Siirry suoraan sisältöön

Elintarviketeknologian perusteet (4 op)

Toteutuksen tunnus: 8B00CX56-3006

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika

16.04.2022 - 12.10.2022

Ajoitus

12.12.2022 - 14.05.2023

Laajuus

4 op

Yksikkö

VANHENNETTU SeAMK Bio- ja elintarviketekniikka sekä restonomi

Toimipiste

SeAMK Seinäjoki, Frami

Opetuskielet

  • Suomi

Tutkinto-ohjelma

  • Insinööri (AMK), Bio- ja elintarviketekniikka

Opettaja

  • Ilmari Äijö
  • Merja Kyntäjä
  • Matti-Pekka Pasto

Ajoitusryhmät

  • Lähialue (Koko: 20. Avoin AMK: 0.)
  • Pitkämatka (Koko: 20. Avoin AMK: 0.)

Opiskelijaryhmät

  • MBIELI22
    Insinööri (AMK), Bio- ja elintarviketekniikka, monimuotototeutus

Koulutusryhmat

  • Lähialue
  • Pitkämatka

Tavoitteet

Opiskelija osaa tunnistaa ja tulkita perusilmiöitä ruokatuotteiden valmistusprosesseista
Opiskelija osaa antaa esimerkkejä ruokateollisuuden valmistusmenetelmistä

Sisältö

Syvennytään ruokateknologian ilmiöihin kokeellisen työn kautta seuraavista aiheista:
- vehnäleivonta
- leivonta hapanjuurella
- sokerileivonta
- lihatuotteen valmistus
- tuorejuuston valmistaminen
- jogurtin valmistaminen
- mehun puristaminen

Aika ja paikka

Opettajan materiaali
Lisämateriaali:
Aho, J., Koponen, M., Pasto, M. & Stalder, S. 2020. Monipuolinen elintarvikeala: Elintarvikkeiden valmistus ja tuotanto. Helsinki: Opetushallitus.
Saarela, A. 2010. Elintarvikeprosessit. 3. uud. p. Kuopio: Savonia-ammattikorkeakoulu.
Ijäs, T. & Välimäki, M. 2010. Tunne elintarviketekniikka. Helsingissä: Otava.

Opetusmenetelmät

Luennot, harjoitus- ja koetehdastyöt

Toteutuksen valinnaiset suoritustavat

Raportoitu työelämäosaaminen ja erillistehtävä

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

Työmäärä yhteensä: 108 h
- mistä työjärjestyksessä olevaa opiskelua: 35 h
- mistä itsenäistä opiskelua: 73 h

Arviointiasteikko

1-5

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Opiskelija on esittänyt hyväksytysti annetut tehtävät/osiot. Opiskelija tuntee ja hallitsee tyydyttävässä määrin aiheeseen liittyvät ilmiöt, peruskäsitteet ja menetelmät.

Arviointikriteerit, hyvä (3)

Opiskelija on esittänyt hyväksytysti annetut harjoitustyöt ja osallistunut aktiivisesti opintojaksoon. Opiskelija tuntee ruokateknologiaan liittyvät peruskäsitteet ja menetelmät sekä osaa soveltaa niitä

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Opiskelija on esittänyt hyväksytysti annetut tehtävät/osiot ja osallistunut aktiivisesti opintojaksoon. Opiskelija tuntee aiheeseen liittyvät ilmiöt, peruskäsitteet ja menetelmät sekä kykenee soveltamaan niitä tavanomaisten kysymysten ratkaisemisessa. Opiskelija kykenee yhdistämään oppimansa aiempiin kokemuksiinsa aihepiiristä.

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

Pakollinen läsnäolo harjoituksissa ja raportoinnin laatu.