Restonomi (ylempi AMK), Ruokaketjun kehittäminen, Ylempi AMK-tutkinto: YRKK22R
Tunnus: YRKK22R
Kuvaus
Restonomi (ylempi AMK) -opinnot on tarkoitettu ruokaketjun yrityksessä/organisaatiossa toimivalle restonomille, joka haluaa kehittää omaa osaamistaan. Ylempi ammattikorkeakoulututkinto tuottaa julkisiin virkoihin saman kelpoisuuden kuin ylempi korkeakoulututkinto.
Opiskelija oppii tuntemaan ruokaketjun eri vaiheita ja kehittämään omaa asiantuntijuuttaan ruokaketjun toimijana. Koulutuksen suoritettuaan hän pystyy hyödyntämään laaja-alaista ymmärtämystään ruokaketjusta työssään ja kohdatessaan uusia haasteita. Koulutus antaa valmiudet toimia alan asiantuntija- ja johtotehtävissä, toimia yrityksen vastuutehtävissä ja itsenäisenä yrittäjänä.
Ruokaketjun kehittämien opinnoissa on laaja valikoima opintoja menetelmä- ja toimintaympäristön analysointiopinnoista liiketoimintaosaamiseen, prosessiosaamiseen, ravitsemusosaamiseen ja markkinointiosaamiseen. Opinnäytetyöllä, vaihtoehtoisilla opinnoilla ja vapaasti valittavilla opinnoilla opiskelija voi syventää osaamistaan haluamalleen alueelle.
Opinnoissa sovelletaan sosiokonstruktiivista oppimiskäsitystä. Opettaja toimii ohjaajana ja valmentajana joka johtaa opiskelijan löytämään lähiopetuksen yhteydessä oppimissisältöihin teoriataustaa ja yhdistämään sen työelämän kokemuksiin. Työkaluina tässä ongelmakeskeisessä opiskelussa ovat esseet, harjoitustyöt ja työelämän ongelmiin pohjautuvat suunnitelmat.
Valitse opintojen ajoitus-, rakenne- tai jäsentelynäkymä
Näytä opintojen ajoitukset lukuvuosittain, lukukausittain tai periodeittain
Tunnus | Opinnon nimi | Laajuus (op) | 2022-2023 | 2023-2024 |
Syksy
2022 |
Kevät
2023 |
Syksy
2023 |
Kevät
2024 |
1. / 2022 | 2. / 2022 | 3. / 2023 | 4. / 2023 | 5. / 2023 | 1. / 2023 | 2. / 2023 | 3. / 2024 | 4. / 2024 | 5. / 2024 |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
YRKK22R-1001 |
PAKOLLISET SYVENTÄVÄT OPINNOT
(Valitaan kaikki) |
25 | ||||||||||||||||
9B00BT12 | Kehittäminen ja tutkiminen | 5 | 5 | 2.5 | 2.5 | 1.3 | 1.3 | 0.8 | 0.8 | 0.8 | ||||||||
KA00CA97 | Toimintaympäristön muutokset ja tulevaisuuden ennakointi | 5 | 5 | 5 | 2.5 | 2.5 | ||||||||||||
KA00CB05 | Ravitsemuslaadun kehittäminen | 5 | 5 | 2.5 | 2.5 | 1.3 | 1.3 | 0.8 | 0.8 | 0.8 | ||||||||
8F00CG28 | Ruokatuotantoprosessin kehittäminen | 5 | 5 | 5 | 2.5 | 2.5 | ||||||||||||
KD00CD57 | Tulevaisuuden esimiestyö | 5 | 5 | 5 | 1.7 | 1.7 | 1.7 | |||||||||||
YRKK22R-1002 |
VAIHTOEHTOISET SYVENTÄVÄT OPINNOT
(Valitaan opintopisteitä: 20) |
20 | ||||||||||||||||
CB00CK18 | Opi kirjoittamaan ruoka- ja ravitsemuskysymyksistä mediaan | 5 | 2.5 | 2.5 | 2.5 | 2.5 | 0.8 | 0.8 | 0.8 | 1.3 | 1.3 | |||||||
CB00CG06 | Strateginen johtaminen | 5 | 5 | 5 | 1.7 | 1.7 | 1.7 | |||||||||||
KA00CA99 | Riskien hallinta | 5 | 5 | 5 | 2.5 | 2.5 | ||||||||||||
2E00CR52 | Palvelumuotoilun johtaminen | 5 | 5 | 5 | 1.7 | 1.7 | 1.7 | |||||||||||
KD00CD31 | Osaamispääoman johtaminen | 5 | 5 | 5 | 2.5 | 2.5 | ||||||||||||
