Siirry suoraan sisältöön

GeometriaLaajuus (4 op)

Tunnus: 8B00DT58

Osaamistavoitteet

Opiskelija ymmärtää taso- ja avaruusgeometrian, vektoreiden, trigonometristen funktioiden sekä kompleksilukujen tärkeimmät säännöt ja ominaisuudet sekä käyttää niitä erilaisissa ongelmissa ja tehtävissä.

Sisältö

Taso- ja avaruusgeometria, vektorilaskenta (ml. pistetulo ja ristitulo), trigonometriset lausekkeet, -yhtälöt ja -käyrät ja trigonometrinen ympyrä sekä kompleksitaso, kompleksiluvun eri esitysmuodot ja kompleksilukujen laskutoimitukset

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Opiskelija tunnistaa taso- ja avaruusgeometrisiä tehtäviä, taso- ja avaruusvektoreita sekä trigonometrisiä lausekkeita ja yhtälöitä. Opiskelija ratkaisee yksinkertaisia taso- ja avaruusgeometrisia tehtäviä, käsittelee yksinkertaisia vektorilausekkeita sekä yksinkertaisia trigonometrisiä lausekkeita ja -yhtälöitä. Opiskelija pysyy aikataulussa

Arviointikriteerit, hyvä (3)

Opiskelija ymmärtää ja hyödyntää taso- ja avaruusgeometriaa, taso- ja avaruusvektoreita, trigonometrisia lausekkeita ja -yhtälöitä sekä kompleksitasoa ja kompleksiluvun eri esitysmuotoja. Opiskelija ratkaisee taso- ja avaruusgeometrisia tehtäviä, käsittelee vektorilausekkeita, trigonometrisiä lausekkeita ja -yhtälöitä sekä kompleksilukulausekkeita ja -yhtälöitä. Opiskelija perustelee ratkaisumenetelmänsä. Opiskelija pysyy aikataulussa.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Edellisten lisäksi opiskelija soveltaa yhtälönratkaisu- ja lausekkeenkäsittelytaitoja monipuolisesti erilaisten taso- ja avaruusgeometristen tehtävien, vektoritehtävien, trigonometrisiin funktioihin liittyvien tehtävien sekä kompleksilukuihin ja -tasoon liittyvien tehtävien ratkaisuun. Opiskelija etsii vaihtoehtoisia ratkaisuja geometrisissä ongelmissa ja arvioi käytetyn menetelmän sopivuutta ja ratkaisujen luotettavuutta. Opiskelija pysyy aikataulussa.