Siirry suoraan sisältöön

Erityisruokavaliot (2op)

Toteutuksen tunnus: CA00CX13-3002

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika
22.11.2021 - 30.01.2022
Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
Ajoitus
10.01.2022 - 15.06.2022
Toteutus on päättynyt.
Opintopistemäärä
2 op
Lähiosuus
0 op
Virtuaaliosuus
2 op
Toteutustapa
Etäopetus
Toimipiste
SeAMK Seinäjoki, Frami
Opetuskielet
suomi
Koulutus
Restonomi (AMK), Ravitsemispalvelut
Opettajat
Leena Arjanne
Opintojakso
CA00CX13

Arviointiasteikko

Hyväksytty/hylätty

Sisällön jaksotus

Erityisruokavaliot ravitsemussuosituksissa, asiakasviestintä ja turvallisuus (0,25 op)
Keliakia ja gluteiinittomat ruokavaliot (0,5 op)
Ruoka-allergiat (0,5 op)
Herkän vatsan ja suolistosairauksien ruokavaliot ja intoleranssiruokavaliot (0,5 op)
Eettiset ja etniset ruokavaliot (0,25 op)

Tavoitteet

Opiskelija osaa määritellä tavallisimmat erityisruokavaliot sekä eettiset ja etniset ruokavaliot. Opiskelija osaa nimetä ja vertailla erityisruokavaliotuotteita ja valmistaa erityisruokavalioita turvallisesti ja taloudellisesti.

Sisältö

Erityisruokavaliot (maidoton, laktoositon, gluteeniton, viljaton, FODMAP, kananmunaton)
Erityisruokavaliotuotteiden valmistus
Eettiset ja etniset ruokavaliot

Oppimateriaalit

Materiaalit osoitetaan opintojakson Moodle-sivustolla opintojakson alkaessa.

Opetusmenetelmät

Teorialuennot
Oppimistehtävä ruokapalvelussa ja kaupassa
Monivalintatentti

Harjoittelu- ja työelämäyhteistyö

Opintojaksolla tutustutaan ruokapalveluyrityksen ja elintarvikapakkauksen erityisruokavalioihin liittyvään asiakasviestintään.

Tenttien ajankohdat ja uusintamahdollisuudet

Tentti tehdään verkossa opintojakson alussa osoitettuna ajanjaksona.

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

2 op laajuinen opintojakso vastaa noin 54 tunnin työmäärää. Opintojakso toteutetaan aloitustapaamisen jälkeen kokonaan verkossa.

Arviointikriteerit, hyväksytty/hylätty

Hyväksytty: Opiskelija osoittaa tentissä tietonsa erityisruokavalioista ja ymmärryksensä niiden merkityksestä ruokapalveluiden ja asiakkaan näkökulmasta.

Hylätty: Opiskelija ei osoita osaamistaan yllä mainituissa asioissa.

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Opiskelija tietää tavallisimmat erityisruokavaliot sekä eettiset ja etniset ruokavaliot. Hän osaa nimetä markkinoilla olevia erityiselintarvikkeita. Hän osaa nimetä erityisruokavalioiden valmistukseen liittyvät turvallisuusnäkökulmat.

Arviointikriteerit, hyvä (3)

Opiskelija osaa suunnitella tavallisimmat erityisruokavaliot sekä eettiset ja etniset ruokavaliot. Hän tuntee markkinoilla olevia erityiselintarvikkeita. Hän osaa käytännössä valmistaa erityisruokavaliotuotteita turvallisuusnäkökulmat huomioiden.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Opiskelija osaa suunnitella tavallisimmat erityisruokavaliot sekä eettiset ja etniset ruokavaliot. Hän tuntee laajasti markkinoilla olevia erityiselintarvikkeita. Hän osaa valmistaa ja kehittää erityisruokavaliotuotteita turvallisuusnäkökulmat huomioiden.

Siirry alkuun