Elintarviketeknologian perusteet (4op)
Opintojakson tunnus: 8B00CX56
Opintojakson perustiedot
- Laajuus
 - 4 op
 
- Opetuskieli
 - suomi
 
Osaamistavoitteet
Opiskelija osaa tunnistaa ja tulkita perusilmiöitä ruokatuotteiden valmistusprosesseista  
Opiskelija osaa antaa esimerkkejä ruokateollisuuden valmistusmenetelmistä
                    
Sisältö
Syvennytään ruokateknologian ilmiöihin kokeellisen työn kautta seuraavista aiheista:
- vehnäleivonta  
- leivonta hapanjuurella  
- sokerileivonta  
- lihatuotteen valmistus  
- tuorejuuston valmistaminen  
- jogurtin valmistaminen   
- mehun puristaminen
                    
Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)
Opiskelija on esittänyt hyväksytysti annetut tehtävät/osiot. Opiskelija tuntee ja hallitsee tyydyttävässä määrin aiheeseen liittyvät ilmiöt, peruskäsitteet ja menetelmät.
                    
Arviointikriteerit, hyvä (3)
Opiskelija on esittänyt hyväksytysti annetut harjoitustyöt ja osallistunut aktiivisesti opintojaksoon. Opiskelija tuntee ruokateknologiaan liittyvät peruskäsitteet ja menetelmät sekä osaa soveltaa niitä
                    
Arviointikriteerit, kiitettävä (5)
Opiskelija on esittänyt hyväksytysti annetut tehtävät/osiot ja osallistunut aktiivisesti opintojaksoon. Opiskelija tuntee aiheeseen liittyvät ilmiöt, peruskäsitteet ja menetelmät sekä kykenee soveltamaan niitä tavanomaisten kysymysten ratkaisemisessa. Opiskelija kykenee yhdistämään oppimansa aiempiin kokemuksiinsa aihepiiristä.