Matkailun kokonaisvaltainen tuotekehitysLaajuus (5 op)
Opintojakson tunnus: LTVAML104
Opintojakson perustiedot
- Laajuus
- 5 op
Osaamistavoitteet
Opiskelija osaa määritellä matkailutuotteiden, -palveluiden ja -elämysten tuottamisen ja kuluttamisen prosessit ja niiden keskinäisen suhteen. Opiskelija ymmärtää matkailun koko-naisvaltaisen tuotekehitysprosessin, sen eri vaiheet ja jatkuvuuden asiakas- ja toimintaympä-ristölähtöisesti. Opiskelija osaa ideoida, suunnitella, hinnoitella, toteuttaa ja arvioida mat-kailutuotteita ja -palveluita itsenäisesti. Opiskelija tunnistaa ja osaa arvioida tulevaisuuden megatrendejä ja trendejä matkailuyrityksen ennakoivan tuotekehitysprosessien tueksi.
Sisältö
Matkailutuotteet ja -palvelut, elämykset
Matkailun kokonaisvaltainen tuote-ja palvelukehitysprosessi, asiakaslähtöisyys ja yhteiskehittely
Matkailupalvelujen hinnoittelun perusteet
Tulevaisuuden trendit ja monialaisuus osana matkailun tuotekehitystä
Esitietovaatimukset
Matkailu globaalina ilmiönä
Kestävä maaseudun matkailu
Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)
Opiskelija on suorittanut annetut tehtävät ja on osallistunut opintojaksoon. Opis-kelija osaa määritellä matkailutuotteiden, -palveluiden ja -elämysten tuottamisen ja kuluttamisen prosessit ja niiden keskinäisen suhteen. Opiskelija ymmärtää matkailun kokonaisvaltaisen tuoteke-hitysprosessin, sen eri vaiheet ja jatkuvuuden asiakas- ja toimintaympäristölähtöisesti. Opiskelija osaa ideoida, suunnitella, hinnoitella, toteuttaa ja arvioida matkailutuotteita ja -palveluita itsenäises-ti. Opiskelija osaa tunnistaa ja arvioida tulevaisuuden megatrendejä ja trendejä matkailuyrityksen ennakoivan tuotekehitysprosessien tueksi.
Arviointikriteerit, hyvä (3)
Opiskelija on suorittanut annetut tehtävät hyvin ja on osallistunut aktiivisesti opintojak-soon. Opiskelija osaa määritellä matkailutuotteiden, -palveluiden ja -elämysten tuottamisen ja kulut-tamisen prosessit ja niiden keskinäisen suhteen. Opiskelija ymmärtää matkailun kokonaisvaltaisen tuotekehitysprosessin, sen eri vaiheet ja jatkuvuuden asiakas- ja toimintaympäristölähtöisesti. Opiskelija osaa ideoida, suunnitella, hinnoitella, toteuttaa ja arvioida matkailutuotteita ja -palveluita itsenäisesti. Opiskelija osaa tunnistaa ja arvioida tulevaisuuden megatrendejä ja trendejä matkai-luyrityksen ennakoivan tuotekehitysprosessien tueksi.
Arviointikriteerit, kiitettävä (5)
Opiskelija on suorittanut annetut tehtävät kiitettävästi ja on osallistunut aktiivisesti ja rakentavasti opintojaksoon. Opiskelija osaa määritellä matkailutuotteiden, -palveluiden ja -elämysten tuottamisen ja kuluttamisen prosessit ja niiden keskinäisen suhteen. Opiskelija ymmärtää matkailun kokonaisvaltaisen tuotekehitysprosessin, sen eri vaiheet ja jatkuvuuden asiakas- ja toimintaympäristölähtöisesti. Opiskelija osaa ideoida, suunnitella, hinnoitella, toteuttaa ja arvioida matkailutuotteita ja -palveluita itsenäisesti. Opiskelija osaa tunnistaa ja arvioida tulevaisuuden me-gatrendejä ja trendejä matkailuyrityksen ennakoivan tuotekehitysprosessien tueksi.
Oppimateriaalit
Boxberg, M. & Komppula, R. (2002). Matkailuyrityksen tuotekehitys. Edita.
García-Rosell, J-C., Kylänen, M., Pitkänen, K., Tekoniemi-Selkälä, T. & Vanhala, A. (2010). Matkalun tuotekehittäjän käsikirja.
García-Rosell, Haanpää, Kylänen & Markuksela 2007: From Firms to Extended Markets: A Cultural Approach to Tourism Product Development. Tourism ? An Interdisciplinary Journal, 55(4), 445-459. Luettavissa: http://hrcak.srce.hr/file/38859
Kalliomäki, A. Tarinallistaminen ? Palvelukokemuksen punainen lanka. Talentum.
Tarssanen, S. (toim.) (2009). Elämystuottajan käsikirja. Lapin elämysteollisuuden osaamis-keskus (LEO). Rovaniemi: Sevenprint.
Veijola, S. (2013). Matkailututkimuksen lukukirja. Porvoo: Bookwell.
Muu kirjallisuus, raportit, tutkimukset ja julkaisut, artikkelit (ilmoitetaan jakson alussa)