Hyvinvointipassi (5 op)
Toteutuksen tunnus: XX00CH87-3014
Toteutuksen perustiedot
- Ilmoittautumisaika
- 04.09.2025 - 30.09.2025
- Ilmoittautuminen toteutukselle alkaa :startDate.
- Ajoitus
- 01.10.2025 - 30.11.2025
- Toteutus ei ole vielä alkanut.
- Opintopistemäärä
- 5 op
- Lähiosuus
- 0 op
- Virtuaaliosuus
- 5 op
- Toteutustapa
- Etäopetus
- Toimipiste
- SeAMK Seinäjoki, Kampustalo
- Opetuskielet
- suomi
- Koulutus
- Fysioterapeutti (AMK)
- Opettajat
- Fys Nimeämätön
- Ajoitusryhmät
- Avoin AMK (Ei koske tutkinto-opiskelijaa) (Koko: 80 . Avoin AMK : 80.)
- Pienryhmät
- Avoin AMK (Ei koske tutkinto-opiskelijaa)
- Opintojakso
- XX00CH87
Arviointiasteikko
Hyväksytty/hylätty
Tavoitteet
Opiskelija:
• osaa nimetä arkiliikunnan terveyshyötyjä sekä passiiviseen elämäntyyliin liittyvät riskitekijät.
• osaa kertoa riittävän levon merkityksen hyvinvoinnille ja osaa luetella unihygieniaa edistävät tekijät
• osaa selittää terveellisen ja monipuolisen ravinnon merkityksen hyvinvoinnille ravitsemussuositukset huomioiden
• Osaa koostaa omien ruokailutottumusten pohjalta terveellisiä aterioita
Sisältö
• Fyysinen aktiivisuus: Fyysisen aktiivisuuden merkitys terveydelle, liikuntamäärät, arki- ja hyötyliikunnan näkökulma, luontoliikunnan monipuolisuus, liikunnan vaikutukset työssä jaksamiseen, paikallaan olon vähentäminen.
• Ravinto: Lautasmalli, ateriarytmi, aterioiden koostaminen, ravinnon laatu, ruuan määrä.
• Lepo: Rentoutusharjoitukset, ajanhallinta, liian vähäisen unen vaikutukset, unihygienian merkitys.
Oppimateriaalit
https://ukkinstituutti.fi/fyysinen-kunto/suomalaisten-fyysinen-kunto-tutkittua-tietoa-tyoikaisten-ja-ikaihmisten-kunnosta/
https://thl.fi/aiheet/elintavat-ja-ravitsemus/liikunta
https://thl.fi/aiheet/elintavat-ja-ravitsemus/liikunta/liikunnan-terveyshyodyt
https://www.oph.fi/fi/koulutus-ja-tutkinnot/liikunnan-tehtava
https://thl.fi/aiheet/elintavat-ja-ravitsemus/uni
https://www.duodecimlehti.fi/xmedia/duo/duo16686.pdf
https://www.ruokavirasto.fi/elintarvikkeet/terveytta-edistava-ruokavalio/ravitsemus--ja-ruokasuositukset/
Opetusmenetelmät
Verkko-opetus. Opintojakso on suoritettavissa verkossa täysin itsenäisesti (Moodle)
Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus
5op: 135 tuntia opiskelijan itsenäistä opiskelua.
Arviointikriteeri, hyväksytty/hylätty
Opintojakson hyväksytty- suoritus edellyttää, että opiskelija suorittaa opintojakson tehtävät ja Moodletentit hyväksytysti ja aikataulun mukaisesti.
Hyväksytyn kriteerit
opiskelija:
- osaa nimetä arkiliikunnan terveyshyötyjä sekä passiiviseen elämäntyyliin liittyvät riskitekijät
- osaa kertoa riittävän levon merkityksen hyvinvoinnille ja osaa luetella unihygieniaa edistävät tekijät
- osaa selittää terveellisen ja monipuolisen ravinnon merkityksen hyvinvoinnille ravitsemussuositukset huomioiden
- osaa soveltaa ravitsemussuosituksia käytännössä, eli koostaa omien ruokailutottumusten pohjalta terveellisiä aterioita