Siirry suoraan sisältöön

Meijerin perusprosessit (5op)

Opintojakson tunnus: C-02467-BI00DV95

Opintojakson perustiedot


Laajuus
5 op
Korkeakoulu
Hämeen ammattikorkeakoulu

Osaamistavoitteet

Tämä opintojakso kuuluu Meijerituotteiden valmistus -moduuliin. Opiskelija tuntee meijerin perusprosessit ja osaa hyödyntää niitä osana valmistusprosessia. Opiskelija ymmärtää eri perusprosessien merkityksen osana jalostuksen kokonaisuutta ja osaa valita oikeat menetelmät eri meijerituotteiden prosessoimiseksi. Opiskelija tuntee eri prosessilaitteiden toimintaperiaatteet ja osaa hyödyntää laitetuntemusta prosessien suunnittelussa.

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Opiskelija tunnistaa keskeisimmät meijerituotteiden valmistusmenetelmät ja osaa kuvata alan prosessit ja laitteet. Opiskelija osaa ratkaista prosesseihin liittyviä laskennallisia perustehtäviä- ja ongelmia.

Arviointikriteerit, hyvä (3)

Opiskelija osaa keskeisimmät meijerituotteiden valmistusmenetelmät ja ymmärtää alan prosessien ja laitteiden toiminnan. Opiskelija osaa laatia ja ratkaista soveltavia prosessien laskennallisia yhtälöitä.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Opiskelija osaa soveltaa ja kehittää erilaisia meijerituotteiden valmistusmenetelmiä ja osaa hallita alan yksikköprosesseja ja laitteita. Opiskelija ymmärtää laitteiden toiminnan merkityksen prosessin kannalta. Hän osaa laatia ja ratkaista soveltavia prosesseihin liittyviä laskennallisia tehtäviä ja -ongelmia ja perustella ratkaisunsa.

Siirry alkuun