Siirry suoraan sisältöön

JuomaprosessitLaajuus (5 op)

Tunnus: 8B00CX70

Osaamistavoitteet

Opintojakson suoritettuaan opiskelija
- osaa arvioida nestemäisten elintarvikkeiden laatuun vaikuttavia tekijöitä
- osaa rakentaa erilaisten juomien valmistusprosesseja
- osaa arvioida tuotantolinjastojen tehokkuutta
- osaa selittää kansainvälisen juomatuotteiden tärkeimmät toimijat

Sisältö

Yksikköoperaatiot, raaka-aineet, tuotteiden valmistusteknologiat, pakkaaminen, varastointi, automaatio, hyödykejärjestelmät, meijerilaitteiden pesujärjestelmät ja poistejärjestelmät.

Esitietovaatimukset

Elintarvikeprosessit
Elintarviketeknologia

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Opiskelija on suorittanut hyväksytysti annetut tehtävät/osiot. Opiskelija tuntee ja osaa nimetä tyydyttävässä määrin aiheeseen liittyviä peruskäsitteitä ja menetelmiä.

Arviointikriteerit, hyvä (3)

Opiskelija on suorittanut hyväksytysti annetut tehtävät/osiot ja osallistunut aktiivisesti opintojaksoon. Opiskelija tuntee aiheeseen liittyvät peruskäsitteet ja menetelmät sekä kykenee soveltamaan niitä tavanomaisten kysymysten ratkaisemisessa. Hän kykenee yhdistämään oppimansa aiempiin kokemuksiinsa aihepiiristä.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Opiskelija on suorittanut hyväksytysti annetut tehtävät/osiot ja osallistunut aktiivisesti opintojaksoon. Opiskelija tuntee aiheeseen liittyvät peruskäsitteet ja menetelmät sekä osaa soveltaa niitä tavanomaisten kysymysten ratkaisemisessa. Hän on osoittanut kykyä luoda aihepiirin puitteissa uusia merkityksiä ja ajatuksia aiemmin oppimaansa soveltaen ja kykenee perustelemaan valintansa.

Oppimateriaalit

Saarela, A.M., Hyvönen, P., Määttälä, S., & von Wright, A (toim.) Elintarvikeprosessit (3. p.). Savonia-ammattikorkeakoulu

Rao, L. Jagan Mohan, & Ramalakshmi, K.. (2011). Recent Trends in Soft Beverages. Woodhead Publishing.
https://app.knovel.com/hotlink/toc/id:kpRTSB0004/recent-trends-in-soft/recent-trends-in-soft

Paquin, P. (2009). Functional and Speciality Beverage Technology. Woodhead Publishing.
https://app.knovel.com/hotlink/toc/id:kpFSBT000T/functional-speciality/functional-speciality

Ilmoittautumisaika

22.04.2024 - 04.09.2024

Ajoitus

21.10.2024 - 18.12.2024

Laajuus

5 op

Yksikkö

SeAMK Bio- ja elintarviketekniikka sekä restonomi

Toimipiste

SeAMK Seinäjoki, Frami

Opetuskielet
  • Suomi
Tutkinto-ohjelma
  • Insinööri (AMK), Bio- ja elintarviketekniikka
Opettaja
  • Ilmari Äijö
Ajoitusryhmät
  • Pienryhmä 1 (Koko: 0. Avoin AMK: 0.)
  • Pienryhmä 2 (Koko: 0. Avoin AMK: 0.)
Opiskelijaryhmät
  • BIELI22
    Insinööri (AMK), Bio- ja elintarviketekniikka
Koulutusryhmat
  • Pienryhmä 1
  • Pienryhmä 2

Tavoitteet

Opintojakson suoritettuaan opiskelija
- osaa arvioida nestemäisten elintarvikkeiden laatuun vaikuttavia tekijöitä
- osaa rakentaa erilaisten juomien valmistusprosesseja
- osaa arvioida tuotantolinjastojen tehokkuutta
- osaa selittää kansainvälisen juomatuotteiden tärkeimmät toimijat

Sisältö

Yksikköoperaatiot, raaka-aineet, tuotteiden valmistusteknologiat, pakkaaminen, varastointi, automaatio, hyödykejärjestelmät, meijerilaitteiden pesujärjestelmät ja poistejärjestelmät.