KD00CD33 | Markkinointiviestinnän johtaminen | 5 | 5 | 5 | 2.5 | 2.5 | ||||||||||||
KD00CD39 | Markkinointikyvykkyyden kehittäminen | 5 | 5 | 5 | 2.5 | 2.5 | ||||||||||||
CB00DB10 | Nutrition project | 5 | 5 | 5 | 1.7 | 1.7 | 1.7 | |||||||||||
YRKK22R-1003 |
VAPAASTI VALITTAVAT OPINNOT
(Valitaan opintopisteitä: 15) |
15 | ||||||||||||||||
YRKK22R-1004 |
OPINNÄYTETYÖ
(Valitaan kaikki) |
30 | 30 | 30 | 15 | 15 | ||||||||||||
KA00CB21 | Opinnäytetyö | 30 | 15 | 15 | 7.5 | 7.5 | 7.5 | 7.5 | 3.8 | 3.8 | 2.5 | 2.5 | 2.5 | 3.8 | 3.8 | 2.5 | 2.5 | 2.5 |
Yhteensä | 90 | 52.5 | 42.5 | 27.5 | 25 | 25 | 17.5 | 13.85 | 13.85 | 8.3 | 8.3 | 8.3 | 12.55 | 12.55 | 5.9 | 5.9 | 5.9 |
Lukukausi- ja lukuvuosikohtaiset opintopistekertymät vaihtelevat valinnaisten ja vapaasti valittavien opintojen ajoituksesta johtuen.
Yleiset kompetenssit (YAMK)
1 Oppimisen taidot
- osaa monipuolisesti ja tavoitteellisesti arvioida ja kehittää asiantuntijuuttaan |
Kehittäminen ja tutkiminen |
Toimintaympäristön muutokset ja tulevaisuuden ennakointi |
Osaamispääoman johtaminen |
Nutrition project |
Opinnäytetyö |
2 Eettinen osaaminen
- kykenee ottamaan vastuuta yhteisön toiminnasta ja sen seurauksista |
Kehittäminen ja tutkiminen |
Tulevaisuuden esimiestyö |
Osaamispääoman johtaminen |
Markkinointiviestinnän johtaminen |
Markkinointikyvykkyyden kehittäminen |
Nutrition project |
Opinnäytetyö |
3 Työyhteisöosaaminen
- osaa kehittää työyhteisön toimintaa ja työhyvinvointia |
Toimintaympäristön muutokset ja tulevaisuuden ennakointi |
Tulevaisuuden esimiestyö |
Opi kirjoittamaan ruoka- ja ravitsemuskysymyksistä mediaan |
Strateginen johtaminen |
Riskien hallinta |
Osaamispääoman johtaminen |
Opinnäytetyö |
4 Innovaatio-osaaminen
- osaa tuottaa uutta tietoa ja uudistaa toimintatapoja yhdistäen eri alojen osaamista |
Tulevaisuuden esimiestyö |
Osaamispääoman johtaminen |
Markkinointiviestinnän johtaminen |
Markkinointikyvykkyyden kehittäminen |
Opinnäytetyö |
5 Kansainvälistymisosaaminen
- kykenee kansainväliseen viestintään työtehtävissään ja toiminnan kehittämisessä |
Toimintaympäristön muutokset ja tulevaisuuden ennakointi |
Opi kirjoittamaan ruoka- ja ravitsemuskysymyksistä mediaan |
Markkinointiviestinnän johtaminen |
Markkinointikyvykkyyden kehittäminen |
Nutrition project |
Opinnäytetyö |
6 Yrittäjyysosaaminen
- ymmärtää yrityksen toiminnan ja liiketoimintaympäristön vuorovaikutuksen sekä omaksuu yrittäjyyden ja yrittäjämäisen tavan toimia |
Toimintaympäristön muutokset ja tulevaisuuden ennakointi |
Ruokatuotantoprosessin kehittäminen |
Tulevaisuuden esimiestyö |
Strateginen johtaminen |
Riskien hallinta |
Markkinointiviestinnän johtaminen |
Markkinointikyvykkyyden kehittäminen |
Opinnäytetyö |
7 Laadunhallintaosaaminen
- opiskelija tuntee alalle tyypilliset laatujärjestelmät |
Kehittäminen ja tutkiminen |
Ravitsemuslaadun kehittäminen |
Ruokatuotantoprosessin kehittäminen |
Strateginen johtaminen |
Riskien hallinta |
Nutrition project |
Opinnäytetyö |
Luokittelemattomat |
Palvelumuotoilun johtaminen |
Restonomi (ylempi AMK), Ruokaketjun kehittäminen -kompetenssit
