Siirry suoraan sisältöön

Elintarviketeknologian perusteet (4 op)

Toteutuksen tunnus: 8B00CX56-3008

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika
11.09.2024 - 05.01.2025
Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
Ajoitus
07.01.2025 - 23.02.2025
Toteutus on päättynyt.
Opintopistemäärä
4 op
Lähiosuus
4 op
Toteutustapa
Lähiopetus
Toimipiste
SeAMK Seinäjoki, Frami
Opetuskielet
suomi
Koulutus
Insinööri (AMK), Bio- ja elintarviketekniikka
Opettajat
Juuso Kumpulainen
Merja Kyntäjä
Matti-Pekka Pasto
Ajoitusryhmät
Pienryhmä 1 (Koko: 18 . Avoin AMK : 0.)
Pienryhmä 2 (Koko: 18 . Avoin AMK : 0.)
Ryhmät
BIELI24
Insinööri (AMK), Bio- ja elintarviketekniikka, Päivätoteutus
Pienryhmät
Pienryhmä 1
Pienryhmä 2
Opintojakso
8B00CX56

Arviointiasteikko

1-5

Tavoitteet

Opiskelija osaa tunnistaa ja tulkita perusilmiöitä ruokatuotteiden valmistusprosesseista
Opiskelija osaa antaa esimerkkejä ruokateollisuuden valmistusmenetelmistä

Sisältö

Syvennytään ruokateknologian ilmiöihin kokeellisen työn kautta seuraavista aiheista:
- vehnäleivonta
- leivonta hapanjuurella
- sokerileivonta
- lihatuotteen valmistus
- tuorejuuston valmistaminen
- jogurtin valmistaminen
- mehun puristaminen

Oppimateriaalit

Opettajan materiaali
Lisämateriaali:
Aho, J., Koponen, M., Pasto, M. & Stalder, S. 2020. Monipuolinen elintarvikeala: Elintarvikkeiden valmistus ja tuotanto. Helsinki: Opetushallitus.
Saarela, A. 2010. Elintarvikeprosessit. 3. uud. p. Kuopio: Savonia-ammattikorkeakoulu.
Ijäs, T. & Välimäki, M. 2010. Tunne elintarviketekniikka. Helsingissä: Otava.

Opetusmenetelmät

Luennot, harjoitus- ja koetehdastyöt

Toteutuksen valinnaiset suoritustavat

Raportoitu työelämäosaaminen ja erillistehtävä

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

Työmäärä yhteensä: 108 h
- mistä työjärjestyksessä olevaa opiskelua: 40 h
- mistä itsenäistä opiskelua: 68 h

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Opiskelija on esittänyt hyväksytysti annetut tehtävät/osiot. Opiskelija tuntee ja hallitsee tyydyttävässä määrin aiheeseen liittyvät ilmiöt, peruskäsitteet ja menetelmät.

Arviointikriteerit, hyvä (3)

Opiskelija on esittänyt hyväksytysti annetut harjoitustyöt ja osallistunut aktiivisesti opintojaksoon. Opiskelija tuntee ruokateknologiaan liittyvät peruskäsitteet ja menetelmät sekä osaa soveltaa niitä

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Opiskelija on esittänyt hyväksytysti annetut tehtävät/osiot ja osallistunut aktiivisesti opintojaksoon. Opiskelija tuntee aiheeseen liittyvät ilmiöt, peruskäsitteet ja menetelmät sekä kykenee soveltamaan niitä tavanomaisten kysymysten ratkaisemisessa. Opiskelija kykenee yhdistämään oppimansa aiempiin kokemuksiinsa aihepiiristä.

Siirry alkuun