Siirry suoraan sisältöön

Ruokapalvelujen tuottaminenLaajuus (10 op)

Opintojakson tunnus: CA00DA64

Opintojakson perustiedot


Laajuus
10 op
Opetuskieli
suomi
Vastuuhenkilö
Eliisa Ylinen

Osaamistavoitteet

Opiskelija harjaantuu toimimaan ruokapalvelukonseptin mukaisissa tuotanto- ja palveluprosesseissa. Hän osaa kehittää ja soveltaa osaamistaan ja toimii vastuullisena jäsenenä työyhteisössä. Hän osaa soveltaa ruokapalvelujen turvallisuuteen ja taloudellisuuteen liittyvää osaamistaan palvelu- ja oppimisympäristöissä. Opiskelija hallitsee hyvät hygieeniset käytäntötavat ja ottaa vastuuta elintarvike- ja ravintolatilojen työympäristön puhtaanapidosta ja viihtyvyydestä ympäristöä säästäviä ja kestävää kehitystä tukevia valintoja käyttäen.

Sisältö

Ruokapalvelujen perusteet
Elintarviketuntemus
Ravintolapalvelujen tuottaminen toimintaympäristöissä
10 työpäivää suurkeittiössä

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Osaa ohjatusti tuottaa palvelukonseptin mukaisia ruoka- ja asiakaspalveluja.
Osaa ohjatusti toimia joissakin tuotanto- ja palveluprosesseissa.
Opiskelija tunnistaa ruokapalvelujen turvallisuuteen ja taloudellisuuteen liittyvää perusosaamista erilaisissa palvelu- ja oppimisympäristöissä.

Arviointikriteerit, hyvä (3)

Osaa tuottaa palvelukonseptin mukaisia ruoka- ja asiakaspalveluja.
Osaa toimia erilaisissa tuotanto- ja palveluprosesseissa.
Opiskelija osaa käyttää ruokapalvelujen turvallisuuteen ja taloudellisuuteen liittyvää tietoa palvelu- ja oppimisympäristöissä.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Osaa tuottaa ja ratkaista palvelukonseptin mukaisia ruoka- ja asiakaspalvelutilanteita.
Osaa toimia itsenäisesti erilaisissa tuotanto- ja palveluprosesseissa.
Opiskelija osaa soveltaa ruokapalvelujen turvallisuuteen ja taloudellisuuteen ja liittyvää osaamistaan palvelu- ja oppimisympäristöissä.

Oppimateriaalit

Lehtinen, M, Peltonen, H., & Taurén, P. (2011). Ruoanvalmistuksen käsikirja. WSOY.
Lehtinen, M., Peltonen, H., & Talvinen, P. (2007). Mestarikokin käsikirja. WSOY.
Lehtovaara, T., & Hämäläinen, J. (2007). Ravintolakokista mestariksi. WSOY.
Lehtovaara, T., & Hämäläinen, J. (2014). Ravintolakokin käsikirja. Sanoma Pro.
Mauno S., & Lipre E. (2005). Älykäs kokki ammattikeittiössä. WSOY.
Mauno,S., & Lipre E. (2008). Taitava kokki ammattikeittiössä. WSOY.
Taskinen T. (2007). Ammattikeittiön ruokatuotantoprosessit. Mikkelin ammattikorkeakoulun tutkimuksia ja raportteja.

Lisätiedot

Suurkeittiöosio arvioidaan HYV/HYL

Siirry alkuun