1 Tutkimuksellinen kehittämisosaaminen
- Osaa suunnitella, organisoida ja kehittää omaa toimintaansa |
Kehittäminen ja tutkiminen |
Opi kirjoittamaan ruoka- ja ravitsemuskysymyksistä mediaan |
Nutrition project |
Opinnäytetyö |
2 Prosessien hallinta
- osaa analysoida ja kehittää ruoka-alan yrityksen/organisaation prosesseja |
Ruokatuotantoprosessin kehittäminen |
Tulevaisuuden esimiestyö |
Strateginen johtaminen |
Riskien hallinta |
Osaamispääoman johtaminen |
Markkinointiviestinnän johtaminen |
Opinnäytetyö |
3 Strategiaosaaminen
- kykenee ennakoimaan ja analysoimaan kansallisen ja kansainvälisen toimintaympäristön muutoksia. |
Toimintaympäristön muutokset ja tulevaisuuden ennakointi |
Ruokatuotantoprosessin kehittäminen |
Strateginen johtaminen |
Riskien hallinta |
Osaamispääoman johtaminen |
4 Matkailu- ja palveluliiketoiminnan osaaminen
- osaa analysoida ja arvioida palvelujen asiakas- ja käyttäjälähtöisyyttä |
Ravitsemuslaadun kehittäminen |
Tulevaisuuden esimiestyö |
Opi kirjoittamaan ruoka- ja ravitsemuskysymyksistä mediaan |
Palvelumuotoilun johtaminen |
Markkinointiviestinnän johtaminen |
Markkinointikyvykkyyden kehittäminen |
5 Ravitsemusosaaminen
- hallitsee keskeiset ravitsemusta koskevat suositukset ja niiden soveltamisen |
Ravitsemuslaadun kehittäminen |
Opi kirjoittamaan ruoka- ja ravitsemuskysymyksistä mediaan |
Nutrition project |
Luokittelemattomat |
yamk::tutkintoon johtava koulutus
1 Syventävät ammattiopinnot |
Kehittäminen ja tutkiminen |
Toimintaympäristön muutokset ja tulevaisuuden ennakointi |
Ravitsemuslaadun kehittäminen |
Ruokatuotantoprosessin kehittäminen |
Tulevaisuuden esimiestyö |
Opi kirjoittamaan ruoka- ja ravitsemuskysymyksistä mediaan |
Strateginen johtaminen |
Riskien hallinta |
Palvelumuotoilun johtaminen |
Osaamispääoman johtaminen |
Markkinointiviestinnän johtaminen |
Markkinointikyvykkyyden kehittäminen |
Nutrition project |
2 Vapaasti valittavat opinnot |
Ei liitettyjä opintojaksoja |
3 Opinnäytetyö |
Opinnäytetyö |
Luokittelemattomat |
Tunnus | Opinnon nimi | Laajuus (op) |
---|---|---|
YRKK22R-1001 |
PAKOLLISET SYVENTÄVÄT OPINNOT
(Valitaan kaikki) |
25 |
9B00BT12 | Kehittäminen ja tutkiminen | 5 |
KA00CA97 | Toimintaympäristön muutokset ja tulevaisuuden ennakointi | 5 |
KA00CB05 | Ravitsemuslaadun kehittäminen | 5 |
8F00CG28 | Ruokatuotantoprosessin kehittäminen | 5 |
KD00CD57 | Tulevaisuuden esimiestyö | 5 |
YRKK22R-1002 |
VAIHTOEHTOISET SYVENTÄVÄT OPINNOT
(Valitaan opintopisteitä: 20) |
20 |
CB00CK18 | Opi kirjoittamaan ruoka- ja ravitsemuskysymyksistä mediaan | 5 |
CB00CG06 | Strateginen johtaminen | 5 |
KA00CA99 | Riskien hallinta | 5 |
2E00CR52 | Palvelumuotoilun johtaminen | 5 |
KD00CD31 | Osaamispääoman johtaminen | 5 |
KD00CD33 | Markkinointiviestinnän johtaminen | 5 |
KD00CD39 | Markkinointikyvykkyyden kehittäminen | 5 |
CB00DB10 | Nutrition project | 5 |
YRKK22R-1003 |
VAPAASTI VALITTAVAT OPINNOT
(Valitaan opintopisteitä: 15) |
15 |
YRKK22R-1004 |
OPINNÄYTETYÖ
(Valitaan kaikki) |
30 |
KA00CB21 | Opinnäytetyö | 30 |