Oppimateriaalit

Soveltuvin osin:

Saarela, A.M., Hyvönen, P., Määttälä, S. & Von Wright, A (toim.) Elintarvikeprosessit. 3.painos. Kuopio: Savonia-ammattikorkeakoulu

Rao, L. Jagan Mohan Ramalakshmi, K.. (2011). Recent Trends in Soft Beverages. Woodhead Publishing India. Saatavissa
https://app.knovel.com/hotlink/toc/id:kpRTSB0004/recent-trends-in-soft/recent-trends-in-soft

Paquin, Paul. (2009). Functional and Speciality Beverage Technology. Woodhead Publishing. Saatavissa
https://app.knovel.com/hotlink/toc/id:kpFSBT000T/functional-speciality/functional-speciality

Opetusmenetelmät

Luennot ja laboratorityöt

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

Luento-opetus 20 h
Suunnitteluharjoitukset 8 h
Laboratorioharjoitukset 16 h
Itsenäinen työskentenly 89 h

Arviointiasteikko

1-5

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Opiskelija on suorittanut hyväksytysti annetut tehtävät/osiot. Opiskelija tuntee ja osaa nimetä tyydyttävässä määrin aiheeseen liittyviä peruskäsitteitä ja menetelmiä.

Arviointikriteerit, hyvä (3)

Opiskelija on suorittanut hyväksytysti annetut tehtävät/osiot ja osallistunut aktiivisesti opintojaksoon. Opiskelija tuntee aiheeseen liittyvät peruskäsitteet ja menetelmät sekä kykenee soveltamaan niitä tavanomaisten kysymysten ratkaisemisessa. Hän kykenee yhdistämään oppimansa aiempiin kokemuksiinsa aihepiiristä.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Opiskelija on suorittanut hyväksytysti annetut tehtävät/osiot ja osallistunut aktiivisesti opintojaksoon. Opiskelija tuntee aiheeseen liittyvät peruskäsitteet ja menetelmät sekä osaa soveltaa niitä tavanomaisten kysymysten ratkaisemisessa. Hän on osoittanut kykyä luoda aihepiirin puitteissa uusia merkityksiä ja ajatuksia aiemmin oppimaansa soveltaen ja kykenee perustelemaan valintansa.

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1-2)

Opiskelija on suorittanut hyväksytysti annetut tehtävät/osiot. Opiskelija tuntee ja hallitsee tyydyttävässä määrin aiheeseen liittyvät peruskäsitteet ja menetelmät.

Arviointikriteerit, hyvä (3-4)

Opiskelija on suorittanut hyväksytysti annetut tehtävät/osiot ja osallistunut aktiivisesti opintojaksoon. Opiskelija tuntee aiheeseen liittyvät peruskäsitteet ja menetelmät sekä kykenee soveltamaan niitä tavanomaisten kysymysten ratkaisemisessa. Hän kykenee yhdistämään oppimansa aiempiin kokemuksiinsa aihepiiristä.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Opiskelija on suorittanut hyväksytysti annetut tehtävät/osiot ja osallistunut aktiivisesti opintojaksoon. Opiskelija tuntee aiheeseen liittyvät peruskäsitteet ja menetelmät sekä osaa soveltaa niitä tavanomaisten kysymysten ratkaisemisessa. Hän on osoittanut kykyä luoda aihepiirin puitteissa uusia merkityksiä ja ajatuksia aiemmin oppimaansa soveltaen.

Esitietovaatimukset

Elintarvikeprosessit
Elintarviketeknologia

Ilmoittautumisaika

13.11.2023 - 17.01.2024

Ajoitus

08.01.2024 - 19.05.2024

Laajuus

5 op

Virtuaaliosuus (op)

3 op

Yksikkö

SeAMK Bio- ja elintarviketekniikka sekä restonomi

Toimipiste

SeAMK Seinäjoki, Frami

Opetuskielet
  • Suomi
Tutkinto-ohjelma
  • Insinööri (AMK), Bio- ja elintarviketekniikka
Opettaja
  • Ilmari Äijö
Opiskelijaryhmät
  • MBIELI22
    Insinööri (AMK), Bio- ja elintarviketekniikka, monimuotototeutus

Tavoitteet

Opintojakson suoritettuaan opiskelija
- osaa arvioida nestemäisten elintarvikkeiden laatuun vaikuttavia tekijöitä
- osaa rakentaa erilaisten juomien valmistusprosesseja
- osaa arvioida tuotantolinjastojen tehokkuutta
- osaa selittää kansainvälisen juomatuotteiden tärkeimmät toimijat

Sisältö

Yksikköoperaatiot, raaka-aineet, tuotteiden valmistusteknologiat, pakkaaminen, varastointi, automaatio, hyödykejärjestelmät, meijerilaitteiden pesujärjestelmät ja poistejärjestelmät.

