Skip to main content

Nature Product Collect and Processing (5cr)

Course unit code: C-10108-R601ML108

General information


Credits
5 cr
Teaching language
Finnish
Institution
Lapland University of Applied Sciences

Objective

Opiskelija - Ymmärtää kestävän keruun periaatteet - Hallitsee kestävästi erilaisille luonnontuotteille soveltuvat keruu-, käsittely-, kauppakunnostus-, pakkaus- ja varastointitoiminnot - Tietää luonnontuotteiden satoon vaikuttavat tekijät - Tuntee luonnontuotteiden laatukriteerit ja osaa arvioida raaka-aineen laadun aistinvaraisesti - Tuntee luonnontuotteiden arvoketjuja - Osaa laatia suunnitelman raaka-aineen logistisille toimenpiteille ja välivarastoinnille ottaen tarvittaessa huomioon muun muassa kylmäketjun katkeamattomuuden - Osaa erilaiset käsittelymenetelmät ja osaa käsitellä luonnontuotteet kullekin kasville parhaiten sopivilla kuivaus- ym. menetelmillä - Osaa valita sopivat pakkausmateriaalit käsittelymenetelmien mukaan ja tuntee pakkausmateriaalien laatuun vaikuttavia tekijöitä.

Content

Keruuluvat ja kestävä keruu Satovaihtelut ja -määrät Laatukriteerit Logistiikka ja toimitusketju Raaka-aineiden keruu, esikäsittely ja kauppakunnostustoimet biolabrassa Pakkaus ja varastointi Keruu- ja käsittelymenetelmät, fraktiointimenetelmät Pakkausmateriaalin valinta Säilöntätavat ja -menetelmät

Assessment criteria, satisfactory (1)

1-2 Tietää luonnontuotteiden keruun, käsittelyn ja varastoinnin perusteet. Ymmärtää logistisia toimintoja. Osaa toimia kestävän keruun periaatteita noudattaen.

Assessment criteria, good (3)

3-4 Osaa luonnontuotteiden keruun ja käsittelyn kokonaisuuden kestävästi sisäistäen logististen ja varastointitoimien merkityksen.

Assessment criteria, excellent (5)

5 Hallitsee luonnontuotteiden keruun ja käsittelyn laadukkaasti ja kestävästi. Taitaa logistiikan, toimitusketjujen sekä varastoinnin toimenpiteet. Osaa raaka-aineiden esikäsittely- ja kauppakunnostustoimet.

Go back to top of page