistää oikeanlaisia markkinointitoimenpiteitä. Opiskelija osaa kertoa henkilöstöhallinnon merkityksestä osana yrityksen toimintaa, ja opiskelija osaa suunnitella yrityksen organisointia kohdeyritykselle sopivaksi. Opiskelija osaa kertoa, mitä ovat kannattavan liiketoiminnan edellytykset.

Oppimateriaalit

- Bergström S. ja Leppänen A.: Yrityksen asiakasmarkkinointi, Edita, Helsinki

-Eskola, A. ja Mäntysaari A.: Talousosaamisen perusteet, WSOY Oppimateriaalit Oy, Helsinki

- luennoitsijoiden ilmoittama materiaali