Siirry suoraan sisältöön

Ruokapalvelujen tuottaminen (10op)

Toteutuksen tunnus: CA00DA64-3005

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika
22.04.2025 - 03.09.2025
Ilmoittautuminen toteutukselle on käynnissä.
Ajoitus
18.08.2025 - 22.02.2026
Toteutus ei ole vielä alkanut.
Opintopistemäärä
10 op
Lähiosuus
10 op
Toteutustapa
Lähiopetus
Yksikkö
SeAMK Restonomi
Toimipiste
SeAMK Seinäjoki, Frami
Opetuskielet
suomi
Koulutus
Restonomi (AMK), Ravitsemispalvelut
Opettajat
Eliisa Ylinen
Ryhmät
MRESTO25S
Restonomi (AMK)
Opintojakso
CA00DA64

Arviointiasteikko

1-5

Tavoitteet

Opiskelija harjaantuu toimimaan ruokapalvelukonseptin mukaisissa tuotanto- ja palveluprosesseissa. Hän osaa kehittää ja soveltaa osaamistaan ja toimii vastuullisena jäsenenä työyhteisössä. Hän osaa soveltaa ruokapalvelujen turvallisuuteen ja taloudellisuuteen liittyvää osaamistaan palvelu- ja oppimisympäristöissä. Opiskelija hallitsee hyvät hygieeniset käytäntötavat ja ottaa vastuuta elintarvike- ja ravintolatilojen työympäristön puhtaanapidosta ja viihtyvyydestä ympäristöä säästäviä ja kestävää kehitystä tukevia valintoja käyttäen.

Sisältö

Ruokapalvelujen perusteet
Elintarviketuntemus
Ravintolapalvelujen tuottaminen toimintaympäristöissä
10 työpäivää suurkeittiössä

Oppimateriaalit

Lehtinen, M, Peltonen, H., & Taurén, P. (2011). Ruoanvalmistuksen käsikirja. WSOY.
Lehtinen, M., Peltonen, H., & Talvinen, P. (2007). Mestarikokin käsikirja. WSOY.
Lehtovaara, T., & Hämäläinen, J. (2007). Ravintolakokista mestariksi. WSOY.
Lehtovaara, T., & Hämäläinen, J. (2014). Ravintolakokin käsikirja. Sanoma Pro.
Mauno S., & Lipre E. (2005). Älykäs kokki ammattikeittiössä. WSOY.
Mauno,S., & Lipre E. (2008). Taitava kokki ammattikeittiössä. WSOY.

Opetusmenetelmät

Luennot, harjoitukset ja ravintolapalvelujen tuottaminen palvelu- ja oppimisympäristöissä.

Harjoittelu- ja työelämäyhteistyö

Opintojakso sisältää 10 työpäivää suurkeittiössä. Harjoittelupaikka on julkinen tai yksityinen ateriapalveluita tuottava yritys.

Toteutuksen valinnaiset suoritustavat

Opintojakso on mahdollista opinnollistaa.

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

155h kontaktitunteja
40h itsenäistä opiskelua

Suurkeittiöharjoittelu 75h/10 työpäivää

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Osaa ohjatusti tuottaa palvelukonseptin mukaisia ruoka- ja asiakaspalveluja.
Osaa ohjatusti toimia joissakin tuotanto- ja palveluprosesseissa.
Opiskelija tunnistaa ruokapalvelujen turvallisuuteen ja taloudellisuuteen liittyvää perusosaamista erilaisissa palvelu- ja oppimisympäristöissä.

Arviointikriteerit, hyvä (3)

Osaa tuottaa palvelukonseptin mukaisia ruoka- ja asiakaspalveluja.
Osaa toimia erilaisissa tuotanto- ja palveluprosesseissa.
Opiskelija osaa käyttää ruokapalvelujen turvallisuuteen ja taloudellisuuteen liittyvää tietoa palvelu- ja oppimisympäristöissä.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Osaa tuottaa ja ratkaista palvelukonseptin mukaisia ruoka- ja asiakaspalvelutilanteita.
Osaa toimia itsenäisesti erilaisissa tuotanto- ja palveluprosesseissa.
Opiskelija osaa soveltaa ruokapalvelujen turvallisuuteen ja taloudellisuuteen ja liittyvää osaamistaan palvelu- ja oppimisympäristöissä.

Lisätiedot

Opintojaksolla vaaditaan asianmukainen työvaatetus.
Työvaatteet hankitaan omakustanteisesti.

Siirry alkuun