Siirry suoraan sisältöön

Tuotantotalous (5 op)

Toteutuksen tunnus: 8B00BT49-3002

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika

19.04.2021 - 06.09.2021

Ajoitus

30.08.2021 - 24.10.2021

Laajuus

5 op

Yksikkö

SeAMK Ruoka

Opetuskielet

  • Suomi

Tutkinto-ohjelma

  • Insinööri (AMK), Bio- ja elintarviketekniikka

Opettaja

  • Margit Närvä
  • Ilmari Äijö

Vastuuhenkilö

Jukka Kauppila

Opiskelijaryhmät

  • BIELI19
    Insinööri (AMK), Bio- ja elintarviketekniikka

Tavoitteet

Opiskelija osaa strategiseen johtamiseen liittyviä käsitteitä ja ymmärtää strategisen johtamisen merkityksen. Opiskelija osaa selittää yrityksen ulkoisen laskentatoimen pääperiaatteet. Opiskelija osaa arvioida toiminnan ja investointien kannattavuutta laskemin. Opiskelija tuntee rahoitusta ja osaa esitellä yrityksen talouteen liittyviä riskejä. Opiskelija osaa laatujohtamisen peruskäsitteet.

Sisältö

- strateginen johtaminen
- sisäinen ja ulkoinen laskentatoimi
- laatujohtaminen

Oppimateriaalit

Martinsuo, M., Mäkinen, S., Suomala, P. & Lyly-Yrjänäinen, J. 2016. Teollisuustalous kehittyvässä liiketoiminnassa (soveltuvin osin)
Haverila, M. J., Uusi-Rauva, E., Kouri, I. & Miettinen, A. 2009. Teollisuustalous (soveltuvin osin)
Artikkelit
Luentomateriaali

Opetusmenetelmät

Luennot
Harjoitustehtävät

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

Työmäärä yhteensä: 135 h
- mistä työjärjestyksessä olevaa opiskelua 34 h
- mistä itsenäistä opiskelua 100 h

Arviointiasteikko

1-5

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Opiskelija osaa yrityksen strategiseen johtamiseen sekä laatujohtamiseen liittyviä käsitteitä ja kykenee kuvaamaan niitä tyydyttävästi sekä hallitsee yrityksen talouteen liittyviä käsitteitä ja laskelmia tyydyttävästi.

Arviointikriteerit, hyvä (3)

Opiskelijan osaa yrityksen strategiseen johtamiseen sekä laatujohtamiseen liittyviä käsitteitä ja kykenee kuvaamaan niitä hyvin sekä hallitsee yrityksen talouteen liittyviä käsitteitä ja laskelmia hyvin.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Opiskelija osaa strategiseen johtamiseen sekä laatujohtamiseen liittyviä käsitteitä ja kykenee kuvaamaan niitä erinomaisesti sekä hallitsee yrityksen talouteen liittyviä käsitteitä ja laskelmia erinomaisesti.

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

Aktiivinen osallistuminen
Harjoitustehtävät
Tentti

Esitietovaatimukset

Yritystoiminta ja yrittäjyys