Elintarviketuotannon uudet menetelmät (5op)
Opintojakson tunnus: KA33C70
Opintojakson perustiedot
- Laajuus
- 5 op
Osaamistavoitteet
Opiskelija perehtyy ruokaketjun ajankohtaisiin teknologisiin ratkaisuihin. Opiskelija osaa tarkastella erilaisia ruuan valmistamiseen liittyviä menetelmiä, esimerkiksi nanoteknologia, sous vide. Opiskelija osaa hankkia tietoa uusista ratkaisuista sekä osaa arvioida uusien menetelmien käyttöönottoon liittyviä riskejä ja hyötyjä.
Sisältö
Kestävä kehitys – luonnonvarojen ja energian tehokas hyödyntäminen elintarvikeketjussa
Innovatiiviset tuotteet ja pakkaukset
Elintarviketurvallisuutta ja tuotelaatua lisäävät valmistusmenetelmät
Esitietovaatimukset
Edeltäviä opintoja ei tarvita
Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)
Opiskelija on osallistunut kurssityöskentelyyn. Opiskelija on osoittanut opintojaksolla kykyä ymmärtää elintarviketuotannon uusia tuotteita ja menetelmiä. Opiskelija on pystynyt hyödyntämään kurssin peruskäsitteistöä kurssitehtävässään.
Arviointikriteerit, hyvä (3)
Opiskelija on osallistunut aktiivisesti kurssityöskentelyyn. Opiskelija on osoittanut opintojaksolla kykyä ymmärtää aiheen käsitteistöä ja on osoittanut kykyä soveltaa opittua ruokatuotannon menetelmiin. Opiskelija on osoittanut uusien menetelmien arviointikykyä kurssitehtävässään.
Arviointikriteerit, kiitettävä (5)
Opiskelija on osallistunut aktiivisesti kurssityöskentelyyn. Opiskelija on osoittanut opintojaksolla kykyä ymmärtää aiheen käsitteistöä ja on osoittanut kykyä arvioida uusia elintarvikkeiden prosessointi- ja kehittämismenetelmiä. Opiskelija on pystynyt tuottamaan uutta tietoa kurssitehtävässään