Siirry suoraan sisältöön

Kestävä biotalous ruokaketjussaLaajuus (2 op)

Tunnus: 9A00DC03

Osaamistavoitteet

Opiskelija
• ymmärtää biotalouden peruskäsitteet
• osaa määritellä biotalouden ja biokiertotalouden keskeiset elementit ja ymmärtää käsitteiden moninaisuuden
• hahmottaa keskeiset biotalouden strategiat ja politiikat
• ymmärtää biotalouden ja biokiertotalouden prosesseja
• tunnistaa biotalouden ja biokiertotalouden kehittämismahdollisuuksia ruoka-alan toiminnassa
• ymmärtää biotalouteen liittyviä haasteita ja ratkaisumahdollisuuksia

Sisältö

Johdanto, kurssin tavoitteet ja käytänteet, biotalouden ja biokiertotalouden määritelmät.
Keskeiset biotalouden strategiat ja politiikat.
Biotalouden ja biokiertotalouden materiaali- ja energiavirtojen prosessi.
Biotalous ja biokiertotalous ruokaketjussa – esimerkkejä hyvistä kokeiluista.
Biotalouden haasteet ja ratkaisumahdollisuudet.

Esitietovaatimukset

Ei edellytyksiä edeltäville opinnoille

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Opiskelija ymmärtää biotalouden ja biokiertotalouden peruskäsitteet ja niiden moninaisuuden sekä hahmottaa niiden roolin ruokaketjussa. Hän ymmärtää pääkohdat keskeisistä strategioista ja ohjaavasta politiikasta. Hän tunnistaa biokiertotalouden materiaali- ja energiavirtojen prosessin.

Arviointikriteerit, hyvä (3)

Opiskelija ymmärtää biotalouden ja biokiertotalouden peruskäsitteet ja niiden moninaisuuden sekä hahmottaa niiden roolin ruokaketjussa. Hän ymmärtää pääkohdat keskeisistä strategioista ja ohjaavasta politiikasta. Hän tunnistaa biokiertotalouden materiaali- ja energiavirtojen prosessin. Opiskelija osaa nimetä biotalouden käytännön toimintamalleja ja hahmottaa biotalouteen liittyviä haasteita ja ratkaisumahdollisuuksia.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Opiskelija ymmärtää biotalouden ja biokiertotalouden peruskäsitteet ja niiden moninaisuuden sekä hahmottaa niiden roolin ruokaketjussa. Hän ymmärtää pääkohdat keskeisistä strategioista ja ohjaavasta politiikasta. Hän tunnistaa biokiertotalouden materiaali- ja energiavirtojen prosessin ja kehittämismahdollisuudet. Opiskelija osaa soveltaa biotalouden toimintamalleja käytäntöön ja hahmottaa biotalouteen liittyviä haasteita ja pystyy etsimään ratkaisumahdollisuuksia.