Siirry suoraan sisältöön

Espanja 4 / Spanish 4Laajuus (3 op)

Tunnus: KD00CV63

Osaamistavoitteet

Opiskelija ymmärtää autenttista, erityisesti liiketalouden alaan liittyvää espanjankielistä asiatekstiä sekä osaa loputkin toimivan kielitaidon kannalta keskeisistä verbimuodoista. Opintojakson suoritettuaan opiskelija osaa subjunktiivin, konditionaalin ja futuurin käytön, kykenee lukemaan asiatekstiä apuvälinein, on perehtynyt liiketalouden alan keskeisimpään sanastoon.

Sisältö

- verbioppijakso
- espanjankielinen asiateksti

Esitietovaatimukset

Espanja 3

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

1: Opiskelija selviää avustetusti joistain arkipäivän puhetilanteista. Ääntämisessä on puutteita. Opiskelija ymmärtää vähän tai jonkin verran hidasta ja selkeää puhuttua kieltä ja kirjoitetusta tekstistä tunnistaa tekstin teeman ja yksittäisiä ilmaisuja. Opiskelija osaa kirjoittaa ja lukea yksinkertaista tekstiä, mutta virheet haittaavat ymmärrettävyyttä.

Arviointikriteerit, hyvä (3)

Opiskelija selviää itsenäisesti arkipäivän puhetilanteista, virheet eivät häiritse ymmärtämistä. Ääntäminen on pääosin ymmärrettävää. Opiskelija ymmärtää pääkohdat hitaasta ja selkeästi puhutusta kielestä sekä helpohkosta tekstistä. Opiskelija osaa kirjoittaa pääosin ymmärrettäviä tekstejä, vaikka tekeekin jonkin verran virheitä.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Opiskelija viestii aktiivisesti, itsenäisesti ja ymmärrettävästi arkipäivän puhetilanteissa. Ääntäminen on kohdekielenomaista. Opiskelija ymmärtää normaalitempoista puhuttua kieltä ja helpohkon kirjoitetun tekstin sisällön. Opiskelija osaa kirjoittaa ymmärrettäviä tekstejä, joissa saattaa olla vähäisiä virheitä.

Oppimateriaalit

Kuokkanen-Kekki, M. & Palmujoki, K., 2002: Español uno

+ opettajan antama materiaali