Urasuunnittelu ja kansainvälisyys (2 op)
Toteutuksen tunnus: XX00CG83-3069
Toteutuksen perustiedot
Ilmoittautumisaika
14.11.2022 - 15.01.2023
Ajoitus
09.01.2023 - 30.04.2023
Laajuus
2 op
Yksikkö
VANHENNETTU SeAMK Bio- ja elintarviketekniikka sekä restonomi
Toimipiste
SeAMK Seinäjoki, Frami
Opetuskielet
- Suomi
Tutkinto-ohjelma
- Restonomi (AMK)
- Insinööri (AMK), Bio- ja elintarviketekniikka
Opettaja
- Tiina Välimäki
- Eija Putula-Hautala
- Kari Jokiranta
Ajoitusryhmät
- BIELI (Koko: 40. Avoin AMK: 0.)
- RESTO (Koko: 40. Avoin AMK: 0.)
Opiskelijaryhmät
-
BIELI21Insinööri (AMK), Bio- ja elintarviketekniikka
-
RESTO21Restonomi (AMK)
Koulutusryhmat
- BIELI
- RESTO
Tavoitteet
Opiskelija osaa
- suunnitella omia opintojaan omien uratoiveidensa mukaisesti
- kehittää monipuolisesti työnhakutaitojaan
- tunnistaa omia uramahdollisuuksia
- ennakoida työelämän muuttuvia tarpeita
- tunnistaa monikulttuurisuuden ja globalisaation vaikutukset työelämään ja vuorovaikutukseen
- toimia kansainvälisessä toimintaympäristössä ja hyödyntää kansainvälisiä verkostoja
- suunnitella omaa kansainvälistymistä opinnoissa ja työelämässä
Sisältö
- työelämän pelisäännöt ja työelämätaidot
- tulevaisuuden työelämän tarpeiden ennakointi
- urasuunnittelu- ja työnhakutaidot
- opintojen tavoitteellinen suunnittelu omien uratoiveiden näkökulmasta
- oman kansainvälistymisen suunnittelu
- opiskelu- ja harjoittelumahdollisuudet ulkomailla
- kansainvälinen toimintaympäristö ja monikulttuurisuus
- kansainväliset verkostot ja niiden hyödyntäminen
Oppimateriaalit
Materiaalit ilmoitetaan Moodle-alustalla
Opetusmenetelmät
Kontaktitunteja, verkko-opintoja. Itsenäistä työskentelyä ja reflektointia, SeAMK Yrityspäivä
Harjoittelu- ja työelämäyhteistyö
Alumniluennot
Toteutuksen valinnaiset suoritustavat
Osaamisen tunnustaminen on mahdollista urasuunnittelu-osasta aikaisemmilla urasuunnittelun tai -ohjauksen opinnoilla. Kansainvälisyys-osan voi hyväksilukea vastaavilla korkeakouluopinnoilla (ei tarkoita esim. kv-vaihtoa).
Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus
53 h
Arviointiasteikko
Hyväksytty/hylätty
Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)
x
Arviointikriteeri, hyväksytty/hylätty
Hyväksytty: Opiskelija osallistuu opintojakson tapaamisiin ja osoittaa osaamistavoitteissa esitetyn osaamisen niiden aikana ja/tai suorittamalla opintojaksoon mahdollisesti kuuluvat tehtävät hyväksytysti.
Hylätty: Opiskelija ei saavuta opintojakson osaamistavoitteita eikä pysty osoittamaan osaamistaan niissä.
Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet
Läsnäolo opinnoissa, osallistuminen harjoituksiin ja oppimistehtävien suorittaminen
Esitietovaatimukset
Edeltävä osaaminen: Opintojakso: Opiskelu ammattikorkeakoulussa
Suositeltavat muut opinnot: Ohjauksessa esiin tulevat suositeltavat opinnot