Erityisruokavaliot (2op)
Toteutuksen tunnus: CA00CX13-3002
Toteutuksen perustiedot
- Ilmoittautumisaika
- 22.11.2021 - 30.01.2022
- Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
- Ajoitus
- 10.01.2022 - 15.06.2022
- Toteutus on päättynyt.
- Opintopistemäärä
- 2 op
- Lähiosuus
- 0 op
- Virtuaaliosuus
- 2 op
- Toteutustapa
- Etäopetus
- Toimipiste
- SeAMK Seinäjoki, Frami
- Opetuskielet
- suomi
- Koulutus
- Restonomi (AMK), Ravitsemispalvelut
- Opettajat
- Leena Arjanne
- Opintojakso
- CA00CX13
Arviointiasteikko
Hyväksytty/hylätty
Sisällön jaksotus
Erityisruokavaliot ravitsemussuosituksissa, asiakasviestintä ja turvallisuus (0,25 op)
Keliakia ja gluteiinittomat ruokavaliot (0,5 op)
Ruoka-allergiat (0,5 op)
Herkän vatsan ja suolistosairauksien ruokavaliot ja intoleranssiruokavaliot (0,5 op)
Eettiset ja etniset ruokavaliot (0,25 op)
Tavoitteet
Opiskelija osaa määritellä tavallisimmat erityisruokavaliot sekä eettiset ja etniset ruokavaliot. Opiskelija osaa nimetä ja vertailla erityisruokavaliotuotteita ja valmistaa erityisruokavalioita turvallisesti ja taloudellisesti.
Sisältö
Erityisruokavaliot (maidoton, laktoositon, gluteeniton, viljaton, FODMAP, kananmunaton)
Erityisruokavaliotuotteiden valmistus
Eettiset ja etniset ruokavaliot
Oppimateriaalit
Materiaalit osoitetaan opintojakson Moodle-sivustolla opintojakson alkaessa.
Opetusmenetelmät
Teorialuennot
Oppimistehtävä ruokapalvelussa ja kaupassa
Monivalintatentti
Harjoittelu- ja työelämäyhteistyö
Opintojaksolla tutustutaan ruokapalveluyrityksen ja elintarvikapakkauksen erityisruokavalioihin liittyvään asiakasviestintään.
Tenttien ajankohdat ja uusintamahdollisuudet
Tentti tehdään verkossa opintojakson alussa osoitettuna ajanjaksona.
Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus
2 op laajuinen opintojakso vastaa noin 54 tunnin työmäärää. Opintojakso toteutetaan aloitustapaamisen jälkeen kokonaan verkossa.
Arviointikriteerit, hyväksytty/hylätty
Hyväksytty: Opiskelija osoittaa tentissä tietonsa erityisruokavalioista ja ymmärryksensä niiden merkityksestä ruokapalveluiden ja asiakkaan näkökulmasta.
Hylätty: Opiskelija ei osoita osaamistaan yllä mainituissa asioissa.
Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)
Opiskelija tietää tavallisimmat erityisruokavaliot sekä eettiset ja etniset ruokavaliot. Hän osaa nimetä markkinoilla olevia erityiselintarvikkeita. Hän osaa nimetä erityisruokavalioiden valmistukseen liittyvät turvallisuusnäkökulmat.
Arviointikriteerit, hyvä (3)
Opiskelija osaa suunnitella tavallisimmat erityisruokavaliot sekä eettiset ja etniset ruokavaliot. Hän tuntee markkinoilla olevia erityiselintarvikkeita. Hän osaa käytännössä valmistaa erityisruokavaliotuotteita turvallisuusnäkökulmat huomioiden.
Arviointikriteerit, kiitettävä (5)
Opiskelija osaa suunnitella tavallisimmat erityisruokavaliot sekä eettiset ja etniset ruokavaliot. Hän tuntee laajasti markkinoilla olevia erityiselintarvikkeita. Hän osaa valmistaa ja kehittää erityisruokavaliotuotteita turvallisuusnäkökulmat huomioiden.