Siirry suoraan sisältöön

Kulttuurituottaja fasilitoijanaLaajuus (5 op)

Tunnus: 2B00CW99

Osaamistavoitteet

Opiskelija tietää fasilitoinnin määritelmän sekä osaa soveltaa fasilitoinnin menetelmiä kulttuurituottajan työssä mm. ryhmän innostamiseen, ongelmanratkaisuun ja ideointiin sekä osallistamiseen. Hän sisäistää ihmisten välisen yhteistyön ohjaamisen osaksi kulttuurituottajan osaamista.

Sisältö

· fasilitoinnin määritelmä
fasilitoinnin menetelmät ja työkalut
· fasilitointi digitaalisessa ympäristössä sekä kontaktitilanteissa
· osallistujan haastava käyttäytyminen
· millainen fasilitoija olen
· käytännön fasilitointiharjoitukset sekä niiden itsereflektointi ja vertaisarviointi

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Opiskelijalla on käsitys fasilitoinnin mahdollisuuksista ja menetelmistä kulttuurituottajan työssä. Hän osaa ohjattuna soveltaa jotakin menetelmää ryhmän ohjauksessa. Opiskelija osaa rakentaa fasilitointitilaisuuden ohjattuna ja toimia fasilitaattorin avustajana.

Arviointikriteerit, hyvä (3)

Opiskelijalla on selkeä käsitys fasilitoinnin mahdollisuuksista ja menetelmistä kulttuurituottajan työssä. Hän osaa soveltaa jotakin menetelmää ryhmän ohjauksessa sekä arvioida menetelmän tehokkuutta ja toimivuutta. Opiskelija osaa rakentaa fasilitointitilaisuuden ja ohjata sitä hyvin.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Opiskelijalla on selkeä käsitys fasilitoinnin mahdollisuuksista ja menetelmistä kulttuurituottajan työssä. Hän osaa valita oikeat menetelmät kulloiseenkin tilanteeseen ja osaa lukea ryhmää siten, että pystyy fasilitointitilanteessa muokkaamaan menetelmää ryhmän tarpeiden mukaan ja pystyy arvioimaan menetelmien tehokkuutta ja toimivuutta. Opiskelija osaa rakentaa fasilitointitilaisuuden toimivaksi ja selkeäksi kokonaisuudeksi ja tavoitteet saavuttavaksi. Opiskelija osaa johtaa tilaisuutta luontevasti.

Lisätiedot

Työpajaopintoon otetaan ensisijaisesti kolmannen ja neljännen vuoden opiskelijoita. Ryhmän maksimikoko on 20.