Siirry suoraan sisältöön

Elintarviketuotannon uudet menetelmät (5op)

Toteutuksen tunnus: KA33C70-3001

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika
10.08.2017 - 22.09.2017
Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
Ajoitus
09.09.2017 - 01.12.2017
Toteutus on päättynyt.
Opintopistemäärä
5 op
Lähiosuus
2 op
Virtuaaliosuus
3 op
Toteutustapa
Monimuoto-opetus
Opetuskielet
suomi
Koulutus
Restonomi (ylempi AMK), Ruokaketjun kehittäminen
Opettajat
Jarmo Alarinta
Vastuuopettaja
Jarmo Alarinta
Opintojakso
KA33C70

Arviointiasteikko

1-5

Tavoitteet

Opiskelija perehtyy ruokaketjun ajankohtaisiin teknologisiin ratkaisuihin. Opiskelija osaa tarkastella erilaisia ruuan valmistamiseen liittyviä menetelmiä, esimerkiksi nanoteknologia, sous vide. Opiskelija osaa hankkia tietoa uusista ratkaisuista sekä osaa arvioida uusien menetelmien käyttöönottoon liittyviä riskejä ja hyötyjä.

Sisältö

Kestävä kehitys – luonnonvarojen ja energian tehokas hyödyntäminen elintarvikeketjussa

Innovatiiviset tuotteet ja pakkaukset

Elintarviketurvallisuutta ja tuotelaatua lisäävät valmistusmenetelmät

Oppimateriaalit

Fellows, P. J. (2017). Food Processing Technology - Principles and Practice (4th Edition), saatavissa: https://app.knovel.com/web/toc.v/cid:kpFPTPPE21/viewerType:toc/root_slug:food-processing-technology/url_slug:food-processing-technology?b-q=food%20processing%20technology&sort_on=default&b-subscription=TRUE&b-group-by=true&b-search-type=tech-reference&b-sort-on=default&scrollto=food%20processing%20technology

Opetusmenetelmät

Ennakkotehtävä, orientaatioluento, ryhmätyöt ja henkilökohtainen kehittämistehtävä sekä itsenäinen opiskelu

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

Lukujärjestykseen merkitty opetus 20 h
Ennakkotehtävä, ryhmätyöt ja itsenäinen opiskelu 115 h
Yhteensä 135 h

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Opiskelija on osallistunut kurssityöskentelyyn. Opiskelija on osoittanut opintojaksolla kykyä ymmärtää elintarviketuotannon uusia tuotteita ja menetelmiä. Opiskelija on pystynyt hyödyntämään kurssin peruskäsitteistöä kurssitehtävässään.

Arviointikriteerit, hyvä (3)

Opiskelija on osallistunut aktiivisesti kurssityöskentelyyn. Opiskelija on osoittanut opintojaksolla kykyä ymmärtää aiheen käsitteistöä ja on osoittanut kykyä soveltaa opittua ruokatuotannon menetelmiin. Opiskelija on osoittanut uusien menetelmien arviointikykyä kurssitehtävässään.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Opiskelija on osallistunut aktiivisesti kurssityöskentelyyn. Opiskelija on osoittanut opintojaksolla kykyä ymmärtää aiheen käsitteistöä ja on osoittanut kykyä arvioida uusia elintarvikkeiden prosessointi- ja kehittämismenetelmiä. Opiskelija on pystynyt tuottamaan uutta tietoa kurssitehtävässään

Esitietovaatimukset

Edeltäviä opintoja ei tarvita

Siirry alkuun