Siirry suoraan sisältöön

Ruokaketjun vastuullisuus (5op)

Toteutuksen tunnus: YE00BI09-3002

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika
17.04.2017 - 17.02.2018
Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
Ajoitus
22.01.2018 - 06.04.2018
Toteutus on päättynyt.
Opintopistemäärä
5 op
Lähiosuus
4 op
Virtuaaliosuus
1 op
Toteutustapa
Monimuoto-opetus
Koulutus
Insinööri (AMK), Bio- ja elintarviketekniikka
Agrologi (AMK)
Restonomi (AMK), Ravitsemispalvelut
Opettajat
Anu Latva-Reinikka
Jarmo Alarinta
Margit Närvä
Anna Tall
Eija Putula-Hautala
Kirta Nieminen
Teija Rönkä
Opintojakso
YE00BI09

Arviointiasteikko

Hyväksytty/hylätty

Tavoitteet

Opiskelija tuntee ruokaketjun vastuullisuuden eri ulottuvuudet: ympäristövastuullisuus, tuoteturvallisuus, ravitsemus, työhyvinvointi, eläinten hyvinvointi, taloudellinen vastuu ja paikallisuus.

Sisältö

- Ruokaketjun vastuullisuuden merkitys globaalissa maailmassa
- Ruokaketjun ympäristövastuullisuus
- Ruokaketjun tuoteturvallisuus ja jäljitettävyys
- Ravitsemussuositukset laadun ja vastuullisuuden ohjaajana
- Työhyvinvoinnin eri ulottuvuudet vastuullisessa ruokaketjussa
- Eläinten hyvinvointi
- Taloudellinen vastuu ja paikallisuus

Oppimateriaalit

Opettajien osoittama materiaali.

Opetusmenetelmät

Luennot ja harjoitustyöt.

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

Yhteensä 135 h. Lähiopetus noin 30 h, omatoiminen työskentely noin 105 h.

Arviointikriteeri, hyväksytty/hylätty

Opintojakso arvioidaan hyväksytty/hylätty.
Hyväksytty: Opiskelija osallistuu aktiivisesti lähiopetukseen ja palauttaa annetut tehtävät hyväksytysti. Opiskelija osaa esitellä ruokaketjun vastuullisuuden eri ulottuvuuksia.

Esitietovaatimukset

Ruokaketjun toiminta

Siirry alkuun