Siirry suoraan sisältöön

Tilaus-toimitusketjun hallinta (5op)

Toteutuksen tunnus: KC03TOIM05-3003

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika
16.04.2019 - 06.01.2020
Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
Ajoitus
21.10.2019 - 06.01.2020
Toteutus on päättynyt.
Opintopistemäärä
5 op
Lähiosuus
3 op
Virtuaaliosuus
2 op
Toteutustapa
Monimuoto-opetus
Opetuskielet
suomi
Koulutus
Insinööri (AMK), Bio- ja elintarviketekniikka
Opettajat
Margit Närvä
Opintojakso
KC03TOIM05

Arviointiasteikko

1-5

Tavoitteet

Opiskelija tuntee toimitusketjun hallintaan liittyvää problematiikka. Opiskelija ymmärtää, miten toimitusketjun hallinnalla voidaan vaikuttaa yrityksen kannattavuuteen. Opiskelija tuntee tuotannonohjausta, varastointia, hankintatoimia ja ostotoimintaa, kuljetuksiin liittyvää problematiikka. Opiskelija osaa analysoida tilaus-toimitusketjua ja ymmärtää toimitusketjun johtamisen merkityksen.

Sisältö

- tilaus-toimitusketju käsitteenä ja sen merkitys
- hankintatoimi ja ostotoiminta
- tuotannon johtaminen
- toiminnanohjausjärjestelmät
- varastointi
- kuljetukset

Oppimateriaalit

Ritvanen, V., Inkiläinen, A., Bell, A. & Santala, J. 2011. Logistiikan ja toimitusketjun hallinnan perusteet.
Waters, D. 2009. Supply chain management: an introduction to logistics. 2. painos. Palgrave Macmillan. (soveltuvin osin)
Luentomateriaali

Opetusmenetelmät

Luennot, harjoitustyöt

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

Työmäärä yhteensä: 135 h
- mistä työjärjestyksessä olevaa opiskelua: 36 h
- mistä itsenäistä opiskelua: 99 h

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Opiskelijan on mahdollista saada arvosanakseen 1 tai 2, jos hän tuntee toimitusketjun hallintaan liittyvät peruskäsitteet ja kykenee kuvaamaan niitä tyydyttävästi sekä hallitsee toimitusketjun hallintaan liittyviä käytännön sovelluksia tyydyttävästi.

Arviointikriteerit, hyvä (3)

Opiskelijan on mahdollista saada arvosanakseen 3 tai 4, jos hän tuntee toimitusketjun hallintaan liittyviä käsitteitä hyvin sekä hallitsee toimitusketjun hallintaan liittyviä käytännön sovelluksia hyvin.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Opiskelijan on mahdollista saada arvosanakseen 5, jos hän tuntee toimitusketjun hallintaan liittyviä käsitteitä erinomaisesti ja pystyy tarkastelemaan toimitusketjun hallintaa eri näkökulmasta sekä hallitsee siihen liittyvät käytännön sovellutukset erinomaisesti.

Esitietovaatimukset

Ruokaketjun yritystoiminnan perusteet
Tuotantotalous

Siirry alkuun