Siirry suoraan sisältöön

Industrial ManagementLaajuus (8 op)

Tunnus: 8B00DA85

Osaamistavoitteet

The student can explain the concepts and operations of the supply chain. The student can apply the principles of the cost and financial accounting. She/he can estimate the profitability related to the food supply chain. She/he can calculate the profitability of investments and be familiar with the funding. The student can explain the basic concepts relating to the role of strategic management.

Sisältö

- strategic management
- accounting
- calculation of profitability
- supply chain management
- procurement
- production management
- ERP
- inventory management
- transportation

Esitietovaatimukset

Business and entrepreneurship

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

The student can explain the basic principles of supply chain management, strategic management and accounting. Student can describe these concepts satisfactorily and is familiar with practical applications.

Arviointikriteerit, hyvä (3)

The student has the basic command of the theoretical foundations of supply chain management, strategic management and accounting, and is able to describe them well. The student has the good command of the practical applications.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

The student can clearly describe theories of supply chain management, strategic management and accounting. She/he has the excellent command of practical applications of supply chain management, strategic management and accounting.

Ilmoittautumisaika

22.04.2024 - 04.09.2024

Ajoitus

02.09.2024 - 18.12.2024

Laajuus

8 op

Yksikkö

SeAMK Bio- ja elintarviketekniikka sekä restonomi

Toimipiste

SeAMK Seinäjoki, Frami

Opetuskielet
  • Englanti
Tutkinto-ohjelma
  • Bachelor of Engineering, Agri-food Engineering
Opettaja
  • Ilmari Äijö
Opiskelijaryhmät
  • AFE22
    Bachelor of Engineering, Agri-Food Engineering , full time studies

Tavoitteet

The student can explain the concepts and operations of the supply chain. The student can apply the principles of the cost and financial accounting. She/he can estimate the profitability related to the food supply chain. She/he can calculate the profitability of investments and be familiar with the funding. The student can explain the basic concepts relating to the role of strategic management.

Sisältö

- strategic management
- accounting
- calculation of profitability
- supply chain management
- procurement
- production management
- ERP
- inventory management
- transportation

Oppimateriaalit

Strateginen johtaminen -Mika Kamensky
Jormakka, R., Koivusalo, K., Lappalainen, J., & Niskanen, M. (2021). Laskentatoimi (7., uudistettu painos.). Edita.
Knüpfer, S., & Puttonen, V. (2018). Moderni rahoitus (10., uudistettu painos.). Alma.
Syvänperä, O., & Lindfors, H. (2014). Pk-yrityksen budjetointi ja raportointi käytännönläheisesti (4., uudistettu painos.). Helsingin seudun kauppakamari.
Luentomateriaali

Opetusmenetelmät

Luennot, harjoitustehtävät

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

8 x 27h = 216h

Arviointiasteikko

1-5

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

The student can explain the basic principles of supply chain management, strategic management and accounting. Student can describe these concepts satisfactorily and is familiar with practical applications.

Arviointikriteerit, hyvä (3)

The student has the basic command of the theoretical foundations of supply chain management, strategic management and accounting, and is able to describe them well. The student has the good command of the practical applications.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

The student can clearly describe theories of supply chain management, strategic management and accounting. She/he has the excellent command of practical applications of supply chain management, strategic management and accounting.

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

Harjoitustehtävät
Tentti

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1-2)

Opiskelija on suorittanut hyväksytysti annetut tehtävät/osiot. Opiskelija tuntee ja hallitsee tyydyttävässä määrin aiheeseen liittyvät peruskäsitteet ja menetelmät.

Arviointikriteerit, hyvä (3-4)

Opiskelija on suorittanut hyväksytysti annetut tehtävät/osiot ja osallistunut aktiivisesti opintojaksoon. Opiskelija tuntee aiheeseen liittyvät peruskäsitteet ja menetelmät sekä kykenee soveltamaan niitä tavanomaisten kysymysten ratkaisemisessa. Hän kykenee yhdistämään oppimansa aiempiin kokemuksiinsa aihepiiristä.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Opiskelija on suorittanut hyväksytysti annetut tehtävät/osiot ja osallistunut aktiivisesti opintojaksoon. Opiskelija tuntee aiheeseen liittyvät peruskäsitteet ja menetelmät sekä osaa soveltaa niitä tavanomaisten kysymysten ratkaisemisessa. Hän on osoittanut kykyä luoda aihepiirin puitteissa uusia merkityksiä ja ajatuksia aiemmin oppimaansa soveltaen.

Esitietovaatimukset

Business and entrepreneurship