Opetusmenetelmät

Soveltuvin osin:

Saarela, A.M., Hyvönen, P., Määttälä, S. & Von Wright, A (toim.) Elintarvikeprosessit. 3.painos. Kuopio: Savonia-ammattikorkeakoulu

Rao, L. Jagan Mohan Ramalakshmi, K.. (2011). Recent Trends in Soft Beverages. Woodhead Publishing India. Saatavissa
https://app.knovel.com/hotlink/toc/id:kpRTSB0004/recent-trends-in-soft/recent-trends-in-soft

Paquin, Paul. (2009). Functional and Speciality Beverage Technology. Woodhead Publishing. Saatavissa
https://app.knovel.com/hotlink/toc/id:kpFSBT000T/functional-speciality/functional-speciality

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

Luento-opetus 20 h
Suunnitteluharjoitukset 8 h
Laboratorioharjoitukset 16 h
Itsenäinen työskentenly 89 h

Arviointiasteikko

1-5

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Opiskelija on suorittanut hyväksytysti annetut tehtävät/osiot. Opiskelija tuntee ja osaa nimetä tyydyttävässä määrin aiheeseen liittyviä peruskäsitteitä ja menetelmiä.

Arviointikriteerit, hyvä (3)

Opiskelija on suorittanut hyväksytysti annetut tehtävät/osiot ja osallistunut aktiivisesti opintojaksoon. Opiskelija tuntee aiheeseen liittyvät peruskäsitteet ja menetelmät sekä kykenee soveltamaan niitä tavanomaisten kysymysten ratkaisemisessa. Hän kykenee yhdistämään oppimansa aiempiin kokemuksiinsa aihepiiristä.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Opiskelija on suorittanut hyväksytysti annetut tehtävät/osiot ja osallistunut aktiivisesti opintojaksoon. Opiskelija tuntee aiheeseen liittyvät peruskäsitteet ja menetelmät sekä osaa soveltaa niitä tavanomaisten kysymysten ratkaisemisessa. Hän on osoittanut kykyä luoda aihepiirin puitteissa uusia merkityksiä ja ajatuksia aiemmin oppimaansa soveltaen ja kykenee perustelemaan valintansa.

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1-2)

Opiskelija on suorittanut hyväksytysti annetut tehtävät/osiot. Opiskelija tuntee ja hallitsee tyydyttävässä määrin aiheeseen liittyvät peruskäsitteet ja menetelmät.

Arviointikriteerit, hyvä (3-4)

Opiskelija on suorittanut hyväksytysti annetut tehtävät/osiot ja osallistunut aktiivisesti opintojaksoon. Opiskelija tuntee aiheeseen liittyvät peruskäsitteet ja menetelmät sekä kykenee soveltamaan niitä tavanomaisten kysymysten ratkaisemisessa. Hän kykenee yhdistämään oppimansa aiempiin kokemuksiinsa aihepiiristä.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Opiskelija on suorittanut hyväksytysti annetut tehtävät/osiot ja osallistunut aktiivisesti opintojaksoon. Opiskelija tuntee aiheeseen liittyvät peruskäsitteet ja menetelmät sekä osaa soveltaa niitä tavanomaisten kysymysten ratkaisemisessa. Hän on osoittanut kykyä luoda aihepiirin puitteissa uusia merkityksiä ja ajatuksia aiemmin oppimaansa soveltaen.

Esitietovaatimukset

Elintarvikeprosessit
Elintarviketeknologia

Ilmoittautumisaika

17.04.2023 - 06.09.2023

Ajoitus

28.08.2023 - 17.12.2023

Laajuus

5 op

Yksikkö

SeAMK Bio- ja elintarviketekniikka sekä restonomi

Toimipiste

SeAMK Seinäjoki, Frami

Opetuskielet
  • Suomi
Tutkinto-ohjelma
  • Insinööri (AMK), Bio- ja elintarviketekniikka
Opettaja
  • Ilmari Äijö
Ajoitusryhmät
  • Pienryhmä 1 (Koko: 20. Avoin AMK: 0.)
  • Pienryhmä 2 (Koko: 20. Avoin AMK: 0.)
Opiskelijaryhmät
  • BIELI21
    Insinööri (AMK), Bio- ja elintarviketekniikka
Koulutusryhmat
  • Pienryhmä 1
  • Pienryhmä 2

