Siirry suoraan sisältöön

Ekologinen rakentaminenLaajuus (3 op)

Tunnus: 8D00DS62

Osaamistavoitteet

Rakennetekninen osaaminen:
Opiskelija ymmärtää rakennusalan ympäristövaikutukset ja tuntee vähähiilistä rakentamista ohjavia standardeja ja sopimuksia. Hän ymmärtää rakentamisen vaikutukset ympäristöön ja tuntee vastuullisen rakentamisen periaatteita. Opiskelija osaa hiilitaselaskennan menetelmiä.

Rakentamisprosessiosaaminen:
Opiskelija tuntee energiatehokkuuden lisäämisen vaikutukset työmaalla ja energiatehokkuutta koskevan normiohjauksen periaatteet. Opiskelija osaa edistää vähähiilisyyttä rakennusalalla ja löytää keinoja, kuinka rakentamisen ympäristövaikutuksia voidaan minimoida.

Sisältö

- rakennusalan ympäristövaikutukset
- ympäristösertifikaatit ja -sopimukset
- kiertotalouden perusteet
- vähähiilinen rakentaminen
- rakenteiden U-arvo ja kompensaatioperiaate
- rakennuksen E-luvun laskenta (vaiheet pääpiirteittäin)
- hiilitaselaskenta

Esitietovaatimukset

Rakennusfysiikka 1

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Opiskelija tuntee perusteet rakennusalan ympäristövaikutuksista. Opiskelija tietää keinoja, joilla rakennusalan kiertotaloutta voidaan edistää.

Arviointikriteerit, hyvä (3)

Opiskelija tuntee perusasiat opintojaksolla käsiteltävistä teemoista. Lisäksi opiskelija pystyy soveltamaan päätöksissään opintojaksolla käsiteltäviä asioita.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Opiskelijalla on kokonaisvaltainen ymmärrys opintojakson asioista. Hän osaa valita oikeat toimintatavat edistääkseen ympäristön huomioon ottamista rakennusalalla sekä pystyy perustelemaan valintansa opintojaksolla käsitellyistä asioista.