Luovien alojen liiketoiminta ja yrittäjyys (5 op)
Toteutuksen tunnus: 2E00CR54-3001
Toteutuksen perustiedot
Ilmoittautumisaika
03.09.2021 - 30.09.2021
Ajoitus
03.09.2021 - 31.12.2021
Laajuus
5 op
Virtuaaliosuus (op)
1 op
Yksikkö
SeAMK Liiketoiminta ja kulttuuri
Toimipiste
SeAMK Liiketoiminta ja kulttuuri, Seinäjoki
Opetuskielet
- Suomi
Tutkinto-ohjelma
- Kulttuurituottaja (ylempi AMK)
Opettaja
- Satu Lautamäki
Opiskelijaryhmät
-
YKUTU21Kulttuurituottaja (ylempi AMK)
Tavoitteet
Opiskelija osaa
- määritellä luovien alojen yritystoiminnan erityispiirteet
- tunnistaa luovien alojen osaamisen hyödyntämisen mahdollisuudet ja haasteet muilla aloilla
-analysoida yrittäjänä toimimisen vaatimuksia ja mahdollisuuksia
-tunnistaa liiketoiminnan luomiseen tarvittavia aineellisia ja aineettomia resursseja ja näkökulmia
-arvioida liiketoiminnallisesta näkökulmasta luovan osaamisen markkinoita ja kilpailuympäristöä
Sisältö
-luovien alojen erityispiirteet ja yritystoiminnan olemus sekä rajapinnat muihin toimialoihin
- luovan alan liiketoimintaympäristön tunnistaminen ja analysointi
- yrittäjyyden haasteiden ja potentiaalin tunnistaminen
- liiketoimintamallin käsite ja elementit
-liiketoiminnan kehittämisen näkökulmat, kuten asiakaslähtöisyys sekä kilpailukeinot
Oppimateriaalit
Ilmoitetaan myöhemmin
Opetusmenetelmät
Luennot, tehtävät, itsenäinen työskentely
Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus
135 tuntia, josta
-lähitunnit 20 tuntia
-itsenäistä työskentelyä 115 tuntia
Arviointiasteikko
1-5
Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)
Tyydyttävä (1-2): Opiskelija tunnistaa ja selittää luovien alojen liiketoimintaa sekä hyödyntää liiketoiminta-ajattelua peruskäsitteiden avulla. Opiskelija tunnistaa yrittäjyyteen liittyviä haasteita ja mahdollisuuksia. Opiskelija suunnittelee tuote- tai palveluidean kehittämistä annetun toimintamallin tai - prosessin mukaisesti.
Arviointikriteerit, hyvä (3)
Hyvä (3-4): Opiskelijan toiminta ja tuotokset osoittavat liiketoiminta- ja yrittäjyysajattelun selkeää hallintaa. Opiskelija arvioi luovien alojen liiketoimintaa sekä yrittäjyyden mahdollisuuksia ja haasteita eri näkökulmia hyödyntäen. Opiskelija suunnittelee tuote- tai palveluidean kehittämistä hyödyntäen aktiivisesti liiketoiminnan kehittämisen käsitteistöä ja menetelmiä.
Arviointikriteerit, kiitettävä (5)
Kiitettävä (5): Opiskelijan toiminta ja tuotokset osoittavat liiketoiminta-ja yrittäjyysajattelun erittäin vahvaa hallintaa. Opiskelija arvioi kriittisesti ja laajasti luovien alojen liiketoimintaa sekä yrittäjyyden mahdollisuuksia ja haasteita. Opiskelija suunnittelee tuote- tai palveluidean kehittämistä hyödyntäen monipuolisen kattavaa liiketoiminnan kehittämisen käsitteistöä ja menetelmiä ja hakien uutta näkökulmaa aiheeseen.
Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet
Kurssitehtävä liittyen liiketoiminnan kehittämiseen