Elintarviketuotannon uudet menetelmät (5op)
Toteutuksen tunnus: KA33C70-3001
Toteutuksen perustiedot
- Ilmoittautumisaika
- 10.08.2017 - 22.09.2017
- Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
- Ajoitus
- 09.09.2017 - 01.12.2017
- Toteutus on päättynyt.
- Opintopistemäärä
- 5 op
- Lähiosuus
- 2 op
- Virtuaaliosuus
- 3 op
- Toteutustapa
- Monimuoto-opetus
- Opetuskielet
- suomi
- Koulutus
- Restonomi (ylempi AMK), Ruokaketjun kehittäminen
Arviointiasteikko
1-5
Tavoitteet
Opiskelija perehtyy ruokaketjun ajankohtaisiin teknologisiin ratkaisuihin. Opiskelija osaa tarkastella erilaisia ruuan valmistamiseen liittyviä menetelmiä, esimerkiksi nanoteknologia, sous vide. Opiskelija osaa hankkia tietoa uusista ratkaisuista sekä osaa arvioida uusien menetelmien käyttöönottoon liittyviä riskejä ja hyötyjä.
Sisältö
Kestävä kehitys – luonnonvarojen ja energian tehokas hyödyntäminen elintarvikeketjussa
Innovatiiviset tuotteet ja pakkaukset
Elintarviketurvallisuutta ja tuotelaatua lisäävät valmistusmenetelmät
Oppimateriaalit
Fellows, P. J. (2017). Food Processing Technology - Principles and Practice (4th Edition), saatavissa: https://app.knovel.com/web/toc.v/cid:kpFPTPPE21/viewerType:toc/root_slug:food-processing-technology/url_slug:food-processing-technology?b-q=food%20processing%20technology&sort_on=default&b-subscription=TRUE&b-group-by=true&b-search-type=tech-reference&b-sort-on=default&scrollto=food%20processing%20technology
Opetusmenetelmät
Ennakkotehtävä, orientaatioluento, ryhmätyöt ja henkilökohtainen kehittämistehtävä sekä itsenäinen opiskelu
Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus
Lukujärjestykseen merkitty opetus 20 h
Ennakkotehtävä, ryhmätyöt ja itsenäinen opiskelu 115 h
Yhteensä 135 h
Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)
Opiskelija on osallistunut kurssityöskentelyyn. Opiskelija on osoittanut opintojaksolla kykyä ymmärtää elintarviketuotannon uusia tuotteita ja menetelmiä. Opiskelija on pystynyt hyödyntämään kurssin peruskäsitteistöä kurssitehtävässään.
Arviointikriteerit, hyvä (3)
Opiskelija on osallistunut aktiivisesti kurssityöskentelyyn. Opiskelija on osoittanut opintojaksolla kykyä ymmärtää aiheen käsitteistöä ja on osoittanut kykyä soveltaa opittua ruokatuotannon menetelmiin. Opiskelija on osoittanut uusien menetelmien arviointikykyä kurssitehtävässään.
Arviointikriteerit, kiitettävä (5)
Opiskelija on osallistunut aktiivisesti kurssityöskentelyyn. Opiskelija on osoittanut opintojaksolla kykyä ymmärtää aiheen käsitteistöä ja on osoittanut kykyä arvioida uusia elintarvikkeiden prosessointi- ja kehittämismenetelmiä. Opiskelija on pystynyt tuottamaan uutta tietoa kurssitehtävässään
Esitietovaatimukset
Edeltäviä opintoja ei tarvita