Nature Product Collect and Processing (5cr)
Course unit code: C-10108-R601ML108
General information
- Credits
- 5 cr
- Teaching language
- Finnish
- Institution
- Lapland University of Applied Sciences
Objective
Opiskelija - Ymmärtää kestävän keruun periaatteet - Hallitsee kestävästi erilaisille luonnontuotteille soveltuvat keruu-, käsittely-, kauppakunnostus-, pakkaus- ja varastointitoiminnot - Tietää luonnontuotteiden satoon vaikuttavat tekijät - Tuntee luonnontuotteiden laatukriteerit ja osaa arvioida raaka-aineen laadun aistinvaraisesti - Tuntee luonnontuotteiden arvoketjuja - Osaa laatia suunnitelman raaka-aineen logistisille toimenpiteille ja välivarastoinnille ottaen tarvittaessa huomioon muun muassa kylmäketjun katkeamattomuuden - Osaa erilaiset käsittelymenetelmät ja osaa käsitellä luonnontuotteet kullekin kasville parhaiten sopivilla kuivaus- ym. menetelmillä - Osaa valita sopivat pakkausmateriaalit käsittelymenetelmien mukaan ja tuntee pakkausmateriaalien laatuun vaikuttavia tekijöitä.
Content
Keruuluvat ja kestävä keruu Satovaihtelut ja -määrät Laatukriteerit Logistiikka ja toimitusketju Raaka-aineiden keruu, esikäsittely ja kauppakunnostustoimet biolabrassa Pakkaus ja varastointi Keruu- ja käsittelymenetelmät, fraktiointimenetelmät Pakkausmateriaalin valinta Säilöntätavat ja -menetelmät
Assessment criteria, satisfactory (1)
1-2 Tietää luonnontuotteiden keruun, käsittelyn ja varastoinnin perusteet. Ymmärtää logistisia toimintoja. Osaa toimia kestävän keruun periaatteita noudattaen.
Assessment criteria, good (3)
3-4 Osaa luonnontuotteiden keruun ja käsittelyn kokonaisuuden kestävästi sisäistäen logististen ja varastointitoimien merkityksen.
Assessment criteria, excellent (5)
5 Hallitsee luonnontuotteiden keruun ja käsittelyn laadukkaasti ja kestävästi. Taitaa logistiikan, toimitusketjujen sekä varastoinnin toimenpiteet. Osaa raaka-aineiden esikäsittely- ja kauppakunnostustoimet.