Siirry suoraan sisältöön

Kvantitatiivinen tutkimusLaajuus (3 op)

Tunnus: LT00DL51

Osaamistavoitteet

Opiskelija ymmärtää tilastotieteen peruskäsitteet ja hallitsee aineiston hankinnan perusperiaatteet ja menetelmät. Hän osaa laatia kysymyslomakkeen sekä syöttää, käsitellä ja raportoida tutkimusaineiston tulokset erilaisia ohjelmistoja hyödyntäen. Hän osaa myös tulkita saamiaan tuloksia, valmiita tilastoja ja tilastollisia tutkimuksia.

Sisältö

- Tilastotieteen peruskäsitteet
- Otantamenetelmät ja kokeellinen tutkimus
- Mittaaminen ja mitta-asteikot
- Kysymyslomakkeen laatiminen ja aineiston kerääminen
- Havaintoaineiston kuvaaminen (tunnusluvut ja jakaumat)
- Riippuvuuden tarkastelu (ristiintaulukointi ja korrelaatio)
- Tulosten esittäminen taulukkoina ja kuvioina
- Tulosten tulkinta ja raportointi
- Webropol, Excel ja SPSS for Windows -tilasto-ohjelma tutkimusaineiston käsittelyssä ja analysoinnissa
- SPSS for Windows- tilasto-ohjelman käyttö tutkimusaineiston käsittelyssä ja analysoinnissa

Esitietovaatimukset

Tutkimus- ja kehittämistyön perusteet.
Kurssin voi aloittaa, kun oman opinnäytetyön ohjaaja on hyväksynyt opinnäytetyön aiheen.

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Opiskelija osaa tyydyttävästi tilastotieteen tärkeimmät peruskäsitteet, aineiston hankinnan perusperiaatteet ja menetelmät. Opiskelija osaa toteuttaa nettikyselyn Webropol-ohjelmistolla, syöttää aineiston SPSS-ohjelmistoon ja osaa aineiston käsittelyn perustoimenpiteitä. Hän osaa esittää tyydyttävästi soveltaen tilastollisen tutkimuksen tuloksia käyttäen frekvenssijakaumia ja tunnuslukuja sekä osaa kahden muuttujan välisen riippuvuuden perusanalyysit. Hän osaa tulkita tuloksia ja ymmärtää tilastollisen päättelyn periaatteet.

Arviointikriteerit, hyvä (3)

Opiskelija osaa hyvin tilastotieteen peruskäsitteet, aineiston hankinnan perusperiaatteet ja menetelmät ja näiden soveltamisen. Opiskelija osaa toteuttaa nettikyselyn Webropol-ohjelmistolla, syöttää aineiston SPSS-ohjelmistoon ja hallitsee hyvin aineiston käsittelyn toimenpiteet. Hän osaa esittää hyvin soveltaen tilastollisen tutkimuksen tuloksia käyttäen frekvenssijakaumia ja tunnuslukuja sekä osaa kahden muuttujan välisen riippuvuuden perusanalyysit. Opiskelija osaa tulkita tuloksia ja ymmärtää tilastollisen päättelyn periaatteet.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Opiskelija osaa erinomaisesti tilastotieteen peruskäsitteet, aineiston hankinnan perusperiaatteet ja menetelmät ja näiden soveltamisen. Opiskelija osaa toteuttaa nettikyselyn Webropol-ohjelmistolla, syöttää aineiston SPSS-ohjelmistoon ja hallitsee erinomaisesti aineiston käsittelyn toimenpiteet. Hän osaa esittää erinomaisesti soveltaen tilastollisen tutkimuksen tuloksia käyttäen frekvenssijakaumia ja tunnuslukuja sekä osaa kahden muuttujan välisen riippuvuuden perusanalyysit. Opiskelija osaa tulkita tuloksia ja ymmärtää tilastollisen päättelyn periaatteet.

Lisätiedot

Kurssin voi aloittaa, kun oman opinnäytetyön ohjaaja on hyväksynyt opinnäytetyön aiheen.