Kasvis- ja marjavalmisteetLaajuus (5 op)
Opintojakson tunnus: 8B00BT44
Opintojakson perustiedot
- Laajuus
- 5 op
- Vastuuhenkilö
- Margit Närvä
Osaamistavoitteet
Opiskelija osaa esitellä kasvisten (vihannekset, juurekset, marjat, hedelmät) ominaisuuksia. Opiskelija osaa selittää kasvisten käytön ominaisuuksia ja laatuun vaikuttavat tekijöitä valmisteissa. Opiskelija osaa soveltaa keskeisiä valmistusprosesseja ja osaa ratkaista sekä laatuun ja turvallisuuteen liittyviä tekijöitä.
Sisältö
- kasvikset elintarvikkeiden raaka-aineena
- kasvisten laatuun vaikuttavat tekijät
- kasvisten säilytysmenetelmät
- kasvisten prosessointitavat
Esitietovaatimukset
Elintarvikeprosessit
Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)
Opiskelija osaa selittää kasvisten käytön, ominaisuudet, yleiset prosessointitavat ja säilytysmenetelmät tyydyttävästi.
Arviointikriteerit, hyvä (3)
Opiskelija osaa selittää kasvisten käytön, ominaisuudet, yleiset prosessointitavat ja säilytysmenetelmät hyvin. Hän osaa yhdistää oppimaansa aiempiin kokemuksiinsa aihepiiristä.
.
Arviointikriteerit, kiitettävä (5)
Opiskelija osaa selittää kasvisten käytön, ominaisuudet, yleiset prosessointitavat ja säilytysmenetelmät kiitettävästi. Hän osaa luoda aihepiirin puitteissa uusia merkityksiä sekä osoittaa innovatiivisuutta oppimaansa soveltaen.