Tavoitteet

Opintojakson suoritettuaan opiskelija
- osaa arvioida nestemäisten elintarvikkeiden laatuun vaikuttavia tekijöitä
- osaa rakentaa erilaisten juomien valmistusprosesseja
- osaa arvioida tuotantolinjastojen tehokkuutta
- osaa selittää kansainvälisen juomatuotteiden tärkeimmät toimijat

Sisältö

Yksikköoperaatiot, raaka-aineet, tuotteiden valmistusteknologiat, pakkaaminen, varastointi, automaatio, hyödykejärjestelmät, meijerilaitteiden pesujärjestelmät ja poistejärjestelmät.

Oppimateriaalit

Soveltuvin osin:

Saarela, A.M., Hyvönen, P., Määttälä, S. & Von Wright, A (toim.) Elintarvikeprosessit. 3.painos. Kuopio: Savonia-ammattikorkeakoulu

Rao, L. Jagan Mohan Ramalakshmi, K.. (2011). Recent Trends in Soft Beverages. Woodhead Publishing India. Saatavissa
https://app.knovel.com/hotlink/toc/id:kpRTSB0004/recent-trends-in-soft/recent-trends-in-soft

Paquin, Paul. (2009). Functional and Speciality Beverage Technology. Woodhead Publishing. Saatavissa
https://app.knovel.com/hotlink/toc/id:kpFSBT000T/functional-speciality/functional-speciality

Opetusmenetelmät

Luento-opetus
Suunnitteluharjoitukset
Laboratorioharjoitukset

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

Luento-opetus 20 h
Suunnitteluharjoitukset 8 h
Laboratorioharjoitukset 16 h
Itsenäinen työskentenly 89 h

Arviointiasteikko

1-5

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Opiskelija on suorittanut hyväksytysti annetut tehtävät/osiot. Opiskelija tuntee ja osaa nimetä tyydyttävässä määrin aiheeseen liittyviä peruskäsitteitä ja menetelmiä.

Arviointikriteerit, hyvä (3)

Opiskelija on suorittanut hyväksytysti annetut tehtävät/osiot ja osallistunut aktiivisesti opintojaksoon. Opiskelija tuntee aiheeseen liittyvät peruskäsitteet ja menetelmät sekä kykenee soveltamaan niitä tavanomaisten kysymysten ratkaisemisessa. Hän kykenee yhdistämään oppimansa aiempiin kokemuksiinsa aihepiiristä.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Opiskelija on suorittanut hyväksytysti annetut tehtävät/osiot ja osallistunut aktiivisesti opintojaksoon. Opiskelija tuntee aiheeseen liittyvät peruskäsitteet ja menetelmät sekä osaa soveltaa niitä tavanomaisten kysymysten ratkaisemisessa. Hän on osoittanut kykyä luoda aihepiirin puitteissa uusia merkityksiä ja ajatuksia aiemmin oppimaansa soveltaen ja kykenee perustelemaan valintansa.

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1-2)

Opiskelija on suorittanut hyväksytysti annetut tehtävät/osiot. Opiskelija tuntee ja hallitsee tyydyttävässä määrin aiheeseen liittyvät peruskäsitteet ja menetelmät.

Arviointikriteerit, hyvä (3-4)

Opiskelija on suorittanut hyväksytysti annetut tehtävät/osiot ja osallistunut aktiivisesti opintojaksoon. Opiskelija tuntee aiheeseen liittyvät peruskäsitteet ja menetelmät sekä kykenee soveltamaan niitä tavanomaisten kysymysten ratkaisemisessa. Hän kykenee yhdistämään oppimansa aiempiin kokemuksiinsa aihepiiristä.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Opiskelija on suorittanut hyväksytysti annetut tehtävät/osiot ja osallistunut aktiivisesti opintojaksoon. Opiskelija tuntee aiheeseen liittyvät peruskäsitteet ja menetelmät sekä osaa soveltaa niitä tavanomaisten kysymysten ratkaisemisessa. Hän on osoittanut kykyä luoda aihepiirin puitteissa uusia merkityksiä ja ajatuksia aiemmin oppimaansa soveltaen.

Esitietovaatimukset

Elintarvikeprosessit
Elintarviketeknologia