Elintarviketeknologian perusteet (4 op)
Toteutuksen tunnus: 8B00CX56-3009
Toteutuksen perustiedot
- Ilmoittautumisaika
-
11.11.2024 - 09.03.2025
Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
- Ajoitus
-
07.01.2025 - 31.05.2025
Toteutus on käynnissä.
- Opintopistemäärä
- 4 op
- Lähiosuus
- 4 op
- Toteutustapa
- Lähiopetus
- Toimipiste
- SeAMK Seinäjoki, Frami
- Opetuskielet
- suomi
- Paikat
- 0 - 60
- Koulutus
- Insinööri (AMK), Bio- ja elintarviketekniikka
- Opettajat
- Juuso Kumpulainen
- Jarmo Alarinta
- Mira Björkbacka
- Matti Leppälehto
- Merja Kyntäjä
- Ajoitusryhmät
- Lähialue (Koko: 50 . Avoin AMK : 0.)
- Pitkämatka (Koko: 50 . Avoin AMK : 0.)
- SAMKilaiset (Koko: 50 . Avoin AMK : 0.)
- Ryhmät
-
MBIELI24Insinööri (AMK), Bio- ja elintarviketekniikka, Monimuotototeutus
- Pienryhmät
- Lähialue
- Pitkämatka
- SAMKilaiset
- Opintojakso
- 8B00CX56
Arviointiasteikko
1-5
Tavoitteet
Opiskelija osaa tunnistaa ja tulkita perusilmiöitä ruokatuotteiden valmistusprosesseista
Opiskelija osaa antaa esimerkkejä ruokateollisuuden valmistusmenetelmistä
Sisältö
Syvennytään ruokateknologian ilmiöihin kokeellisen työn kautta seuraavista aiheista:
- vehnäleivonta
- leivonta hapanjuurella
- sokerileivonta
- lihatuotteen valmistus
- tuorejuuston valmistaminen
- jogurtin valmistaminen
- mehun puristaminen
Aika ja paikka
Opettajan materiaali
Lisämateriaali:
Aho, J., Koponen, M., Pasto, M. & Stalder, S. 2020. Monipuolinen elintarvikeala: Elintarvikkeiden valmistus ja tuotanto. Helsinki: Opetushallitus.
Saarela, A. 2010. Elintarvikeprosessit. 3. uud. p. Kuopio: Savonia-ammattikorkeakoulu.
Ijäs, T. & Välimäki, M. 2010. Tunne elintarviketekniikka. Helsingissä: Otava.
Opetusmenetelmät
Luennot, harjoitus- ja koetehdastyöt
Toteutuksen valinnaiset suoritustavat
Raportoitu työelämäosaaminen ja erillistehtävä
Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus
Työmäärä yhteensä: 108 h
- mistä työjärjestyksessä olevaa opiskelua: 35 h
- mistä itsenäistä opiskelua: 73 h
Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)
Opiskelija on esittänyt hyväksytysti annetut tehtävät/osiot. Opiskelija tuntee ja hallitsee tyydyttävässä määrin aiheeseen liittyvät ilmiöt, peruskäsitteet ja menetelmät.
Arviointikriteerit, hyvä (3)
Opiskelija on esittänyt hyväksytysti annetut harjoitustyöt ja osallistunut aktiivisesti opintojaksoon. Opiskelija tuntee ruokateknologiaan liittyvät peruskäsitteet ja menetelmät sekä osaa soveltaa niitä
Arviointikriteerit, kiitettävä (5)
Opiskelija on esittänyt hyväksytysti annetut tehtävät/osiot ja osallistunut aktiivisesti opintojaksoon. Opiskelija tuntee aiheeseen liittyvät ilmiöt, peruskäsitteet ja menetelmät sekä kykenee soveltamaan niitä tavanomaisten kysymysten ratkaisemisessa. Opiskelija kykenee yhdistämään oppimansa aiempiin kokemuksiinsa aihepiiristä.