Siirry suoraan sisältöön

Ravitsemusviestintä ja -kasvatus (5op)

Toteutuksen tunnus: KI15CPROJ19-3001

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika
04.05.2017 - 25.03.2018
Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
Ajoitus
08.01.2018 - 28.04.2018
Toteutus on päättynyt.
Opintopistemäärä
5 op
Lähiosuus
1 op
Virtuaaliosuus
4 op
TKI-osuus
2 op
Toteutustapa
Monimuoto-opetus
Opetuskielet
suomi
Paikat
10 - 30
Koulutus
Restonomi (AMK), Ravitsemispalvelut
Opettajat
Sirkka Nieminen
Kaija Nissinen
Mari Kinnunen
Opintojakso
KI15CPROJ19

Tavoitteet

Opiskelija perehtyy ravitsemuskasvatukseen osana terveyden edistämistä. Opiskelijan ravitsemuskasvatuksen taidot kehittyvät ja hän osaa käyttää vaihtelevia opetusmenetelmiä, -materiaaleja ja välineitä. Hän perehtyy mediakenttään ja median käyttöön ravitsemusviestinnässä ja osaa kirjoittaa alaansa liittyvistä aiheista mediaan. Hän osaa arvioida ravitsemustiedon luotettavuutta ja soveltaa uusinta tietoa.

Sisältö

- Ravitsemuskasvatus
- Ravitsemusviestintä ja ravitsemusaiheinen mediajuttu (suunnittelu, toteutus, arviointi)

Oppimateriaalit

Fogelholm, M. (toim.) 2003. Ratkaisuja ravitsemukseen. Ravitsemuskasvatus ja elämänkaari.
Vertio 2003. Terveyden edistäminen.
Torkkola, S. (toim.). 2002. Terveysviestintä.
Wiio, O. & Puska, P. 1993. Terveysviestinnän opas.
Kotilainen, L. 2003. Parempi lehtijuttu.
Mykkänen, P. 1998. Yhteisölehti. Tekijän opas.
Muu opettajien osoittama materiaali

Opetusmenetelmät

Luennot ja harjoitukset

Tenttien ajankohdat ja uusintamahdollisuudet

Tentit sovitaan kurssin aikana.

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

Kurssin työmäärä yhteensä: 135 h
- josta luentoja ja harjoituksia 16 h
- ja itsenäistä opiskelua 119 h

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Opiskelija tuntee ravitsemuskasvatuksen periaatteita. Hän osaa hakea luotettavaa ravitsemustietoa satunnaisesti.
Opiskelija hallitsee joitakin periaatteita, miten kirjoittaa ravitsemuksesta mediaan.

Arviointikriteerit, hyvä (3)

Opiskelija tuntee ravitsemuskasvatuksen periaatteita.
Hän osaa hakea ja käyttää luotettavaa ravitsemustietoa.
Opiskelija käyttää mediaa ravitsemusviestinnässä ja osaa kirjoittaa alaansa liittyvistä aiheista mediaan.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Opiskelija tuntee ravitsemuskasvatuksen periaatteita ja tietää, miten voidaan edistää ruoankäytön ja ruokavalioiden ravitsemuslaatua. Hän tuntee luotettavia ravitsemustiedon lähteitä ja osaa käyttää niitä. Opiskelija osaa käyttää mediaa ravitsemusviestinnässä ja kirjoittaa sujuvasti alaansa liittyvistä aiheista mediaan.

Esitietovaatimukset

Viestintätaidot
Elintarvikkeet ravitsemuksessa (osallistuminen)

Siirry alkuun