Siirry suoraan sisältöön

UrheiluliiketoimintaLaajuus (5 op)

Tunnus: LT00DK21

Osaamistavoitteet

Opiskelija osaa kuvailla urheilun ja liikunnan merkityksen yksilön ja yhteiskunnan tasoilla. Opiskelija tunnistaa liikunta-alan eri toimijat ja ymmärtää niiden merkityksen. Opiskelija ymmärtää vapaaehtoistoiminnan erityispiirteet. Opiskelija osaa määritellä liikuntapalvelun keskeiset osa-alueet ja palvelutapahtuman vaiheet. Opiskelija tunnistaa urheiluliiketoiminnan taloudelliset erityispiirteet. Opiskelija tuntee keskeiset liikunta- ja urheilualan tiedonlähteet ja osaa käyttää niitä. Opiskelija ymmärtää verkostoitumisen merkityksen urheiluliiketoiminnassa. Opiskelija osaa toimia liikuntaorganisaatiossa hallintotehtävissä.

Sisältö

- Urheilun historia Suomessa
- Urheilun yhteiskunnallinen merkitys
- Urheiluorganisaation johtaminen
- Urheilun taloudelliset vaikutukset
- Urheilu ja liikunta tuotteena

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Opiskelija on suorittanut hyväksytysti annetut tehtävät/osiot ja on osallistunut opintojaksolle. Opiskelija osaa suunnitella urheiluliiketoimintaa. Opiskelija osaa kuvailla toimintaympäristön merkityksen. Opiskelija tuntee keskeiset liikunta-alan tiedonlähteet ja osaa käyttää niitä. Opiskelija ymmärtää liikunnan lainsäädännölliset ja taloudelliset erityispiirteet.

Arviointikriteerit, hyvä (3)

Opiskelija on suorittanut hyvin annetut tehtävät/osiot ja on osallistunut aktiivisesti opintojaksolle. Opiskelija osaa suunnitella urheiluliiketoimintaa. Opiskelija osaa kuvailla toimintaympäristön merkityksen. Opiskelija tuntee keskeiset liikunta-alan tiedonlähteet ja osaa käyttää niitä. Opiskelija ymmärtää liikunnan lainsäädännölliset ja taloudelliset erityispiirteet.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Opiskelija on suorittanut kiitettävästi annetut tehtävät/osiot ja on osallistunut aktiivisesti opintojaksolle. Opiskelija osaa suunnitella urheiluliiketoimintaa. Opiskelija osaa kuvailla toimintaympäristön merkityksen. Opiskelija tuntee keskeiset liikunta-alan tiedonlähteet ja osaa käyttää niitä. Opiskelija ymmärtää liikunnan lainsäädännölliset ja taloudelliset erityispiirteet.