Siirry suoraan sisältöön

TurvallisuusjohtaminenLaajuus (5 op)

Tunnus: 8B00DT61

Osaamistavoitteet

Opiskelija osaa selittää turvallisuuskulttuurin merkityksen osana tuottavaa ja kestävää yritystoimintaa sekä osaa soveltaa alan lainsäädäntöä ja hyödyntää järjestelmiä. Opiskelija tutkii ja analysoi ihmisen ja toimintaympäristön toimintaa eri toiminnan tasoilla. Lisäksi, opiskelija osaa tunnistaa, luokitella ja arvioida turvallisuusriskejä sekä ehdottaa toimenpiteitä tunnistettujen riskien sopivaan hallintaan.

Sisältö

Turvallisuusjohtaminen yrityksessä; alan lainsäädäntö ja järjestelmät; ihmisen ja toimintaympäristön toiminta; riskienhallinta turvallisuusjohtamisen kontekstissa.

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Opiskelija selittää turvallisuuskulttuurin merkityksen osana yritystoimintaa. Opiskelija tulkitsee alan lainsäädäntöä pääosin johdonmukaisesti ja päättelee järjestelmien sopivaa käyttöä. Opiskelija selittää ja antaa esimerkkejä ihmisen ja toimintaympäristön toiminnasta eri toiminnan tasoilla. Opiskelija luokittelee turvallisuusriskejä ja antaa esimerkkejä toimenpiteistä riskien hallintaan. Opiskelija käyttää ammattikäsitteitä pääosin johdonmukaisesti. Opiskelija etsii tietoa monipuolisesti tietolähteistä. Opiskelija tunnistaa aikataulussa pysymisen ja vastuullisuuden merkityksen.

Arviointikriteerit, hyvä (3)

Opiskelija selittää turvallisuuskulttuurin merkityksen osana tuottavaa ja kestävää yritystoimintaa. Opiskelija soveltaa alan lainsäädäntöä ja hyödyntää järjestelmiä. Opiskelija esittelee ja selittää ihmisen ja toimintaympäristön toimintaa eri toiminnan tasoilla. Opiskelija tunnistaa ja luokittelee turvallisuusriskejä sekä ehdottaa toimenpiteitä tunnistettujen riskien sopivaan hallintaan. Opiskelija käyttää ammattikäsitteitä asiantuntevasti ja johdonmukaisesti. Opiskelija etsii tietoa monipuolisesti tietolähteistä ja arvioi kriittisesti käyttämiään tietolähteitä. Opiskelija suoriutuu tavoitteellisesti, pysyy aikataulussa sekä toimii vastuullisesti.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Opiskelija selittää turvallisuuskulttuurin merkityksen osana tuottavaa ja kestävää yritystoimintaa. Opiskelija soveltaa alan lainsäädäntöä ja hyödyntää järjestelmiä. Opiskelija tutkii ja analysoi ihmisen sekä toimintaympäristön toimintaa eri toiminnan tasoilla. Opiskelija tunnistaa, luokittelee ja arvioi turvallisuusriskejä sekä ehdottaa toimenpiteitä tunnistettujen riskien sopivaan hallintaan. Opiskelija käyttää ammattikäsitteitä asiantuntevasti ja luotettavasti oikeassa tilanneyhteydessä. Opiskelija etsii tietoa monipuolisesti tietolähteistä ja arvioi kriittisesti käyttämiään tietolähteitä sekä perustelee omaa toimintaansa suhteessa niihin. Opiskelija organisoi omaa toimintaansa tavoitteellisesti ja pitää huolta omasta sekä muiden aikataulusta