Siirry suoraan sisältöön

Rakennesuunnitteluprojekti 1Laajuus (5 op)

Tunnus: 8D00DT17

Osaamistavoitteet

Rakenteiden suunnitteluosaaminen
Projektiopintojen tavoitteena on vahvistaa opiskelijan rakennusalan osaamista sekä kehittää taitoa yhdistää teoriaa käytäntöön. Opiskelija osaa mitoittaa pientalon kantavat rakenteet ja laatia rakennepiirustukset.

Rakentamisprosessiosaaminen
Opiskelija osaa projektityyppisen työskentelyn luonteen, projektin suunnittelun ja työn perusteet sekä projektiin liittyvät käsitteet. Opiskelija tuntee projektin elinkaaren käsitteet.

Opiskelija osaa hankkia itsenäisesti tietoa, joka kehittää viestintä- ja vuorovaikutusosaamista

Sisältö

Pientalon rakennesuunnittelu
- kuormien määritys
- rasitukset/tukireaktiot
- kantavien rakenteiden mitoitus
- rakennepiirustusten laadinta CAD-ohjelmalla
Projekti
- käsitteet ja toimintatavat
- vaiheet ja eri vaiheiden perusteet
- viestintä, muutokset, riskit ja haasteet

Esitietovaatimukset

- rakennussuunnittelu
- runkojärjestelmät ja rakennesuunnittelun perusteet
- puurakenteet 1
- rakennusfysiikka 1

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Opiskelija osaa mitoitusmenetelmiin liittyvät perusasiat. Opiskelija tuntee CAD-suunnittelun tärkeyden osana rakentamista ja ymmärtää sen merkityksen rakennushankkeessa.
Opiskelija osaa keskeiset rakennesuunnittelua säätelevät määräykset ja ohjeet. Opiskelija tuntee rakennesuunnittelun merkityksen rakentamisen prosessissa ja niihin liittyvät perusasiat. Opiskelija tuntee työturvallisuuden merkityksen rakenteiden suunnittelun eri vaiheissa.

Arviointikriteerit, hyvä (3)

Opiskelija osaa rakennesuunnittelua säätelevät kokonaisuudet ja vaatimukset sekä ymmärtää niiden merkityksen rakentamisessa. Opiskelija osaa ottaa huomioon asennustekniset näkökulmat ja niiden vaatimukset.
Opiskelija osaa valita rakennemateriaalien mukaiset osat ja osaa ottaa huomioon niiden vaatimukset. Opiskelija osaa ottaa huomioon tilaajan asettamat vaatimukset.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Edellisten lisäksi opiskelija hallitsee hyvin ja osaa soveltaa oppimaansa asiaa. Hän osaa myös analysoida asioiden välisiä yhteyksiä. Opiskelija osaa tehdä monipuolisia ratkaisuja ja johtopäätöksiä omaksumiinsa asioihin nojautuen.